2010 DK | G Grubu..

Her turnuvaya katılmış ve de her turnuvada daimi favori olan Brezilya bu sefer dişli bir grupta. Ancak şans kendilerinden yana. Fildişi Sahilleri, Drogba'nın sakatlanmasıyla aslında turnuvadaki kaderini belirlemiş gibi oldu. Ama herşeye rağmen dişli bir takım. Portekiz'de Nani'den yoksun kaldılar. Brezilya-Fildişi bizler için bir anlamda Elano vs Keita maçı gibi olacağından oldukça keyif verecektir.
Favori ikili: Brezilya-Portekiz
Sürpriz: Brezilya-Fildişi Sahilleri
Beklenmedik: Fildişi Sahilleri-Portekiz

BREZİLYA: Turnuvanın en büyük favorisi bu kupayı 6.kez kazanmak için Eski Kıta'ya geldi. Pato ve Ronaldinho iki gibi önemli ismi kadroya almayan Dunga'nın en güvendiği isimlerden birisi Kaka'nın başını çektiği grupta Elano. Elano'nun iyi bir turnuva geçirmesi sonrasında yüksek bir meblağ bonservise satılması bizim içinde güzel bir kupa hediyesi olacaktır. Satılmasını istemeyen ama yaşı gereğince turnuvası sonrası iyi bir teklif olması dahilinde satılmasına sıcak bakan birisi olarak Elano-Kaka-Robinho üçlüsünün önderliğinde Brezilya'nın bu kupayı 6.kez kazanmasını istiyorum, en azından Galatasaray'ın çıkarları adına.. Kadroya baktığınız zaman her birisi yıldız olan veya yıldız olma adayı olan oyunculardan kurulu bir takım Brezilya. Kupanın en büyük favorisi olarak gösteriliyor, herhangi bir sakat oyuncu problemi yok. Ölüm grubunda Portekiz'de Nani'nin olmaması, Fildişi'nde Drogba'nın olmaması onlar adına büyük bir avantaj sağlayacak gibi görünüyor.

Bu takımın bu kupada ne işi var, anlamıyorum. Nasıl geldiler, nasıl başardılar orası da ayrı bir soru işareti. Bir tane oyuncusu dışında hepsi Asya kıtasında oynuyor, hatta Japonya'da forma giyen Tae Sae dışında bütün oyuncular yerel ligte forma giyiyor. Ölüm grubunda averaj takımı olacaklardır, keza böylesine bir grupta averaj çok önemli bir hal alıcak gibi görünüyor ve fırsatını bulan acımayacaktır Kore'ye. Onlar için turnuvada başlamadan bitti desek yalan olmaz.

PORTEKİZ: Nani'nin sakatlığı nedeniyle forma giyememesi elbette teknik direktör Queiroz'un planlarını alt üst edecek gibi görünüyor. Takımın süperstarı Ronaldo ile birlikte önemli bir ofansif güç olan Nani'nin olmaması Portekiz'e nasıl etki edecek orası tartışılır. Turnuvada oynayacakları ilk maç aslında onlar adına ikincilik-üçüncülük maçı olacak gruptaki sıralamaları açısından. Fildişi ile karşılaşacak olan Portekiz'de herkesin gözü, Real Madrid'de müthiş bir sezon geçirmesine rağmen kupa kazanamayan Ronaldo'ya bakıyor. Ortasahada Moutinho gibi bir oyuncunun olmaması Portekiz adına kötü bir durum iken turnuvada dikkat edilmesi gereken isimlerden birisi de Miguel Veloso olacak. Ortasahanın defansif işleri ile ilgilenen başarılı oyuncu turnuvada iyi bir piyasa yapmak adına varını yoğunu ortaya koyacaktır kuşkusuz.

FİLDİŞİ SAHİLLERİ: Drogba'nın grup maçlarını kaçıracak olmasına rağmen hala kadroda olması, alçıyla kamp yapılan yere gelmesi takım motivasyonu ve ruhunda en büyük birlikteliği sağlıyor. Bu tür organizasyonlarda takım oyunu oynamak, takım olmak çok büyük bir avantaj ve Fildişi şu anda bunu başarmış durumda. Bireysel olarak başarılı isimlerden oluşmalarının yanı sıra Afrika Kupası'nda tahminlerden erken elenmelerinin ardından gözlerini Dünya Kupası'na diktiler. Yıldız oyuncumuz Keita'nında formasını giydiği ekibin grupta oynayacağı ilk maç Portekizle olacak ve aslında kendi kaderlerini ilk maçtan belirleyecekler. İki takımında eksiği bulunuyor ve bu da iki takım açısından ciddi bir sıkıntı olarak görünüyor. Drogba, Keita, Toure, Gervinho, Toure, Eboue, Demel, Kolou, Zokora, Yaya Toure gibi isimlerden oluşan tecrübeli, yetenekli, yıldız takım kadrosuyla turnuvada onlardan en az çeyrek final bekliyorum.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0