Bu takım çok iş yapar ama..

'Spor Toto Dostluk Kupası' adı altında karşılaştı iki ezeli rakip. İstanbul'un bir simgesi olan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi bu kez Almanya'ya, gurbete taşınmıştı. Borussia Park ve Alman hakemlerin ev sahibi yaptığı karşılaşmanın en büyük temennisi dostluk, barış içerisinde geçmesiydi fakat bu sadece temenni olarak kaldı. Daha maç başlamadan iki takım taraftarları küfürleşmeye başladı. Sonrasında oyuncular sahaya çıktı ve biraz olsun taraftarlar görevlerinin takımlarını desteklemek olduklarının farkına vardılar. Galatasaray cephesi bu maça tam olarak hazırlık maçı kıvamında bakmış olacak ki; Frank Rijkaard yönetimindeki ekibimiz mücadeleye kalede Ufuk, savunmada Ali-Servet-Gökhan-Serkan, orta alanda Cana-Mustafa-Musa-Arda-Serdar ve ileride Mehmet Batdal ile başladı. Rakibimiz Fenerbahçe ise mücadeleyi hazırlık karşılaşmasından ziyade lig maçı gibi görmüş olacak ki; kalede Volkan, savunmada Santos-Bilica-İlhan-Bekir, orta alanda Alex-Baroni-Selçuk-Stoch-Kazım ve ileride Gökhan Ünal ilk 11'i ile sahaya çıktı. Mücadelenin daha başında Alman hakem kartlarını kullanmayı tercih edinde, futbol oynamak yerine futbol oynatmamak ve rakibe, hakeme geçtiğimiz sezon hiç bir şekilde centilmenlik göstermeyen Fenerbahçeliler aynı uygulamaya bu yılda devam edince Alman hakem doğru olanı yaptı ve kartları çıkartmaya başladı.

Maçın 14. dakikasında kanattan gelen rakibini arkadan çeken Selçuk gördüğü sarı kart sonrasında hakeme çelme takmaya çalışınca, daha doğrusu dürtünce, Alman hakem hiç uyarmadan, beklemeden doğrusunu yaptı ve ikinci sarıdan kırmızı kartı gösterdi. Selçuk istediği hakemin ayağına takıldığını söylesin dursun. Ayağı çok açık ve bariz bir şekilde 'kasıtlı' olarak hakeme yöneliyor. Ayrıca madem öyle bir niyetin yok dön arkanı git, rakibin zaten oradan serbest atış kullanacak. Türkiye'de alıştığı çirkefliklere devam etmek isteyince 14. dakikada 10 kişi bıraktı takımını. Sonrasında ortasahayı Alex'inde forvet arkası oynamak istemesiyle iyice teslim aldı Galatasaray fakat orta alanda yer alan Musa ve Mustafa aldığı her topu ezdi, ya geriye oynadı ya rakibe kaptırdı. Musa'yı anlarız hadi, yeni transfer, genç oyuncu falanda filanda deriz geçeriz. Kredisi var zaten daha 18 yaşında başarılı oyuncu ve harika bir fiziği var. Heyecanlı olmasa daha güzel olacaktı ama onada hak vermek lazım, kolay değil. Mustafa ise geçen sene bıraktığımız gibi. Arkadaş bir tane topu ileriye taşı, geriye-yana oynama. Mustafa ve Musa bu kadar etkisizken yeni transfer Lorik Cana'da pek fazla domine edemedi ortasahayı. Aldığı topları kanatlara oynamayı tercih etti Arnavut oyuncu, birde 8.dakikada Stoch'a yaptığı faul sonrasında hakemden sarı kartı görünce, daha bir kontrollü oynamayı tercih etti. Malum hakem biraz cömertti kart çıkartmak konusunda ve böyle bir maçta takımını yalnız bırakmak istemedi Lorik Cana.

Baroni maçta ki ilk olumlu hareketini 30. dakikada takım arkadaşı Santos'a ara pası atarak yaptı. Santos o kilosuna rağmen yaklaşık 40 metre depar attı, içeriye girdi. Ali Turan'ı yatırdı, sağa çekti ve vurdu. Sadece vurdu, ama Allah ne verdiyse vurdu. Ufuk'ta, bizde, diğerleri de topu sadece kalede görebildi. Top girmeyecek yerden girdi. Ufuk'un golde hatası varmıydı, belki vardı diyebiliriz ama Ali Turan gelirken topa çıkması pek mantıklı olmazdı hani. Ufuk'ta kaliteli, iyi çocuk daha ilk maçında maç kurtarmasını beklemek biraz abes olur. Aman aman büyük hatalar yapmadı, iletişim sorunu var gibi. Kolay iş değil, oynadığınız maç Fenerbahçe maçı ve 18'li, 20'li yaşlardasınız daha.. Ciddi bir psikolojik baskınlık, gerginlik ve stres mevcut zaten maçta. Ufuk'tan aman aman bir performans görmedik, aman aman denilecek bir hatasınıda görmedik. Kredisi var daha, kaleciler oynadıkça tecrübe kazanır ve şu anda en iyi kaleciler 27-31 yaş arasındadır. Dünyada bir çok örneği mevcut.

Galatasaray bu sene çok canlar yakar ama ortasahaya takviye şart. Ortasahada takımı yönetebilecek bir maestro yok, oda çok yakında transfer olarak gelecek zaten. Ortasahadaki pas trafiğininde ileriye taşınmasıyla ileride kale önünde kamp kurar Galatasaray sezon içerisinde kamp! Özellikle kanatlarda Serdar ve Arda ile kontraataklarda, planlı programlı kurulan ataklarda çok canlar yakar. Serdar gayet teknik ve yetenekli bir genç. Ali Turan ile iyi anlaşıyorlar ve ikili iyi çalışıyor. Ofans yönü güçsüz Ali'nin defansına göre biraz daha ve takımın sağ beki Sabri olduğunda Serdar-Sabri ikilisi çok iş yapar. Serdar savunmaya yardıma gelen, hücumda topu aldığı zaman takım arkadaşlarıyla yardımlaşarak kaleye dikine gidebilen, kanatta ciddi tehlikeler yaratabilen bir oyuncu. En büyük sorunu devamlılık ve istikrar. Onunda üzerinden gelirse Galatasaray'da ciddi bir oyuncu olur ve gerçekten rakip takımların canını yakar. İlk yarıda girdiği pozisyonda Alman hakem nasıl penaltı vermedi bu kadar sert bir davranışla yönetimesine rağmen orasıda enteresan bir durum fakat fazla büyütmeye gerek yok o pozisyonda. Serdar çizgiye inip kaleye gidebilen, içeriye çıkarttığı toplar ile takım arkadaşlarını pozisyona sokuyor. Pino'da bu tarz bir oyuncu, Serdar bu özellikleriyle Baros'u, Kewell'ı, Arda'yı, Batdal'ı çok besler bu sezon böyle devam ettiği sürece.

Arda ise geçen yıldan çok çok farklı bambaşka bir Arda vardı, dün gece sahada. Yaz tatilinde duran toplar üzerinde çalıştığı apaçık belli. İki frikik attı birisi direkte patladı, diğeri direği sıyırdı. Fenerbahçe karşısında çok yoruldu, çok koştu. Keza takımda ortasahada bir beyin olmadığı için tüm toplar Arda'ya verildi, kaptanda elinden gelenin fazlasını yaptı. Geriye geldi top aldı, ileriye taşıdı; kanattan top aldı kaleye dikine gitti. Son saniyede can haliyle atladı vurmaya çalıştı, ama nereye kadar diyebiliriz. O topu atması gerekirdi evet doğru fakat çok yoruldu maçta, son anda atladı ama olmadı. Bu sezon büyük ihtimalle ortasahada forma giyecektir. Kanatta Kewell-Pino gibi alternatifler varken Arda'yı orta alanda kullanmak takım adına daha mantıklı, daha yararlı olacaktır. Arda böyle oynadığı sürece takımda cidden fark yaratacak oyuncu olacaktır.

Mehmet Batdal'a diyecek söz yok, hayran kaldım bir kez daha. Tecrübesiz, deneyimsiz, genç, heyecanlı falan tamam ama bu çocuk futbolu biliyor. Nerde ne yapacağını, topa nasıl çıkacağını, savunmayı nasıl dağıtacağını biliyor. Savunma oyuncularını mundar etti, hava toplarının hepsini indirdi. Yetenekli, teknik, süratli ve uzun boylu. Onu durdurmak pek kolay olmayacak, keza topu aldığında bileklerine hakim ve fiziğiyle topu koruyabiliyor. Gerektiği zaman kanada çıkıyor, gerektiği zaman topu alıp arkadaşlarını rahatlatıyor. Çok iyi çocuk, kumaşı çok iyi. Galatasaray'ın aradığı gibi bir forvet oyuncusu Mehmet Batdal, ilerleyen dönemlerde daha iyi olacaktır. Baros'u yedeği böyle bir genç olmalıdır zaten gerektiğinde Kewell ve Pino gibi alternatiflerde olacak.

21 yorum:

  1. emre çolak unutulmuş bence. dün akşam girdikten sonra takıma çok iyi hareketlilik kattı. bu çocuk orta sahayı ileriye taşıyacak bir çocuk. bu sene pişip gelecek sene ilk 11'de başlar.

    YanıtlaSil
  2. Ne yalan söyliyim,dünkü takım gerçekten geleceğe ışık tuttu.Ezerek oynadığımız maçta tek eksiğimiz maalesef goldü.Orta Saha kesinlikle şart bunu bir kez daha gördük.Fenerbahçe 10 kişi kalmasa bile maçın bizim baskımız altında geçeceği açıktı.Arda Turan'ın ben sol kanatta kullanılmasından yanayım.Orta Saha üçlüsü Cana-Yeni Transfer-Elano(veya başka bir transfer)'e teslim edilirse ve bu transferler box to box oyuncuları olursa gerçekten çok canlar yanar.Eh,ilerde de Arda-Serdar-Pino-Baros-Kewell-Mehmet Batdal gibi yetenekli oyuncularımız mevcut zaten.Onlar işin bitirici yanları.Ama asıl kaynak,orta saha.Son olarak ben Ufuk'un golde hatası olduğunu pek düşünmüyorum.O Santos'ta nasıl vurduysa artık,Yeryüzündeki kalecilerin %90-95'i çıkaramazdı.Neyse sağlık olsun.Dediğim gibi takımda umut var.Hep birlikte destek olmalıyız takımımıza.

    YanıtlaSil
  3. Arda-Serdar-Emre Çolak çok hoşuma gittiler
    Eğer 5. olacaksakta bunlarla olalım 8 Milyonluk balon transferlerle değil ki bu kadro 1996 da 4 yıllık seruveni başlatan kısıtlı kadroyu hatırlattı bana.
    Takımda bir kişi beyin (Arda-Hagi) diğer herkes koşuyor baskı yapıyor. Pres ilerden başlıyor
    Benim için bu maç çok iyi sinyaller verdi.
    Herşey skor değil, hele hazırlık maçında skorun hiç önemi yok.
    Lütfen GS taraftarı dolduruşa gelmesin ve bu maçı önemsemesin. Lakin bu gerginlikle sezona girersek ne Avrupa Ligi kalır ne Ligde bir iddiamız.
    Bu maç belki yönetimin Box-to-Box transferinde biraz acele etmesini sağlar

    YanıtlaSil
  4. bende yazdıklarının çoğuna katılıyorum ve mehmet batdal konnusunda hemfikirim.çok kaliteli ve yetenekli bir transfer olduğu belli... orta sahaya bi ara adı geçti bize biglia süper olur lorik cana biglia ve arda sağda solda serdar pino ve kewell üçlüsünden ikisi ilerde baros değmeyin keyfimize...sen defansa değinmemişsin pek ama neill in yanına bence kaliteli bi stoper lazım servetlede gökhan zan la da olmaz bu iş ben hakan baltayıda yeterli bulmuyorum orda çağlar olsa daha iyi olur... ayrıca emre çolak bu sene olmasada sonraki senelerde damga vurcaktır Türk futboluna... son olarak elanodan bahsetmedim sebebide dikkat ettim rijkaard da bahsetmedi dün basın toplantısında.flemenkçe sorulan bi soruyu cevaplarken kewell baros ve neill dedi buda demek oluyorki elano satılcak....istemesemde satılcak...

    YanıtlaSil
  5. Kandırmayalım artık kendimizi,yıllardır aynı hikaye yok 2000 ruhuymuş falan bunlar bitti beyler artık.Geçmişte yaşamayı bırakmalıyız.Dün akşam ki maç geçen sene evimizde 1-0 yenildiğimiz maçtan sonra oynadıımız en kötü maçlardan biriydi.Biz bu adamları nasıl yenicez bilmiyorum?Yeter artık bıktım valla billa bıktım 15 yıldır Galatasaray'ımın her maçını izlerim.FB nin maalesef bize karşı büyük bir üstünlüğü var bunu kabul etmemiz gerekiyor.Yapılan transferler yeterli ve iyi değil.Bu Lorik Cana bizi hermaç her an eksik bırakabilir.Pino desen youtube topçusu.Baros allah korusun bi sakatlanırsa koskoca gs kalıcak Batdal'a.Tamam gelecek var ama bir forvet daha şart bence.Hatta bir kaleci+bir stoper+bir oyunu iki yönlü oynayabilen orta saha+bir de forvet şart görünüyor.FB'ye karşı en büyük üstünlüğümüzün olduğu Avrupa'yı bile kaybetmek üzereyiz bence.Kaç yıldır şampiyonlar ligine katılamıyoruz unuttum valla o heyecanı artık yeter.Fenerbahce'ye yenilmekten de bıktım.Rakibin 15.dakıkada eksik kalıyor,taraftar baskısı yok bısey yok yıne yenemiyosun.üstüne bir de mağlup oluyosun.Teşekkür ederim,saygılar..

    YanıtlaSil
  6. Yarın ki maça çıkacak kadroyu merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  7. @Umut Pınar;

    Tespitlerin çok yerinde ama halen anlayamiyorum bu takım üzerinde pembe bir tablo çizmeye çalışan insanlari...

    #16 Sarp dan başlamak üzere bu takım da o armayi taşımamasi gereken o kadar çok kişi var ki,bu temizlik olmadiysa şimdiye kadar bu takimdan da birşey beklemek yanlış olur!Hele ki Rijkaard gibi futbolu bilen biri olarak gördüğümüz insan da bunu yapmadiysa,arkasinda daha büyük şeyler aramak lazım!Bu mantelite ile yine şampiyonlar ligi haram bize...Yazık gerçekten yazık!

    YanıtlaSil
  8. Umut Pınar'a aynen katılıyorum

    yazıyı okuduktan sonra kendi kendime sordum ben mi başka maç izledim. 90 dk bir tane organize pozisyon olmaz mı arkadaş adamlar 75 dk 10 kişi oynamış hala gol atamıyorsun battal çıktı takım forvetsiz oynuyor gol atmaya çalışıyor barış, ayhan,sarp bu adamların bu takımda işi yok bank asyada bile oynayamazlar. 90 dk bir tane olumlu hareket olmaz mı ? ayhan 10 senedir galatasarayda top oynuyor bana iki tane kazandırdıgı maç söyleyin desem bir kişi sesini çıkaramaz (benim hatırladıgım lucescu zamanındaki roma maçı var bir tane) barış özbek büyük maçlarda sahada yok adam hala bu takımın formasını giyiyor bugün forumlara bakıyorum şöyle top oynadık, şöyle ezdik diyorlar senin takımın daha kaleye şut atmaktan aciz hakan balta, ile arda altı pasın orda adamlar kaleye vurmaya korkuyorlar bu takımdan bu sene bi şey beklemeyin arda oldugu sürece bu takım şampiyon olamaz arkadaşlarıyla diyalogu, sevinçleri hepsi bi kasıntı, hep bi abartı var bu takım bu sene ilk 5'e zor girer

    YanıtlaSil
  9. takımda en beyendigim trasfer serdar ozkandı cok cabaladı hatta gol bile atcaktı ama battalın biraz aceligine denk geldi battalda ilerde iş yapar ama bir gercek varki bu takımda tek vazgecilmez adam milan baros bu bugun bir daha ortaya cıktı almanyanın sıradan takımından 5 yiyen bir takıma gol atamıyorsak bu cok buyuk bir sorundur barosun tum sezonu saglam gecirebileceginin garantisi yok mutlaka antarnatif bir forvet sart bu takıma

    YanıtlaSil
  10. umUtcum sen kendni kAndr git 7YER5AHÇELİ OL CANIMMM 10 KŞİ İLE KAPANAN ÖKÜZÜN TRENE BAKTIĞI GİBİ GALATASARAYI İZLEYEN VE HER MAÇTA OYNAYARAK DEĞİL OYNAMAYARAK KAZANAN Bİ TAKIMI TUTTT

    YanıtlaSil
  11. Olumsuz görüş belirtenler.

    Takım tam kadro olduğunda ve yeni transferlerde takıma katıldıkdan sonra konuşalım.Biz dünkü mücadelenin geleceğe ışık saçtığını söyledik.Eğer siz takımınızın 7 as futbolcusundan yoksun çıktığı maçta,hem de bir hazırlık maçında alınan mağlubiyetden sonra ona buna sallıyorsanız,biraz beklemenizi önerir ve rica ederim.Mustafa Sarp'ın,Ayhan'ın,Barış'ın bu takımda yeri olmadığını hepimiz biliyoruz.Ama Rijkaard bu oyuncuların performansını görerek bir gelişme olup-olmadığını,takım tertibinde yer verip vermiyeceğine -eğer izin verirseniz- karar vermek istiyor.Daha sezonun başı.Biraz sakin olun.Eğer illa ki sallama duygusu güdüyosanız,ona yapıcak bir şeyimiz yok.Ortam sizin.

    YanıtlaSil
  12. umut gb arkadaslar yuzunden zaten galip gelemiyoruz febe ye karsı ezim ezim ezik hissedersen kendini her maglubiyette bunun adına tararftarlık denmez zaten.bu takımda perezler fluerquınler victorialar ile sampiyon oldugunu unutmamalı yeni yetme GS lılar. onemli olan sahsiyetli top oynamaktır ve ben suana kadar takımda bunu gördügümü soyleyebilirim rahatlıkla son sn ye ye kadar kovalasın takımım yeterki mutlu anlar sonrasında gelir.Takımda kotu oyuncular bu formayı asla giymeyecek kişiler yok mu var.Ama takımına sahip cık be soyle maclardan sonra adamların ekmegine yag surme.Febenin kadrosundaki hangi oyunucunun takımında olmasını istersin ona gore bak dusun biraz .bu maclarda uzulmek istemiyosan tek maçlık cimbomlular birazcık olsun ozguven ver yeter.yazcagım cook sey var bu konuda kendi kendinizi febelilere karsı sindirmenizden sıkıldık artık..

    YanıtlaSil
  13. Maci trubunden seyrettim ve FCN'in yazdiklarina imzami atarim. Yine de ozetliyeyim

    - Bizim ilk 11'imize ve Fenerbahce'nin cikardigi ilk 11'e bakarsaniz kimin kompleks icinde oldugunu gorursunuz.

    - Mac boyunca Fenerbahce'nin organize tek atagi yok

    - Macin ozellikle 2. devresinde nefes alamadilar, tek eksik ceza sahasinda yer almayi bilen bir forvetti, yani eger Baros oynayabilseydi sonuc cok farkli olurdu.

    - Bu genclerle bile surklease ettik, ama acaba giydiren arkadaslar nasil bi kadroyla cikardi?
    (aman sakin Elano, Paros, Neil, Kewell demeyin daha yeni kampa katildilar ya da sakatlar)

    - Ayni mac, ayni sekilde mesela PSV'ye karsi gelisseydi yine boyle mi dusunurdunuz?

    Amma Fener kompleksi varmis yahu..

    YanıtlaSil
  14. Ne karamsarım ne pembe tablo savunucularından.İkinci devre ki oyunumuz 11 kişilik takıma karşı olsaydı olabilirmiydi bilmiyorum.Ama olsa bile yine şuursuzca bir baskı olduğu kesin.Mesela orada Batdal var 1 tane orta gelmiyor yerden oynanmaya çalışılıyor.Batdal çıktıktan sonra Sabri Bey başlıyor her topu orta yapmaya kime orta yapıyorsun sen.1.70'lik Emre'ye mi,1.76'lık Arda'ya mı?.

    Umut ise şu en azından ruhsuz değil takım.Ama kısıtlı sadece Harry Kewell'ın ve Baros'un dönmesi ile ancak taşıma su ile yaratıcılık olacağı aşikar.(Pino'nun nasıl performans göstereceği belli değil).Keza Kewell ile Baros sakatlık potansiyeli yüksek isimler olduğu bilinen bir gerçek.Kısaca her şey transfer değil.Ama öncelikle 2 tane daha çok iyi orta saha(Elano gidecekse),ve 1 tane de sol veya sağ bek'e ihtiyac var.Bunlar olursa daha modern bir takım olabiliriz.

    YanıtlaSil
  15. @aşkıyari

    Bırakalım dostum böyle saçmalıkları.Yazdıklarından yaşının küçük olduğunu anlıyorum.Özeleştiriye açık bir birey olarak yetiştir kendini.En azından büyüyünce daha sağlam bir karaktere sahip olursun.Fenerli olduğumu söylemişsin inanılır gibi değil şok oldum.

    @TeMPeSt

    evet benim yüzümden yenemiyoruz Fenerbahçe'yi ben atamıyorum golleri savunmada da ben yapıyorum hataları.Bak Dostum açıkca söylemek gerekirse arkadaş çevremde Fenerbahçeli olan birçok kişi var ve ben son 10 yıldır maçları bu arkadaşlarımla izliyorum.10 yılda kaç kez kendimi üstün hissettim onlara karşı inan hatırlayamıyorum.Bu arada Baros yoktu,Kewell yoktu o yüzden yenildik diyen arkadaşlar olmuş.Onlar varken de yenemedik ki Feneri.Ayrıca kewell ve Baros'u bende çok seviyorum tabiiki ama iki yıldızımız da her an sakatlık nüksetmesi problemiyle karşı karşıya.Bu nedenle kesinlikle alternatif forvet alınmalı demek istiyorum.Yani kewell var baros var deyip güvenirsek yine arda'nın forvet olarak oynadığı çok maç izleriz...

    YanıtlaSil
  16. @umut pek bişi yazmak istemedim ama kısaca yazıyım arkadışım yazdın her yorumdan anladığım sen bu maçları 10 yıldır fb arkadaşlarınla izlemesen bu yorumları yapmıcaksın anladığım kadarıysa sen gs değil ardaşalarınla arandaki rekabeti tutuyorsun bunları geçtim 5-1 gibi bir skoru unutuyorsun şimdi bana bi kere ayapı yapma sana önerim en iyi sen takım tutuyorum diye gezme barçayı tut bak nasılsa yenilmiyolar sende stress olmazsın yok diyosanki sanane tmm bana ne ama şunu söyliyim lütfen fb kompleksinden kurtul yok benim kompleksin yok bence takım kötü berbat şampiyon olsada fb yenemedikçe bir hazırlık maçında berbat ben gs sadece arkadaşlarıma hava atmak takışmak için tutarım tutmam diyonsan bişi diyemicem ama keşke maçı gözlüklerini çıkarıp izlesen her şeyden nemalanmasan

    YanıtlaSil
  17. öyle okuyodum bi paylaşıyım dedim : ''Galatasaray’ın, oyunun nerdeyse tamamını 10 kişi oynayan rakibi karşısında pozisyon bulmakta zorlanması, oyunun tamamen hakimi olamaması düşündürücü. Tabii ki eksikler var ve daha çok erken. Ama boşa geçen koca sezondan sonra lige başlangıçta hala işlemeyen bir Galatasaray olursa, Rijkaard ve yönetimin işi zor olur.''dedi hakan ünsal belki maçı izlemedi yada muahmbet arası baktı maça her neyse benim anlatmak itsediğim burdaki yorumlar yıkıcı yapıcı yaralayıcı ve de saçmada olsa bundan güzel olduğunu düşünüyorum ve her futbol oynıyanın atıp tutmasının yazmasının futboldan anlaması gerekmedini gösteriyor.Bir örnek daha ridvan türkiyenin en iyi yorummcusudur ama sezon içinde dediği bütün lafları nerdeyse hepsini yutar ve dememiş gibi davranır!!

    YanıtlaSil
  18. Bu maç yıllar sonra Fenebahçe 75 dakika 10 kişi oynayarak Galatasaray'ı yendi olarak anılacak. Kimse yedek takımla çıktı demeyecek. Bilmem anlatabildim mi?

    Bir kerede onlar bizi ezsin sahada ama biz kazanalım. Hadi bu hazırlık maçı ligdeki maçtada gördük Ulu Rijkaard ve ekibini.

    YanıtlaSil
  19. Galatasaray bu sene çok canlar yakar ama ortasahaya takviye şart. Ortasahada takımı yönetebilecek bir maestro yok, oda çok yakında transfer olarak gelecek zaten.

    bu cümleden elanonun gidip mc veya amc tarzında bir futbolcu geleceğini anlamamızmı gerekiyor.Dmc tipi adam çogaldı takımda.bu arada kallström transferine oldu olmaz ise üzülürüm

    YanıtlaSil
  20. @ Umut

    sevgili kardesim bende zaten bundan bahsediyorum sen kendini o kadar ozguvensiz hissedersen tum taraftarlarda boyle hissederse takımın bu derbilerde ozguvenle oynayıp basarılı olmasını nasıl bekleyebiliriz.Bizim febe maclarında kaçırdıgımız golleri dusun neden hepsi özgüven ve o bilinçaltındaki yine kaybedersem ezikliği.Yahu bırakın diyorum sunu adamlar hiçbir futbol oynamadan ossuruktan kadrolarla nasıl kendilerini birsey zannedip bizi yneceklerine her kupayı alacaklarına dair buyuk buyuk konusuyolar sende oyle ol bende bizde hepimizde niye susuyosun yenildiysen yenildin sende at tut psikoloji diye bişey var hayatta adamlar 2 dk lık samp pozisyonundan nasıl kolay sıyrlmaya calısıyorlarsa sende bunun benzerini yap.Benim demek istediğim bu zaten kulubunun buyuklugu ve mazisi herseyiyle gurur duyabileceğin o kadar cok sey var ki sen konus onlar sussun.Elbet semsiye doner birgun..

    YanıtlaSil
  21. Bence orta sahaya Elano kalırsa 1,giderse 2 maestro alnıması lazım.Eğer çift ön liberolu ve onun önünde ofansif 3 futbolcuyla sahaya çıkacaksak (yani 4-2-3-1) Tek maestro belki yetebilir.Ama ben Rijkaard'ın 4-3-3 düzeninde ısrar edeceğini düşünüyor ve başta da belirttiğim gibi elano kalırsa 1,elano giderse 2 box to box oyuncusunun transfer edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0