2010 DK | H Grubu..

Son Avrupa Şampiyonu apoletini takmış olan ve bu tip turnuvalardaki başarısızlıklarını bitirmiş olan İspanya, zayıf da olan bu grubun mutlak favorisi. Onlar için turnuvaya ısınma ya da bir nevi hazırlık maçları ayarında olacaktır. Diğer takımlardan 2.tura çıkan yine sadece 2.turu görmüş olmak için çıkacaktır. Almanya grubundaki bir takımla yer değiştirmek mümkün olsa keşke.
Favori ikili: İspanya-???
Sürpriz: İsviçre-Şili
Beklenmedik: Şili-Honduras

İSPANYA: Son Avrupa Şampiyonu gözünü en büyük kupaya dikmiş durumda ve en hazır, en formda takımlardan bir diğeri de İspanya. Müthiş bir takıma sahipler taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan isimlere, oyun anlayışına ve taktiksel dizilişe, oyuna sahipler. Kaleden tutun, defans, ortasaha, forvet olmak üzere dört mevki de tam bir takım olmuş durumda. Barcelona temellerine dayanan, her birisi bireysel ve takım oyuncusu alanında yıldız olan isimlerden kurulu İspanya'nın grubu tek kelime ile süpürmesi hatta gol rekoru kırmasını bekliyorum. Juan Mata, Pedro Rodriguez ve Javier Martinez'de kendi piyasasını daha üst düzeylere çıkartmak adına turnuvaya damgasını vuracak isimlerin arasında geliyorlar, bu gençleri dikkatle izlemekte fayda var. Turnuvanın en komplike, en hazır, en güçlü takımı İspanya. Onları yenebilen pek zor çıkacaktır, herhangi bir sakatlık vs. olmadığı sürece.

İSVİÇRE: Euro2008'de kollandıkları kadar başka hangi turnuvada kollanacaklar çok merak ediyorum işin doğrusu. Dan dun futbolun yanı sıra şu takımda adam gibi tek futbol oynayan isim Gökhan İnler. Udinese'den ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Gökhan'da turnuvada iyi bir performans ortaya koyarak piyasasını arttırmak isteyecektir, her futbolcu gibi. İsviçre takım olarak Euro2008'deki kadrosundan pek farklı gelmiyorlar, grupta şansları ikincilik adına oldukça yüksek. Şili ile rekabet halinde olacaklardır fakat futbolun tüm sonuçlara açık olduğunuda hatırlatmakta fayda var. İlk maçlarını İspanya ile oynayacak olmaları da onlar adına bir talihsizlik. Keza İspanya çok formda ve hazır bir takım olarak, gruptaki ilk maçı olması nedeniyle saldıracaktır. Grupta alınacak bir galibiyet neredeyse takımları bir üst tura taşıyacak kadar avantajlı konuma getiriyor ki, İspanya sıralamada belkide kendisini en çok zorlayacak olan rakibine acımayacaktır.

ŞİLİ: Tello'nun formasını giydiği Şili gruptan çıkmak adına İsviçre ile kıyasıya bir rekabet haline girecektir. Gruptaki ilk maçlarında Honduras ile oynayacaklar ve gruptan çıkmak adına bir avantaj sağlayabilirler. Keza ilk maçı aldıktan sonra İsviçre ile berabere kalarak gruptan çıkma şanslarını arttırma imkanlarına sahipler ve bu kadroyada sahipler aynı zamanda. Humberto Suazo ve Mark Gonzales'in yanı sıra Rodrigo Tello ile birlikte üç oyuncusu dışında fark yaratan oyuncuları yok gibi görünüyor fakat turnuvalarda süprizler her zaman olur ve elbette beklenmedik adamlardan bir patlama gelir. Bu süprizi Şili'den görürmüyüz bilinmez.

HONDURAS: Grupta pek ihtimal dahi vermiyorum puan alacaklarına fakat bu tarz turnuvalarda kimseyi küçümsememek gerekiyor. David Suazo dışında önemli bir oyuncularının bulunmaması onlar adına turnuvayı başlamadan bitirme aşamasına getiriyor, işin doğrusu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0