Neden Düşünülmez? | Isaac Vorsah

Yazının ikinci konuğu son üç sezondur Bundesliga tecrübesi yaşayan, Hoffenheim ile gelecek sezon sonu sözleşmesi sona erecek olan, bu sezon Gana ile Afrika'da boy gösteren 21 yaşındaki genç, potansiyelli, yetenekli defansif ortasaha oyuncusu Isaac Vorsah.

1988 doğumlu olan genç oyuncu futbola yerel takımlarda başladı. Yerel liglerdeki başarılı oyununun ardından adını ilk kez Avrupa'ya Gana'da faaliyet gösteren Asante Kotoko takımı ile duyuran Vorsah, ülkesi dışında ilk transferini Almanya'ya yaptı. 2007 yılında Hoffenheim takımına transfer olan genç oyuncu güçlü fiziği ve agresif oyunu ile Alman ekibinde hem savunmada hemde ortasahanın gerisinde forma şansı bulmaya başladı. Alman ekibinin ilk yıl kiraladığı ve sonraki yıl satın alma opsiyonu ile renklerine bağladığı genç oyuncu Alman ekibi ile 30 Haziran 2011 yılına kadar geçerli olan bir sözleşme imzaladı. 2009 yılında şampiyonluk kovalayan Hoffenheim takımında önemli bir isim olan genç oyuncu her geçen gün performansının üzerine koyarak adından söz ettirmeye başladı. 2007 yılında Gana'da yılın en iyi defans oyuncusu seçilmesinin yanı sıra top tekniğininde verdiği avantajlar ile defansif ortasaha olarak forma giyebiliyor.

21 yaşında 1.96 boyundaki genç oyuncunun en büyük özelliği uzun boyuna rağmen ayaklarına hakim olması ve tabii ki boyununda avantajı ile hava toplarına hakim olması. Sertliği, agresifliği, mücadeleci olması ve gelecek vaadeden bir oyuncu olması ise onu cazip kılıyor ve ayrıca top tekniği ile Galatasaray'a uyan bir profil çiziyor. Gelecek sezon sözleşmesinin bitmesi ise apayrı bir durum ve şimdiden Avrupa'da bir çok takım Hoffenheim'ın yada Vorsah'ın kapısına gelmiş durumdadır. Afrika'da göstereceği başarılı bir performansın ardından iyice piyasa yapması beklenilen Vorsah'ın kalitesi hiç kuşkusuz Gana elense bile ortada bir gerçek ve kullanılmayı beklenen bir değerli taş olarak görebiliriz. 2010 Afrika Kupası'nda final oynayan Gana takımında önemli bir yere sahip olan Vorsah, gelecek vaadeden oyuncuların arasında geliyor. Gana'da defansif ortasahada Annan'ın tercih edilmesinden ötürü Vorsah daha çok stoper olarak tercih ediliyor. Pas yapan, top tutan bir stoper olarak oyun sistemimize birebir uyan bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

Neden düşünülmez?, bilinmez fakat Vorsah gelecek yıllarda adından çok sık söz ettirecek bir kapasiteye sahip bir oyuncu. Herşeyden evel komplike bir oyuncu ve takımımızda kendisini illa birisine benzeteceksek bu isim Lucas Neill olacaktır. Neill'ın 21 yaşındaki halini düşünün ve biraz daha sertini. Genç olduğu için daha iyi olabilir, daha kaliteli, üst düzey bir oyuncu olabilir. Bonservisi mi? Şimdilik 5 milyon euro. Ama şimdilik..
FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

3 yorum:

  1. vorsah gerçekten iyi olur. enoh hakkında bir fikrim yok şahsen. ama savunma mevkii için rafael marquez'i alamayacaksak benimde ilk adaylarımdan olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Joaquín Boghossian Bu Oyuncuyu Tanıtabilirmisiniz ? Türkiye'ye Gelme İhtimali ?

    YanıtlaSil
  3. Worsah hofennheim in stoperi zaten afrika takımları kolay kolay stoper yetiştiremediği için onu ön liberoda kullanmayı düşünmüyorlar.Hoffenheim da düşünmüyor ve geçen sezon hoffenheim idare ederken ligde uzun süreli bi sakatlık geçirdi ve hoffenheim düşme potasının yakınlarına kadar geldi.Yokluğu bu kadar etki eden bi oyuncu bencede kaliteli ama tabi nasıl yapılıyo transferler bir bilgim yok.Menejerler aracılığıyla yapılıyo türkiye de herhalde ve bu yüzden bir çok oyuncunun ismi bile geçmiyor diye düşünüyorum.Hoffenheim in zaten genel takımına bakınca türkiye ye transfer edilebilcek gençler bulunur çünkü onların transfer stratejisi o.Dünyanın çeşitli yerlerinden genç oyuncuları transfer edip onlara hemen forma verip gelişmelerini sağlamak.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0