Aslantepe, Galatasaray, Toki ve Çatı!

TOKI yine karıştırdı ortalığı, düzgün giden havayı söyledikleri 2 cümle ile dağıttılar ortalığı. Kelimenin tam anlamıyla yaşananlar da rezalettir. Sayın Bayraktar çıkıyor, yok şöyle yok böyle diyerek çatının açılır-kapanır kapaklarının yapılmayacağından bahsediyor. Herşeyden evel bu kompleks Avrupa'nın sayılı komplekslerinden birisi olacak. Açılır-kapanır çatı özelliğiyle de bu özelliği taşıyan 6. stadyum olacak, yani iş ciddi bir prestij meselesi. Hem yapan firma adına, hem üstlenen firma adına hem ülke adına hemde sahip olacak kulüp adına ciddi bir prestij meselesi bu konu.

Herşeyden evel bir gerçek var ki; bu stadyum açılır-kapanır çatı ile ya-pı-la-cak! Daha doğrusu bu stadın çatısı bu özellikte olmak zorunda! Neden mi? İki (2) aydır devam eden çatının çelik konstrüksiyonları tamamen açılır-kapanır olmasına göre yapılıyor. Diğer bir durum ise yapılan teknik şartnamenin içersinde stadın açılır-kapanır çatı olacağı yazılı olarak duruyor ve altında da Toki başkanından tutun, GSGM müdürlüğüne kadar herkesin imzası mevcut. İsteyenler teknik şartnameyi açsın baksın, çatının nasıl olacağı orada açık açık yazıyor. Varyap Uzunlar AŞ tarafından inşaatı devam eden çatıyı daha evel TOKI yapacağını açıklamış, stadın iç dekorasyon kısmını ve locaları Galatasaray'ın yapacağını söylemişti.

Bugün yapılan açıklama da ise durumun değiştiği farkediliyor. Öğrendiğimiz ve anladığımız kadarıyla TOKI stadın dekorasyon ve locaları yapmayı kabul edip; çatıyı Galatasaray'ın yapmasını düşünüyor veya olaylar aynen bu şekilde seyrediyor. Localar, VIP, iç dekorasyon, çevre düzenlemesi gibi bir takım konular bize aitti ve toplam maaliyeti nerden baksanız 12-15 milyon dolar arası değişen bir rakamdı. Stadın ön açılışı 29 Ekim 2010 tarihi olarak belirlendi ve tüm çalışmalar buna göre devam ediyor. Ocak 2011'de ise Galatasaray stada resmen geçicek ve maçlarını burada oynamaya başlayacak. Yani önümüzde dört (4), bilemedin altı (6) ay var, çatı dışında herşeyin tamamlanması adına ve localarda şu anda daha herhangi bir girişim, inşaat söz konusu değil. Anlaşılan Toki bunları yapacak o süreye kadar ve 29 Ekim 2010 tarihinde stadın ön açılışında localar, vip tribünler, dekorasyon, çevre düzenlemesi vs. herşey tamamlanacak. Ocak 2011'de lig maçlarımızı oynayacağımız stadın çatısı ise sene sonunda kapanacak. Çatının açılır-kapanır kapaklarının imalatı devam ediyor diye biliyoruz başka bir firma tarafından, başka bir yerde ve stadın çatısı hazır hale geldikten sonra montajı yapılacaktı. En azından son durum böyleydi, Çin veya Japonya'da hazırlanıyordu sistem ve kapaklar.

Ocak 2011'deki resmi geçişin ardından lig bitimince çatı şuan söylenen ve dolaşan söylentilere göre Galatasaray tarafından yaptırılacak. Ve bu çatının yapılmasının maaliyeti 10-12 milyon dolar arası bir rakam! Kısacası Toki ile Galatasaray anlaşılan yapacakları şeyleri değiştirdiler ve şimdilik Galatasaray'ın kasasında stadyum için haryacağı 12 milyon dolarlık para duruyor. Bu parayı sezon sonu sponsorlarla birlikte elde etmeye çalışıp çatıyı yaptıracak veya kapatacaklar. Bakarsınız çatıyada bir sponsor bulunur, oraya da onların adı verilir.

Şimdilik durum bundan ibaret, resmi bir açıklama gelene kadar hepimiz bekliyoruz. Çatıyı Galatasaray, iç dekorasyon ve loca-vip gibi işleri de Toki yapacak gibi görünüyor, şimdilik.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0