FCN BLOG ÖZEL | Aslan Gençleşiyor

Türk basketbolunun saygı duyulan isimlerden birisi olan Nejat Sayman erkek basketbol takımımızın yapmış olduğu iki genç transferi FCN BLOG'a özel olarak değerlendirdi ve oyuncular hakkında tanımayanlar için oyuncuları tanıtan değerlendirme bir yazısı yazdı. Blogumuz adına kendisine tekrardan teşekkür ediyor ve geçtiğimiz haftalarda ayağını kıran Nejat Sayman'a tekrar tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Geçtiğimiz sezon tarihindeki en büyük talihsizliklerden birini yaşayan ancak özellikle Cem Akdağ'ın basketbol anlayışı ile müthiş toparlanıp sezonun en keyif veren basketbolunu oynayan Galatasaray gençleşme trendine girdi. Aslında bu iş için çok geç kaldıklarını da söylemem gerek. Çünkü basketbol bütçesi çok yüksek olmayan ve milyonlarca taraftarı olan kulüplerin ilk işi altyapıdan oyuncu üretmektir. Ama ülkemizde bu iş çok zayıf yapılıyor gerçekten. Galatasaray Sertaç Şanlı ve Melih Mahmutoğlu transferleri ile gençlere güvenilebileceğnin işaretlerini verdi.Melih Mahmutoğlu'nun 2 yıllık Beko Basketbol Ligi deneyimi var. Özellikle önceki yıl Daçka play-off yaparken Melih çok iyi sezon geçirmişti. Özellikle öldürücü üçlükleri hayat vermişti. Hatta naklen yayınlarda 'Melih çok iyi şutör. Çok daha fazla şut kullanmalı' derdim hep... Boyunun çok uzun olmaması tabiki biraz dezavantaj. Savunma ribaundları ve uzun forvet savunmasında sıkıntı yaşadığı maçlar olacaktır. Ancak Oktay'da bu konuda gereken hamleleri yapıp Melih'i ne zaman kullanıp ne zaman kullanmayacağını antrenmanlar başladıktan sonra belirleyecektir. 2 yıldır üniversite maçlarında canımı çok yakan Melih soğukkanlılığı ile Galatasaray'a bazı derbilerde maç kazandıracaktır. Özellikle seyircinin çok olduğu deplasman maçlarında eli hiç titremediği için beklenmedik şutları sokup ev sahibi takımı şok edecektir.

Sertaç Şanlı ise ortaokullarda benimle Bahçeşehir Koleji'ndeydi. Ancak Efes Pilsen onun değerini anlayamayınca Karşıyaka'ya ve oradan Telekom'a gitti. Telekom'da bulduğu süreler onu çok geliştirdi. Geçen yıl 2.ligde en dominant çember altı oyuncularından biri oldu. 2.ligde 11.6 sayı 7.1 ribaund istatistikleri çok tatminkar. Henüz 1991 doğumlu olduğunu düşünürsek bu yıl alacağı olası 10 dakika ortalama ona çok şey katacaktır. Fatih Solak ile birlikte antrenman yapmak ona sertlik, ortayı kapatmak ve yardımlar hususunda büyük kazanç sağlayacaktır.

Galatasaray fikren iyi iki transfer yaptı. Umarım aldıkları süreler ve poerformansları bunu doğrular nitelikte olur. Basketbolumuzun yeni isimlere ihtiyacı var. Melih ve Sertaç bunlardan ikisi olabilir. Aslan'a hayırlı olsun.
Nejat Sayman

4 yorum:

  1. futbol takımı için, "mathijsen" ile % 80 anlasılmıs dogrumu acaba

    YanıtlaSil
  2. Fossa uzun zamandır Bloguna giremiyordum. Öncelikle merhaba
    Benim aldığım istihbarata göre Adnan Sezgin Fransa'ya gitti ve büyük ihtimal Kallstrom için gitti. Doğrulayabilirsen sevinirim

    http://afhaber.blogspot.com/2010/06/adnan-sezgin-nerede.html

    YanıtlaSil
  3. Nejat Abi'yi blogda daha sık görmemiz çok iyi olur. Müthiş bir iş çıkarmışsınız. Tebrikler. :)

    YanıtlaSil
  4. gio nun opsiyonu hakkında yaptığınız haberi mehmet demirkol bir nevi doğruladı mehmet demirkolda 30 hazirana kadar olduğunu söyledi opsiyonun

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0