Neden Düşünülmez? | Marcus Pedersen

Blogta bu bölümü açarken isteklerinize de cevap vermeye çalışacağız demiştik ve blogu düzenli olarak takip eden bir isim olan Cengo88'in de referansı sonrasında Norveç Ligi'nde forma giyen, geçtiğimiz hafta daha yeni 20 yaşına giren genç bir ismi sizlere takdim ediyoruz; Marcus Pedersen.


Futbol hayatına 2005 yılında imzaladığı ilk kontratı ile Hamkam'da başladı genç oyuncu, sonrasında ise 2007 yılında aynı takımda A takıma yükseldi. 2007-2008 sezonunu tamamen boş geçiren A takım ile herhangi bir maça çıkmayan genç oyuncu formaya 2008-2009 sezonunda kavuştu. Hamkam forması altında geçirdiği iki yılda sadece 5 maçta forma giyebilen ve bir gol atabilen Pedersen ilk golünü forma giydiği Hamkam'ın 2-1 kazandığı Rosenborg karşılaşmasında attı. 2009 sezonunda Ocak ayında ücretsiz olarak Strømsgodset takımına transfer oldu. Norveçli oyuncu burada 38 maça çıktı ve 17 gole adını yazdırmayı başardı. Attığı 17 gol ile dikkatleri bir anda üzerine çeken genç forvet Strømsgodset formasıyla çıktığı ilk maçta Start karşısında 2 gol attı fakat 3-3 berabere biten maçın kaderini değiştiremedi. 2010 sezonuna mükemmel bir şekilde başlayan Pedersen ilk 9 maçta 5 gole imza attı.

Genç ve potansiyeli yüksek oyunculardan kurulu bir takım olan Strømsgodset ekibinde forvet olarak forma giyen, hava toplarına oldukça hakim olan 20 yaşındaki 1,80lik forvet oyuncusu aynı zamanda ayaklarına da oldukça hakim. Bitirici özelliği bulunan ve süratli bir oyuncu olarak dikkat çeken Marcus Pedersen'in transfer edilebilmesindeki en büyük husus oldukça yetenekli, potansiyelli olması. Kısacası bu çocuğun kumaşı çok iyi!

Oyun stili ve özellikleri Baros'u andıran, bonservis fiyatı 750bin euro ile 1 milyon euro arası olan, yıllık ücreti 250 bin euro olan Marcus Pedersen aslında aradığımız tipte bir oyuncu. Neden mi? İşte nedenleri; herşeyden evel bu adam genç ve başarıya aç. Fiziğini iyi kullanıyor, güçlü ve seri bir oyuncu. Driblingi olan, hava toplarına hakim, bitiriciliği olan bir oyuncu ve Norveç liginin soğuna alışık bir bünyeye sahip. Bu soğuk karşısında fizik olarak genç yaşına rağmen kuvvetli ve güçlü, kolay kolay devrilmeyen bir oyuncu. Savaşmayı seven, mücadele gücü yüksek ve hırslı, azimli bir oyuncu.

Neden düşünülmez elbette bilinmez amma velakin Strømsgodset ekibinin mali krizde olduğu ve bu oyuncuyu en fazla 1.5 milyon euro civarı bir rakama transfer edebileceğimiz kesin. Pedersen bize gelir mi ve gelirse yararlı olur mu sorusuna ise şu cevabı vermek doğru olacaktır. Pedersen'in en büyük hayali Avrupa'da forma giyebilmek ve Avrupa'ya gitmesi için önce bir kendisini göstermesi lazım. Ayrıca yararlı olur mu sorusuna gelince; genç oyuncu iyi bir yedek olacak ve bir iki yıl sonra Baros gittiğinde veya bıraktığında ekibimizin bir numaralı forveti olacaktır. Yeter ki transfer edilsin, yeter ki imzalar atılsın. Böyle gençler, neden transfer komitemizin aklına gelmez ki?

FCN ÖZEL. KAYNAKSIZ KULLANILAMAZ.

6 yorum:

  1. Düşünülmez nedeni sakat ya da bitik olmaması...

    YanıtlaSil
  2. yorumuma bu sekilde cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim FCN BLOG :) Harika bir yazi olmus gercekten ellerinize saglik :) keske sesimizi duyurabilsekde Markus Pedersen'le birlikte inceledigimiz neden dusunulmez dedigimiz bir kac Ganali futbolcuyuda transfer etse klubumuz...yabanci sayisi 6+2+2 olmusken bu gencler icin ve bizler icin harika firsat olur ama her zamanki gibi bir kac sene icinde avrupanin buyuklerinin kadrolarinda izleriz bu genc yetenekleri.. tekrar tesekkurler iyi geceler :)

    YanıtlaSil
  3. Belçika liginde de çok yetenekli genç oyuncular var. Avrupa'nın buyuk liglerine gitmeden önce belki kapabiliriz birkaçını. Mesela Standard Liege'de oynayan Steven Defour ve Axel Witsel ile Anderlecht'in forveti Romelu Lukaku. Özellikle Lukaku'nun ileriki yıllarda nasıl bir oyuncu olacağını çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  4. Japon milli takimindaki Tulio Tanaka, bunla ilgili de bir yazi yazabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
  5. @Johan

    bu saydıgın 3 iisimden birini kapabilme ihtimalimiz yok. Her birinin ortalama bonservis bedelleri 15-20m euroda degisir. ve bunlarin 3 üde bize gelmeye sıcak bakmaz. daha büyük kulüpler izliyorlar zaten yıllardır onları..

    YanıtlaSil
  6. Bana kalırsa alırım Pedersen'i bir yıl kiralatırım Norveç'te takımında.. Yerli olarakta Pektemek veya Halil'i alırım, otursun kulübede. Olmadı Anıl Dilaver veya Cem Sultan'ı çıkartırım, kulübede oturturum.

    bunu birine cevap olarak yazmissiniz formspring de :D Markus'un bize ilac gibi gelecegini sizde dusundugunuz icin sevindim keske yønetimde dusunse.. sercan in ve digerlerinin 5-10 milyon euro ettigi piyasa Markus Pedersen sudan ucuz.. bu cocuk Baros gibi olcak... olma asamasinda.. Kaan abi ordan yøneticileri yolla bizim evde kalirlar :D otel yemek masrafi yok ondan korkmasinlar gelsinler Markus'u gøtursunler :p

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0