Neden Düşünülmez? | Eyong Enoh

Bu ismi bu sezon Avrupa futbolunu yakından takip edenler ufak ufak duymaya başladı. Bir futbolcu fabrikası olan Ajax'ın genç yaşlarda bulup getirdiği ve bu sezon parlatıp pazara sunduğu Kamerunlu genç ortasaha oyuncusu; Eyong Enoh.

Futbol hayatına 2003 yılında ülkesinin yerel takımlarında başlayan Enoh genç yaşta yurtdışına çıkarak ilk tecrübesini yaşadı. 2004 yılında Kıbrıs'ta Magusa'da forma giyen Kamerunlu oyuncu bir sonraki sezon Ajax'ın pilot takımlarından birisi olan Ajax Cape Town'da forma giydi. Başarılı oyunu ve performansı ile Ajax'ın gençlik okullarından Ajax'ta A takıma kadar yükseldi. 2008 yılında futbolcu fabrikası Ajax ile 2 yılı opsiyonlu 4 yıllık sözleşme imzalayan Kamerunlu defansif ortasaha oyuncusu gerek A takımda, gerekse milli takımda gösterdiği başarılı performans ile bir çok futbolseverin dikkatini çekti. Şimdilik sözleşmesi sona erdi ve hala Ajax tarafından opsiyon kullanılmadı. Serbest bırakılacağını pek zannetmiyorum, keza Enoh'ta büyüyüp, yetiştiği takımına böyle bir ihanet edecek değildir diye düşünüyorum. Fakat düşük bir bonservis ücretine (5-7 milyon euro) transfer edilebilir, opsiyon kullanılırsa. Dediğim gibi şu anda serbest olarak görünüyor ve Hollanda ekibi opsiyon kullanmadı.

1986 doğumlu olan 178 boyundaki defansif ortasaha oyuncusu aradığımız isim olur mu sorusunun cevabı ise kişiden kişiye göre değişir kuşkusuz. Adını yeni yeni Avrupa'da duyuran fakat son derece kaliteli, yetenekli ve farklı özellikleri olan Enoh, daha ne kadar Ajax'ta forma giyer veya ne zaman büyük bir takıma transfer olur bilinmez fakat bu sezon Hollanda'da şampiyonluğa koşan Ajax'ta kilit isimlerden birisi oldu, ülkesiyle birlikte G.Afrika'da boy gösterme fırsatını yakaladı. Hızı, gücü, dengesi ve sertliğinin yanı sıra Ajax fabrikası çıkışlı olmasıyla modern futbola uygunluğuna agresifliğini ekleyen Enoh, genlerinden gelen hız, güç, denge ve kuvvet gibi özellikleri de fundamentaline katarak gelecek bir kaç yıl sonra adından epey söz ettirecek gibi görünüyor. Angola'da yapılan Afrika Kupası'nda da ülkesinin milli takımı ile çeyrek final oynama fırsatını yakalayan genç oyuncu son iki sezonda gösterdiği performans ile Galatasaray'a son derece yararlı olacak türden bir oyuncu profili çiziyor. Ortasahada rakibin oyununu bozan, agresif, sert, mücadeleci ve zaman zaman ileriye çıkan Enoh uzaktan attığı şutlarla da rakip savunmanın dengesini bozabiliyor. Sert oyun yapısına hırslı olmasıda eklenince Enoh'tan top çalmak yada topu kurtarmak pek kolay olmuyor.

Neden düşünülmez, bilinmez. Fakat gelecek ve yatırım istiyorsak Enoh gibi oyunculara yönelmemiz gerekiyor. Potansiyel belli, teknik belli, yetenek belli; kısacası mal meydanda. Bugün 5'e alan, yarın 25'e okutur. Tabii kullanmasını bilirse.. Bir sonraki yazımızda Gana'nın genç oyuncusu Isaac Vorsah'ı sizlere tanıtacağız.
FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

11 yorum:

  1. Bügün Chili milli takiminda oynuyan Sanchez de verimli bir futbolcu, iyi gider takimimiza:)
    Üstelik 21 yasinda..

    YanıtlaSil
  2. Ben en az 3-4 kere yorumalrda böyle bir isim duydum doğru mu diye sordum?

    Bu yazıyla doğru olmadığını anladık iyi ki de doğru değilmiş. Kamerun Milli Takımı'nda performansı çok düşüktü. Sadece 2 maçını izledim birini tam hatırlamıyorum diğerinde beğendim Dünya Kupası'nda kötü oynadı.

    YanıtlaSil
  3. @ Spooky

    Tek maç üzerinden yorum yapmak pek doğru olmaz sanırım. Enoh gelecek vaadeden bir oyuncu olarak lanse ediliyor.

    @ Okis58x

    Alexis Sanchez mi? Udinese'de oynuyor, 2014'e kadar sözleşmesi var ve fiyatı 15 milyon euro.

    YanıtlaSil
  4. Ya bizim sorunumuz Enoh, Alexis Sanchez veya Vidal veya başka bir oyuncuyu almamamız alamamamız değil. Stad olunca ilerleyen yıllarda 15 milyon euro da veririz sorun bu oyuncuları parlamadan önce bulabilmek. Buna çara bulunmalı.

    YanıtlaSil
  5. @ Spooky

    Kesinlikle katılıyorum sana ve daha evelde belirttiğimiz gibi başlıkta da açık zaten herşey. "NEDEN DÜŞÜNÜLMEZ?"

    Arsené Wenger en son Nike Geleceği Sen Yaz kapsamında oyuncu bakıyordu dünyanın dört bir yanında, başka herhangi bir teknik direktör yok. Sonra diyoruz ki bu adam nasıl buluyor bu oyuncuları? Böyle buluyor işte, arayarak, scouting ekibi kurarak.

    YanıtlaSil
  6. peki matias fernandez neden düşünülmez ?

    YanıtlaSil
  7. @ Kudret

    Villareal'de forma giyiyordu Şili'li oyuncu ve bu sezon Sporting'e gitti. Avrupa piyasasında 8-12 milyon euro arası değişen bir bonservis bedeli var.

    YanıtlaSil
  8. Altidore un durumu nedir tam olarak.sözleşmesi bitiyor diye biliyorum.İyi bi oyuncu.

    YanıtlaSil
  9. Sanirim sadece bizler begenmedik Sili'nin oyununu.. Bütün gözler Sili ve Isvicre üzerinde su ara..

    Bu da Türkiye'nin katilamamasinin Türk milliler icin aslinda nasil büyük bir problem oldugunu gösteriyor. Millet fiyatini 2ye hatta 3e katliyor, bizimkiler tatilde denize giriyor.

    Ben Sanches'le birlikte "Mauricio Isla"'yi cok begendim. Sag kanat, 88'li ve bonservisi 5mil.€ diye geciyor (su anda tabi). O da Sanches gibi Udinese'de oynuyor.

    Bu arada takima katilmasini en cok istedigim isimlerin basinda gelen Gökhan Inler de Udinese'de.

    Bu takim 14. bitirmis ligi..

    YanıtlaSil
  10. Madem Udinese'den bahis açıldı, Gana'lı Kwadwo Asamoah'ı da gözardı etmemek lazım.
    Bonservisi konusunda bir bilgim yok ama pek ucuz olmadığını düşündüğüm Sporting CP'ın Portekiz'li ortasahası Miguel Veloso da çok konuşulacak bir isim.
    Dünya Kupasında yoklar belki ama Standard Liege'in iki Belçika'lı ortasahası Axel Witsel ve Steven Defour da yetenekli genç oyuncular. Bonservisleri uçmuştur çoktan..

    YanıtlaSil
  11. enoh gündemde galiba şu anda iyi oyuncuya benziyor ayrıca genç gelmesini isterim

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0