2010 DK | F Grubu..

Son şampiyonun grubu da nispeten zayıf kalmış gibi. Ancak Son şampiyon, şampiyonluktan oldukça uzak bu turnuvada. Bu durum diğer takımları şansını arttırıyor elbette. Ancak futbol sahada kazanılarak oynanan bir oyun. Yeni Zelanda'da maç öncesinde yapacakları Haka dansıyla turnuvaya ayrı bir zevk katacaklardır.
Favori ikili: İtalya-Paraguay
Sürpriz: Paraguay-Slovakya
Beklenmedik: Slovakya-Yeni Zelanda

İTALYA: Son şampiyon ünvanını ve apoletini korumaya geliyor Afrika'ya. Takımda önemli eksiklikleri bulunuyor. Özellikle 2006'da kupanın kazanılmasında önemli bir rol oynayan Pirlo'nun sakatlığı nedeniyle turnuvada forma giyemeyecek olması İtalya'nın ortasahasını çökertmiş durumda. Bir oyuncu bir takımı ne kadar etkiler sorusunun cevabını canlı olarak görme, izleme şansını bulacağız kupa süresince. Ayrıca Totti'nin de turnuvada olmayışı onlar adına güç kaybı olarak görünüyor. Gruplarında liderlik için en büyük favori kuşkusuz Azzuri'ler. Ünvanlarını korumaları bu sene ki kadroları ve oyuncuların performansları nedeniyle zor fakat turnuva takımı olan İtalya'nın hedef maçları kazanması soru işaretlerini oluşturuyor.
SLOVAKYA: Miroslav Stoch ve Filip Holosko nedeniyle pür dikkat izleyecek Türk futbolseverler onları fakat takımda asıl dikkat edilmesi gereken durum onların ortaya koyduğu takım oyunu ve savunma anlayışları. Turnuvanın renkli takımlarından birisi olacaklar gibi görünüyor hatta ve hatta gruptan çıkma ihtimalleri de oldukça yüksek. Stoch'un iyi bir piyasa yapmasını istemeyiz fakat en hazır ve formda şekilde turnuvadan ayrılmasını temenni ediyoruz. Turnuvanın süpriz yapmaya en potansiyelli takımlarından birisi olarak gösteriliyor Slovak temsilcisi. Özellikle Hamsik, Stoch gibi genç yıldız adaylarının kendisini göstereceği bir turnuva olacak gibi görünüyor. Grup ikincisi olarak çıkmaları muhtemel. Paraguay ile ikincilik mücadelesi verecekler gibi görünüyorlar.

PARAGUAY: Son cümlede belirttiğimiz gibi, Slovak ekibi ile ikincilik için yarışacaklar fakat güçleri ne derece yeter veya süpriz yapabilirler mi bilinmez. Cardozo'nunda yapacakları ile Avrupa'da daha iyi bir kulübe kapak atması beklenen gelişmelerden birisi turnuvada, o yüzden Paraguaylı forveti izlemek gerekir.

YENİ ZELANDA: Afrika'da HAKA dansını yaparlarmı bilinmez ama gruptan çıkmalarını beklemiyorum açıkcası. Kadroları ne kadar mücadele etmeye yeterli olur orası ayrı bir tartışma konusu olacaktır ama maçlardan önce HAKA dansı yaparlarsa gerçekten turnuvaya ayrı bir renk katmış olurlar. Futbol anlamında onlardan fazla bir renk beklemiyorum, işin doğrusunu söylemek gerekirse.

6 yorum:

  1. Stoch, Fener'de! piyasa yapsa nolur yapmasa nolur
    Allah kahretsin

    YanıtlaSil
  2. stoch'u almıs götverenler.Cok yazık oldu cok.Kupada parlayacak bir oyuncu olacak

    YanıtlaSil
  3. slovakya süpriz yapabilir bence italya'nın sağı solu belli olmadığından grupta 1. bile olması şaşırtmaz..2.tur'da ise rakibe bağlı..ama gruptan çıkması bile yeterli bir başarı olur..

    holosko'yu bjk lılar stoch'u ise adnan sezgin sayesinde fenerliler izlicek.Resmi sitelerinden açıkladılar. 4 yıllık anlaşma yapmışlar..

    malesef adnan polat'ın en büyük hatası transfer özürlüsü adnan sezgin ile devam etmekte ısrar etmesi..Haldun üstünel'in yetkilerini alıp MEGA TRASNFER UZMANI adnan sezgin'i tek adam yapmak zaten seneye hedef ligde 4.lük demek :)

    benim bilidğim aziz bu adamı en az 15-20 milyon euro'ya kitler daha sonra..

    inşallah gökhan gönül olayında yaptığı gibi 100-200 bin euro pazarlığına giripde veli'yide elden kaçırmaz adnan efendi..

    Bu tip olaylar belki önemsiz gözüksede klübün prestiji açısıdan önemli..koskoca galatasaray klübünün bi adamın transfer basiretsizliği sebebiyle küçük duruma düşmesi hiç hoş değil.

    kaldı ki 10 milyon euro'ya bir oyuncu almıyorsun..aldığın adamı aldığından daha fazlaya satacağında garanti..

    napalım olan oldu bi kere...vatana selam barış özbekle devam :))

    YanıtlaSil
  4. ben böyle yönetim görmedim iki aydır uğraşıyoruz stoch için fener 1 günde bitirdi işi yazıklar olsun yönetime

    YanıtlaSil
  5. tabi işin diğer tarafıda var..yönetimin çıkıp adam gibi şunu demesi lazım..

    "Maddi krizden çıkmadık daha..önümüzdeki 2-3 sene bizden artık yıldız ,çok büyük meblağlı transfer beklemeyin..genç ucuz gelecek vadeden oyunculara yönelicez"

    çünkü görüntü o olucak gibi geliyor bana..

    altyapıya yönelmek lazım dicemde galatasaray altyapısının sanılanın aksine hiçde iyi durumda olmadığını düşünüyorum..

    FCN mümkünde o konu hakkında da bir yazı yazarsanız ilerleyen zamanlarda memnun olurum..bizde bilgi sahibi oluruz alt yapıdaki gidişat hakkında..

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray'da işler yolunda olmamasına rağmen Adnan Polat'taki rahatlığı anlamış değilim
    Hani bu sene de Sami Yen'in veda sezonu adı altında geçirdiniz, Yeni stad heyecanı olucak vs.
    Ya Sonra ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0