2010 DK | A Grubu..

Ev sahibinin de bulunduğu ilk grup, sürprizlere gebe bir grup. Bu tür organizasyonlarda ev sahibi takımlar hakkındaki iddialar malumdur hep. Bunun yanında Urugay ve Meksika bu grubun can yakıcı takımları olabilirler. Fransa ise 2006'daki kötü izleri hem kendisi için hem de seyirciler için silmek isteyecektir.
Favori ikili: Fransa-Uruguay
Sürpriz: Uruguay-Meksika
Beklenmedik: Meksika-Güney Afrika

GÜNEY AFRİKA: En şanssız takım ise ev sahibi avantajı olacak takım olan Güney Afrika. Eğer her turnuvada ev sahibi takım korunduğu gibi korunmazlarsa gol bile atamayabilirler bu turnuvada, bırakın puan almayı gol atamayacaklardır bana göre. Fakat geçmişe baktığınızda her turnuvada ev sahibi takım bir şekilde kollanmış, bir şekilde potaya sokulmuştur. Baktığınız zaman 2002'de Güney Kore ve Japonya olmadık işler yapmış; 2006'da Almanya ciddi anlamda hakemler tarafından korunmuş, Euro 2004'te Portekiz, 2008'de İsviçre'de hakemler tarafından ciddi bir şekilde koruma altına alınmıştı. Eğer bu tür masa başı oyunlar olmazsa Güney Afrika gol atamadan turnuvaya veda edecektir. Perreira gibi tecrübeli bir antrenör ile kupaya geldiler fakat başarılı çalıştırıcı takımı pek iyi tanımıyor. Ayrıca McCarthy gibi bir oyuncusunu da kadro dışı bıraktı, turnuva listesine adını dahil etmedi. En büyük avantajları taraftarları ve bugüne kadar gelenek haline gelmiş olan evsahibi takım kollanır mantığı olacak gibi görünüyor. Birde vuvuzelaları...

FRANSA: Kadro seçimi oldukça tartışıldı fakat turnuvaya damgasını vuracak olan isimlerden birisi olarak beklediğimiz Yoan Gourcuff bu takımda baş rol olacaktır. Samir Nasri ve Karim Benzema gibi önemli iki oyuncusunu kadroya dahil etmeyen Domenech'in oyun planı Ribery ve Henry üzerine kurulu gibi görünüyor. Buraya nasıl geldikleri aşikar ve bu yüzden bir çok futbolsever bu turnuvada onları pek tutmayacaklar. Keza İrlanda'yı nasıl eledikleri ve ne tür masa başı oyunlar oynandığını kısa zaman öncede yaşadık. UEFA Başkanı Platini'nin bu turnuvada takımı adına mutlaka bir kaç yaptırımı olacaktır, özellikle hakemler üzerine bu noktaya dikkat çekmekte fayda var. Fransa oldukça dengesiz bir takım.. Şampiyonluk nidalarıyla geldikleri turnuvada gol atamıyorlar fakat hiç umutları olmadan geldikleri turnuvalarda finaller oynayıp, kupa kazanıyorlar. Domenech'de yarı umutlu, yarı umutsuz olarak geldi. Bakalım turnuvada neler yapabilecekler, neleri başarabilecekler.

MEKSİKA: Dünya Kupası'nda süpriz beklediğim ve bir çok oyuncusunun turnuvaya damgasını vurmasını beklediğim Meksika bu grupta benim ikincilik adaylarımdan ve hatta favorilerimden diyebilirim. Turnuvada süpriz yapacaklarına inandığım ve bunu başarabilecek kadroya sahip olan genç bir ekip olan Meksika'da kuşkusuz gözler Giovani Dos Santos'ta olacak bizler tarafından elbette. Gio'nun yanı sıra Ochoa, Vela, Guardado gibi potansiyelli ve gelecek vaadeden yıldızlarda bu turnuvada forma şansı bulacaklar ve kendilerini gösterecekler. Bizlerde onları zevkle izleyeceğiz, keza turnuvaların süprizlere çok açık olduğuda ayrı bir gerçek.. Bakalım Marquez ve genç arkadaşları neleri başaracaklar, neleri başaramayacaklar.

URUGUAY: Diego Forlan önderliğinde onlarda en azından gruptan çıkmayı hedeflediler. Golcü oyuncu inanılmaz formda ve kupada da formda olması durumunda rakip savunma ve kaleciler için tehlike yaratacağının farkında, tabii birde Luis Suarez gibi bir forvetleri daha oyun sisteminde yer alıyor. Uruguay ve Meksika için ikincilik çekişmesini göreceğiz ve oldukça zevkli bir mücadele olacağı kesin. Uruguay'da bir çok tanıdığımız oyuncu var bunların başında ligimizden sert savunmacı Lugano'yu görüyoruz. Lugano'nun yaptığı bir açıklama vardı, Messi'yi nasıl durduracağımı çok iyi biliyorum diye. Eğer böyle bir iddiası varsa önce arkadaşlarını gruptan çıkartması gerekecek Kaptan'ın. Savunmada Godin'in performansıda kendisine bir piyasa, pazar yaratacağı kesin. Genç oyuncular adına bu turnuva çok önemli keza ortam piyasa yapmaya oldukça müsait. Bir süredir büyük takımların takibinde olan Godin'de bu turnuvada kendisini pazarlayacaktır. Uruguay'ın Meksika ile çekişeceğini fakat potansiyelli gençlerden kurulu kadrosu ile Meksika'nın karşısına tecrübeli, kaliteli oyuncular ile çıkan bir Uruguay olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0