En büyük taraftar sizsiniz..

Hey yavrum hey, olaya bak. Galatasaray takım oyuncusuna neler deniliyor. Bu mudur Galatasaraylılık? Adam zaten yenilmiş, morali bozuk. Yol ortasında durup otobüsten inip sana poz mu verecek birde? Herif perdeyi çekiyor fotoğraf çekmesinler vs. diyerek fakat bizim orada bulunan EN BÜYÜK TARAFTARIMIZ (!) küfür ediyor oyunculara... Şu laflara bak; "Ciplere de binersiniz, karılarada binersiniz.", "Sen adammısın ulan?", "Senin ananı s...", "İnsenize lan aşağıya", "Işığı aç bari amk evladı"

Bu lafları sıradan bir adama desen iner döver seni zaten. Boşuna kimse hikaye yazmasın. Türkiye'de yapamazlar, keza polis girer devreye. Almanya'da, Belçika'da, Hollanda'da insan hakları, taraftar hakları gibi haklar var. Polis vuramıyor bile jopu. Yukarıdaki lafları futbolcusuna söyleyen adama taraftar diyorsunuz, iyi hoş güzel. Peki yağmurda çamurda takımını koşulsuz destekleyen, maç sonrası kaybetse hiç birşey yapmadan evine giden, üç kuruş parasıyla forma alan, kombine alan, dergi alan, Galatasaray için çoluğunun çocuğunun rızkından kesenler kim? Onlar şakşakçı taraftar doğru.. Oyuncusuna küfür eden, saldıran, onlara hakaretler eden, otobüsü taşlayanlar en büyük taraftarlar ama. uAvrupa'yı tebrik etmek gerek, "Mahşer günü ateş işlediğin günah kadar yakar" temalı görsel şov güzeldi. Al sana işte gerçek taraftardır onu hazırlayan, elleri boya içinde, bezlerin üzerinde sabahlayan. Bu adamlar niye otobüsü basıpta oyunculara küfürler etmiyor, hakaretler etmiyor.

Kimse kusura bakmasın Almanya-Belçika-Hollanda vb. ülkelerde yaşayan Türk taraftarların bazıları hiç normal değil. Hepsi demiyorum bakın bazıları diyorum, renk falan farketmeden hakikatten medeniyet yüzü görmemiş. Oyuncuya köleleri gibi davranıyorlar ve biz istiyorsak yapacaklar mantıkları var hepsinde. Ayrıca sahaya girip oyuncuları yağmalamaya çalışmakta işin cabası. Şampiyonluk olur anlarım, girersin formasını istersin ama hazırlık maçı sonrasında üzerinde 'sahte' formalarla oyuncuyu yağmalamaya çalışmak, şortunu, çoraplarını dahi istemek, nasıl bir mantık oluyor orasını çözemedim. Şimdi övüne övüne anlatırlar "Sabri'ye şöyle dedim, Arda'ya böyle bağırdım" diye. En büyük taraftar sizsiniz, bravo. Fener kampında taraftar oyuncusuna küfür ediyor durduk yere, adam antremanı terk etmek zorunda kalıyor. Beşiktaş kampında otele giderken bir sürü olay, bu fotoğraf çektirme sevdası ve oyunculara laf atma merakı nedir anlayamadım gitti. Renk falan farketmiyor yani, genel olarak cidden bir sıkıntı var.

Kimse hikaye anlatmasın, neyin ne olduğu gayet belli. Homberg maçı sonrasında sahaya girip oyuncuya saldıran, adeta yağmalamaya çalışan sözde medeni (!) taraftarları da gördük, bugün oyuncusuna küfür edip onlara zorunluymuş gibi davranan taraftarları da.. Dünyanın hiç bir yerinde yok böyle bir zorunluluk. Bizim halkımız çok enteresan vallahi, şaka gibi. Oyuncu otobüsten inecek sana poz verecek, sonra tekrar otobüse binecek. Olur, görürsem söylerim. Örnek veriyorum; Arda'nın veya Sabri'nin orada inip fotoğraf çektirmesi en az 2 saat geciktirir takım otobüsünü. Orası halısaha takımı veya mahalle takımı değil; GALATASARAY. Hatırlatırım, öyle kafanıza göre hareket edemiyorsunuz. Belli kuralları, kanunları var. Maç öncesi, maç sonrası ve herşeyden ziyade siz KAMPTASINIZ. Kurallara uymak zorundasınız bu kadar basit ve oyuncu illa aşağı inip fotoğraf çektirmek zorunda falan değil zaten. Yok böyle birşey.

Alpaslan'ın, Karıncaezmez Şevki'nin, Kopenhag'ta arkasına aldığı 30 kişi ile meydanı inleten Sebahattin'in değeri, önemi şimdi daha iyi anlaşılıyor. Öyle değil mi? Allah Sebahattin'e uzun ömür, Alpaslan ve Karıncaezmez'e de rahmetler versin. Fazla söze gerek yok. Mümkünse artık Almanya-Hollanda-Belçika gibi yerlerde kamp yapmayalım, gelecek yıllarda bu tür rezillikleri de yaşamayalım.

33 yorum:

  1. biraz ağır olacak ama bu almanya'da hollanda'da falan yaşayan türkler 2. sınıf insanlar olarak görülüyor. onlarda bu aşağılık kompleksi oluşuyor. sonra da kendilerine nasıl davranılıyorsa bunlarda öyle davranmaya başlıyor. başka bir izahı yok bunun.

    YanıtlaSil
  2. Avrupada yasiyan türk toplumu (hepsi degil, ama cogu), avrupada yasasa bile, daha "avrupali" olamamistir. Buraya 60li yillarda gelip kültürel sok yasayip, kendi kültürünü korumaya calismitir (bircok yerde ve kültürde oldugu gibi: örnegin little italy, china townlar sunlar bunlar). O yüzden zaten cogu maca gidenlerde ayni sekil "taraftardir"! Demem oki, türkiye gelisirken avrupadaki türkler halen 60da geldikleri zihniyetdeler... Ayni zamanda söyle de düsünmek lazim: Cogu gurbetde yasiyan türkler avrupaya is bulmak icin gelmistir, zaten sosyal olarak en alt seviyeden türkiyeden göcmüsler (80li yillarin poltik sürgünleri burda ap ayri bir yeri var, zaten onlarin cocuklari genelde böyle olmuyor). Demem oki, bazilari halen geldigi köyden, kücük kasabadan aynisini burda yasamiya calisiyor, baskalari kendini coktan gelistirmis durumda!

    Kendi oyuncusuna küfür ediyor, sonra ciktiginda abi sen profesyonelsin diyor, komik degilmi?

    Simdi hepsini anladimda... Peki GS futbolcular neden otobüsden cikiyor bunu bana birisi anlatirmi. Tamam küfür etmisler, hani nolcak, neden cikiyorsun kardesim sen, neden gidip tartisiyorsun, isine bak, tak Ipodunu müzik dinle!

    Iki tarafta yanlis yapiyor

    YanıtlaSil
  3. Aynen katılıyorum.Avrupa'da kamp yapmak epeydir sıradanlaştı zaten gidip üçüncü lig takımları ile maç yaptıklarından her bakımdan yararsız.Kampta gerçekten kendilerini sınayıcı maç oynamadılar henüz.Bursaspor bile Stoke City gibi premier lig takımları ile oynadı.Neyse yani hem güçlü takımlarla maç yapmalılar hem de illa Avrupa'da kamp yapacaklarsa antrenmanları taraftara kapatmalılar.Veya Kampı Portekiz,İspanya,İngiltere gibi Türklerin yoğun olmadığı ülkelerde yapsınlar.Belki iklim ve tesis sorunları olabilir ama her maçta da imza için saldıran apaçiler yüzünden oyuncular için kamp bir angarya haline gelmez.

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray takimi oyuncularinin bu tur hadiselere karismasinda bir sorun yok yani oylemi? Kufur diyorsaniz binlerce insan hep bir agizdan koro halinda hemde her hafta bunu gerceklestiriyor - ki igrenc buluyorum bunu pek cok insan gibi ben de ama bu ozellikle belli basli oyuncularin cahil-simarikligi artik iyice mide bulandirmaya basladi. Takim ismi onemli degil ki diger bir takimdan verdiginiz ornekteki oyuncu da tipatip Sabri-Arda ekolundendir..kisacasi benim derdim boyle kepazeliklerle Galatasaray isminin yanyana dahi gelmemesi.

    YanıtlaSil
  5. Gurbette yasiyan vatandaslarin tepkilerini bu kadar basite indirgemeyin. Yapilanlari yanlis oldugu konusunda bir suphe yok. Ancak bu insanlar burada sahipsiz, ne yasadiklari ulke onlari tam olarak kabul ediyor ne de kendi ulkeleri bir el uzatiyor. Onlar da sevdikleri takimi etraflarinda gorunce bir sevgiliye kosar gibi takimlarina kosuyorar ve buradan da karsilik goremeyince genelde buyuk bi yikim yaratiyor. Takimlarin sorumlulugu degil tabii ki gurbetcileri avutmak ama gel de sen bu yanliz insanlara anlat. Cok arabesk gelmis olabilir size ama durum cok kisaca boyle birsey.

    YanıtlaSil
  6. çok tepki çekeceğim ve çok klasik olacak belki ama vallahi utanıyorum bu Türk insanının fanatizminden. Esasen bu sadece fanatiklikten kaynaklanmıyor, genel yapı itibariyle böyleyiz. Neden böyleyiz bilmiyorum. Sahadaki adam isterse maç sırasında gider yatar yerde. maç biter, yönetim gerekeni yapar, yolar ayrılır. Ama yoook, bizim adam bırakır mı ? İner ağzını burnunu kırar, çünkü o milyon dolarlar almaktadır. Bu işi yönetime bırakmaz, kendi halleder.

    NOT : dünkü maç göstermiştir ki orta sahaya en az 1 hatta 2 tane çok sağlam transfer daha yapılmalıdır. Sarp, Özbek, Ayhan'la olacak iş değildir bu. Serdar Özkan'a da kanatlardan biri emanet edilebilecek gibi gelmedi bana.

    YanıtlaSil
  7. Anoz isimli arkadşıma aynen katılıyorum.Olay sosyokültürel farklılıktan kaynaklanıyor.Sevgisini göstermeyi bile bilmiyolar.Allah'tan bunlar Avrupa'da yasşıyolar da Ali Sami Yen'de falan maç izlemiyolar.Orda da aynısını yaparlar.Hatta yeni stadımızda tribünler cok yakın.Böyle tiplerin anlayamayacağı yakıınlıkta hatta...Zaten adamlara heryerde mağlup oluyoruz birde üstüne böyle rezillikler yaşayıp iyice küçülüyoruz..

    Ayrıca bu olayda asıl anlayamadığım nokta Galatasaray kaptanının otobüsten aşağıya inip bu elemanlarla muhattap olmasıdır.Evet küfür edilmiş olabilir ama ilk kez mi oluyo bu? o zaman kadıköyde de küfür edildiği zaman aynı tepkiyi ver..Umarım bir daha böyle talihsizlikler yaşamayız ve bir daha da gurbetçiler maç izleyecek diye kendimizi kasmayız.Çünkü gördük ki onlara yaranılmıyor..

    YanıtlaSil
  8. Ayip yahu bir/birkac Vatandasin yapdiklarina karsi bütün Avrupada yasayan Türklerimizi bu kadar asalaminizi, kücük düsürmenizi kiniyorum!

    Ayip! Yazinizi düzeltin.

    Yorumcular: Siz ne bilirsinizki 2 Vatandas muamelsi görmesinin ne kadar zor oldugunu ve hanki hakla/hanki mantikla bir kisin yaptiklarini bütün Avrupada yasayan Vatandaslara es deyer tutmanizi. Bir anlatirmisiniz.

    Yaziyi hic mi hic bu bloga yakistiramadim....

    Ayip!

    YanıtlaSil
  9. @Bolubeyi

    Dikkat ettiysen takımların kamp yaptıkları durumlardan örnekler verilerek ve hazırlık maçlarında yaşanılan durumlar örnek verilerek "birçoğu" ibaresi kullanıldı.

    Yani hepsi öyle, alayı öyle gibi bir tabir kullanılmadı. Bazı taraftarlardan bahsedildi. Bütün hazırlık maçları sonrasında ciddi sıkıntılar yaşanıyor her takım için geçerli.

    Ayrıca polis ve güvenlik güçlerinin müdahale etmemesi sonrasında da olay iyice zıvanadan çıkıyor. Taraftarız biz, gurbetteyiz, biz yılda 1 kere görüyoruz diyerek futbolculara köle gibi davranamazlar. Yok öyle bir hakları.

    zaten yazıda HEPSİ denilmiyor, BAZILARI/BİR ÇOĞU deniliyor.

    Bunu anlamak çok zor olmasa gerek?

    YanıtlaSil
  10. Dusunmeden konusuyor buradaki arkadaslar.
    serbestvurus, "bunun baska izahi yok" diyebiliyor, yuzlerce farkli izahi olabilecegini dusunmuyor bile,
    Anoz, gurbetcilerin "avrupali" olamadigini soyluyor, avrupali olmanin cok matah bisey oldugunu iddia etmek bir yana, nesiller boyu (en az 3 nesildir) bir yerde yasayan insanlarin oraya entegre olmamis olmalarini sorgulamiyor, acaba avrupadaki gettolastirmanin, ayrimciligin "sen yabancisin, git yabancilarla otur" politikalarinin ne derece etkisi olmustur diye sormuyor.

    Ferhat'a gore gurbetciler arasida Apaciler cok, acaba gecen sene Florya'yi da bu apaciler mi basti gurbetten gelip?

    Umut Pınar arkadasim, bunlar Ali Sami Yen'de mac izlemedi icin sukrediyor... ironik, koltuklarin kirilip sahaya atildigi derbileri, sulu derbileri unutuveriyor.

    Biraz vicdanli olun arkadaslar.

    YanıtlaSil
  11. Kusura bakma ama hic ama hic öyle durmuyor. Cünkü yaziniz birkac kisiye deyil bütün Avrupada yasayan taraftara yöneliyor. Bir yerde Birkaci denmesi bunuda düzeltmiyor malesef.

    Ne demek türkiyede olmuyor! Olmuyormu?

    Türkiyede olmuyor demekle zaten bazi taraftari deyil bütün Ülkeleri kiyasliyorsunuz.

    Yorumlara bakilirsa hepsi ayni benim gibi anlamis yaziyi dogru deyilmi?
    Sosyalkültürel sorunlardan bahis edilmis, bir/birkac kendini bilmez Trafatarin yanlisindan deyil!

    Hayir ben ve diyer Yorumcular yanlis anlamamisiz ama malesef diyer yorumcularda cok kirici/kucük düsürücü yorumlar yapmis genel anlamda. Ihami yazidan almislar belli!

    YanıtlaSil
  12. Sanki türkiyede öyleleri yok...
    Heryerde var...hasan sasin kafasina cep telefon atanlar avrupada yasayan türklermiydi??

    Bunudami Avrupadaki yasayanlar türkler yapti?
    http://www.youtube.com/watch?v=frhvKbRByiY

    Heryerde böyleleri var onun icin Avrupdaki türkler yok böyle yok söyle demeniz hic hos degil...

    YanıtlaSil
  13. Kusura bakma ama hic ama hic öyle durmuyor. Cünkü yaziniz birkac kisiye deyil bütün Avrupada yasayan taraftara yöneliyor - belki farkinda deyilsiniz ama yorumlara bakilirsa bütün Arkadaslar ayni düsüncede ! Cünkü kepsi birkisiyi deyil, bütün avrupada yasayan Vatandaslari hedef aliyor.
    Yorumlara bakilirsa hepsi ayni benim gibi anlamis yaziyi.

    Bir yerde Birkaci ardindan bircogu ? denmesi bunuda düzeltmiyor malesef
    Ne demek türkiyede olmuyor! Olmuyormu?
    Türkiyede olmuyor demekle zaten bazi taraftari deyil bütün Ülkeleri kiyasliyorsunuz.
    Sosyalkültürel sorunlardan bahis edilmis, bir/birkac kendini bilmez Trafatarin yanlisindan deyil!

    Ben sadece Lütfen cok yanlis düsünceler bunlar demek istiyorum!
    Maksat Blogu hedef almak deyil.

    YanıtlaSil
  14. Bir de son olarak ben maci trubunde (Sami Yen'de kapaliya karsilik gelen) izledim. Benim oldugum tribunun tamaminda Galatasaray ve Fenerbahce taraftari karisik oturuyordu. Hadi Turkiye'de oturtun bakalim, polisi de koyun araya coplayabilsin istedigi kadar.

    YanıtlaSil
  15. Beyler öncelikle haklısınız tamam, yazıdan doğan bir takım yanlışlıklar olmuş. Olaylar Türkiye'de olmuyor, olmadı denilmiyor. Sadece dün yaşanılan olayın ve bugüne kadar kamplarda yaşanılan olayların yanlış olduğunu belirtiyorum.

    Gurbetteki taraftarlarımızın 'BAZILARI' artık özlemden midir bilinmez fakat oyunculara köle gibi davranıyorlar. Örneğin antremandan sonra sahaya girip formaları zorla almaya çalışmak, maç sonrası sahaya dalıp oyuncuları yağmalamaya çalışmak veyahut ne bileyim böyle otobüs muhabbetleri. Öncelikle bu iş Fenerlisi Galatasaraylısı Beşiktaşlısı diye ayrılmıyor, hepsi aynı şeyi yapıyor.

    Bu olan olaylar Türkiye'de olmuyor diye birşey söyledik mi? Hayır söylemedik. Sadece yaşanılanlar yanlış ve Avrupa'da nedendir bilinmez daha çok oluyor diyoruz. Türkiye'de olmuyor diye birşey söyledik mi? Ne zaman Galatasaray veya Beşiktaş/Fenerbahçe takımları Almanya-Belçika gibi yerlere kampa gelse büyük sıkıntı oluyor. Hadi bir tanesi çıksın 'Hayır olmuyor' desin.

    Bu arada 33.haftadaki Fener maçı ile bugün yaşanılan durum çok farklı, sap ile samanı karıştırmayın beyler/bayanlar. O günkü şartlar çok çok farklıdır ve Türk futbolunda bir milattır, çağdır 33.hafta. Savunmuyorum fakat o gün ile bugün apayrıdır.

    Ayrıca blogta herkesi memnun eden bir yazı yazmamız mümkün değil, fakat mühim olan herkes saygı içerisinde düşüncesini belirtsin kafidir. Bizim düşüncemiz farklı olacaktır, sizin düşünceniz farklı olacaktır, bunu kabul etmek gerekiyor. Kimseye de düşüncenizin doğru olduğunu, muhakkak doğru olduğunu kanıtlamaya, baskınlık kurmaya çalışmayın.

    Burada da gurbetçi taraftar - yerli taraftar meselesi büyümesin, tatsızlık çıkmasın. Bizlerde yorumları kapatmak zorunda kalmayalım. Benim şahsi düşüncem sonuç itibariyle artık Belçika'da, Almanya'da, Hollanda'da kamp yapmayalım. Gidelim İngiltere'ye, Amerika'ya, Japonya'ya, Dubai'ye. Hem oyuncular rahat olsun, hem sezon öncesi bu tür sıkıntılara engel olunsun.

    YanıtlaSil
  16. Polemige girmeyelim zaten!

    Ama su soruya cevap vermek geldi icimden.
    -yaşanılanlar yanlış ve Avrupa'da nedendir bilinmez daha çok oluyor diyoruz-

    Evet oluyor ve yanlisdir!
    Neden oluyor?

    Türkiyedeki tarafatar gibi
    - Stadlar gidemiyor bu taraftar
    - Türkiye hasreti ile yaniyor ama türkiyeye geldilermi Almanci.... oluyorlar Nedense?

    Özlem var ! Dislanmis bir millet gurbette takimini özlüyor! Türkiye ile birlik olmak istiyor! Bu Aypimidir?

    Eyer Takimlar rahat caslimak istiyorsa Kamp dönemleri her gün 1 saat iki oyuncu imza dagitabilir yada foto cekdirebilir mesela… Vatandasin bir nebze özlemini gidermek icin.
    Tabi güvenlik olusumu icersinde.
    Bakin o zaman ne kadar rahat calisiyor Takimlar.

    Her sey icin bir cözüm vardir!!!

    YanıtlaSil
  17. FCN,

    Yonetim organizasyonu iyi yapmazsa isterse Mars'da kamp yapsinlar orada da ayni seyler olur. Mesele tamamiyle organizasyon meselesidir. Kurallari kesin ve net koymama meselesidir. Resmi siteden bu tarz bir aciklama geldi mi hic? Mesela yonetim "su gun, su antremandan sonra, su saatte, su iki-uc oyuncumuz taraftarlarimizla (urun standimizda) sohbet edecektir, bu esnada fotograf ve imza alinabilecektir" gibi bi organizasyon yapsa boyle seyler olur mu, dusunmek lazim. Ama formalarin tasarimlarini saklayamayan, en nefret ettikleri muhabire fotograflari cektiren yonetim bu isi beserebilir mi bilinmez.

    YanıtlaSil
  18. Size ne yazikki katilamiyorum Fossa ekibi..koskoca galatasarayin kaptani öylemi davranmasi gerek? istedigi kadar el kol isareti yapsin cocuk..hakan süküre zamaninda demediklerini birakmadilar..hic böyle görüntüler ciktimi ortaya? ayip ayip..hic yakisiyormu böyle futbolcular galatasaray kulübüne?
    sana ne oluyorda otobüsten asagiya inip taraftarla dalasiyorsun? sana yeri geliyor 50 bin kisi küfür ediyor..ozamanda sahayi terk et..
    biraz mantikli düsünelim beyler..arda ve sabri haklidir haksizdir..o bizi ilgilendirmez..o ise soyunmussalar küfürede razi olacaklar..ne yazikki bizim türkiyede isler böyle yürüyor..90da arda kafayla golü atsa omuzlarda tasirlardi..ama galatasarayin kaptanlarina hic yakistiramadim..insallah yönetim gerekenleri yapar..tek ümidim ardayi satmalari..bir seneden beri cocugun yüzü bi kere gülmezmi..ne zaman görsem yüzü asik..baslarim öyle kaptana..gitsin ne hali varsa görsün...kalenin önünde kaleye vurmuyor 23 kere daha calim atmaya calisiyor ondan sonra neymis efendim bana küfür etmisler..ona daha az yapmislar..

    YanıtlaSil
  19. Arkadaşlar zaten Avrupada yaşayan vatandaşlarımzıın yüzde 99'u eğitimsiz 2. sınıf insanlar. Türkiyede bir dala sap olamamış. ve işsiz oldukları için yurt dışına giden insanlar. 60-70-80 li yıllarda zaten işszi insanların yüzde yüzü okumayan yada ilkokul mezunu insanlardan oluşuyordu. Nitekim yurt dışına iş bulmak umuduyla giden insanlar bunlar. Yada onların eğitimsiz çocukları. Bu adamlar Türkiye'ye tatile geldiklerinde nasıl bir kültür yozlaşması ve nasıl bir zihniyette olduklarını herkes görmüştür az çok.

    YanıtlaSil
  20. mac bitmis futbolcular özgün sen galatasarayin kaptanina öle 6 isareti fln yaparsan adamin zaten morali bozuk tepki görürsün sonra bide cocuklar var yaptin dorumu fln dio adamlarin isi yok yola inip sizle resim cektircek

    YanıtlaSil
  21. bu taraftarlıksa boyle taraftara ihtiyacımız yok bizim

    YanıtlaSil
  22. En kolayı taraftara giydirmek demi fenere her maçta yenilen topcularda hiç kabahat yok

    YanıtlaSil
  23. @Kapkankagan,

    Serin gelin arkadas bir suru sozum ona yorum yazilmis zaten seninkilere benzer ama omrunun kac gunu gurbette - tatil degil - yasamakla gecti evvela bunun cevabini ver sonra istedigin kadar yorum yap ben de her bir yorumuna usenmeden cevap yazayim olur mu??

    Bence bu basligi kapatmanin zamanidir FCN. Amacini asmis gibi gorunuyor kusura bakmayin ama.

    YanıtlaSil
  24. @Kapkankağan,
    Bu 2. sinif insani kim belirliyor? varsa oyle bir mercii biz de gidip sertifikamizi alalim. Bilelim yani kacinci sinif insanmisiz. Elimizde belge olsun.

    YanıtlaSil
  25. fenere her macta yenilen takımı neden tuttugunuzu acıklayın be kardesim bu nedir ya yenildiyse yenildi amma aglaksınız sizin sevginiz sadece mutlu gun sevgisi.1 liralık katkınız yok GS a sonra febeye yenildi diye eziklikten agzınıza gelen herseyi soyleyin moralinizi de moralimizi de kulubude oyuncuyu da bozun hemi devam edin tebrikler..

    YanıtlaSil
  26. SON UYARIDIR

    Beyler, son kez uyarıyorum. Efendi gibi tartışın, illa sizin yazdıklarınız doğru olacak diye bir kural yok. Blogların en temel amacıda farklı düşünceleri 'adam gibi' savunarak, saygı çerçevesi etrafında tartışın.

    Keza bu tür karşılıklı kavgalar devam ettiği sürece, hakaretler devam ettiği sürece yoruma kapatacağız. Son kez uyarıyoruz, lütfen sizlerde bizi zor durumda bırakmayın.

    Saygılar, sevgiler.
    FCN BLOG EKİBİ

    YanıtlaSil
  27. Bolubeyi'ni tanimiyorum ama hemen hemen ayni seyleri ayni anlarda yazmisiz :) Tamamen tesaduf :)

    YanıtlaSil
  28. Maalesef ki bu konuda Avrupa'daki Türk kökenliler-Türkiye vatandaşları veya GS-FB-BJK taraftarları ayrımı yapmak gibi bir durum sözkonusu değil, çünkü benzer olaylar Türkiye'de, hatta 3 büyüklerin kendi sahasında berabere veya mağlup bitirdiği birçok maçta farklı seviyelerde başgösteriyor. 3 büyük takımın taraftarının da stada alınan seyircinin gelir seviyesi farketmeksizin birbirine yakınsandığı gerçeği var. Hayvanlara ayıp olacak ama bu tarz 'AYI'ların sayısı her sene artıyor ve birçok kişi bu yüzden takımının taraftar profilinden nefret eder hale geliyor, stada gidesi bile gelmiyor. Rüştü'yü döven FB taraftarı, stadda birbirini bıçaklayan BJK taraftarı ve bu adamların birbirinden hiçbir farkı yok.

    YanıtlaSil
  29. Of abartmisiniz yine! Kardesim kendimde avrupada yasiyorum, görüyorum, biliyorumda konusuyorum. Neden "avrupali" diye yazdim saniyorsun, mahsus iki karakter ekliyorum yanlis anlasilmasin diye! Gettolastirma konularini hepsini bende iyi biliyorum, yinede durum ortadadir, bu acik ve net, bilimsel ve cografya biliminde kanitlanmis birseydir! Push-Pull efekt diye baslar, biryer seni ceker cünkü ekonomik olarak orda daha iyi yasiyacagini düsünürsün, evinden göcersin baska yere (inanilmaz zor birseydir, öyle kimse bosu bosuna yurdunu terk etmez) ve geldigin yerde kültürel sok yasarsin, o soku gidermek icin kendi kültürüne inanilmaz halde sahiplenirsin, okadar abartirsinki kendi insanlarini ararsin herzaman. Bunu sadece 3. dünya ülkeleri yapmiyor, bunu herkez her yerde yapiyor...! neden herzaman bir kompleks icinde bulunuyoruz anlamiyorumki... Kardesim Almanyada türkceyi dogru dürüst konusmayi bilmiyenler (tamam yazarken benim türkcemde cok kötü, tr de hic okula gitmisligim yoktur), vatanini en cok seven, bilmem dinini herseyin üstüne koyan adamlar oluyor! Ben isvicrede yasiyorum ve su anda belcikada staj icin 6 ay kaliyorum, ve buradaki türk toplumunu görüyorum.

    Katiliyorum gettolasma var, ve bu sadece türklerden (veya herhangi bir ülke) kaynaklanmiyor. Hem sosyopolitik, hem sehir yapilanma organizasyonu hatalar olmustur elbet. Örnegin almanyada ilk yabanci isci akimi basladiginda almanlar yabancilari hic kalici olarak görmemistir, hep yabanci ve gidici olarak bakmistir onlara, dolayisiyla kendini entegre etmek isteyen kisim bile zor entegre olmustur... Yinede ben herkezi kas etmedim, hic bir zaman avrupadaki bütün türkler böyle demedim, sadece cogu dedim. Hani cogu lafimi elestireceksen, istatistiksel belgelere bakalim, nezaman cok nezaman az ozaman farkina variriz! Hani diger tarafi yokmu? Tabiki var, ama konumuz o degil... Yinede yanlis anlasildigi icin özür dilerim, ama herseyi okadar hemen assaglik kompleksine baglamayin derim, bazen kendimizide elestirmemiz lazim!

    YanıtlaSil
  30. Çok süper olmuş yorumlar imza vermediği için insanlara küfür edilebilir benim anladığım burdan.Ne yazik ki tv bile küfür yasaklanmışken ülkemizde birnin anasına sövmek şaka amaçlı bile kulanılıyor bazı şeyleri algılama olarak görmeliyiz.Ardanın yaptı yanlıştır emrenin yaptığı yanlıştır sabrinin yaptığı yanlıştır tamam bitsin bu yanlışlar bir daha almanyada ve benzeri türklerin olduğu ülkelerde ne kamp ne maç yapılmasın şimdi bi kaç kişi yüzünden bunlar gereksiz diye düşünürsek o kişiler hiç bir zaman bunları yapmaktan vaz geçmicek.Tek birşey söyliyim fcn i almanyadaki türkleri tamamını suçlamakla yargılayanlara bu sene kamptan önce almanya hükümeti türk klüplerine yapılan kamp ve maçlarda çıkıcak olaylarda sorumluğu olmadığı belirtip güvenlik sağllıyamıcanı belirmiş.Birde galatasaray futbol takımına her dakkika takımla olucak oyunularla ilgilenicek böyle olaylarda taraftarı sakinleştirip oyuncuları bulaştırmıcak bi kiş gerek mentör mü dersiniz artık ne derseniz

    YanıtlaSil
  31. @Manuel Calavera ve CH

    kardeşim 2. sınıf insanı şimdi çıkıp sana tarif mi edeyim. Birkere hoşuna gitmeyen bir durum olduğunda karşısındaki kişiye küfür ediyorsan kişilik sorunun var demektir. Diğer yandan Bu avrupalı vatandaşlarımız ülkemize tatile geldiğinde bir çoğunun davranışlarına şahit oluyorum. İnsanlar ülkesine geliyor Türkçe konuşmayı bildikleri halde almanca konuşmayı tercih ediyorlar. Knedi kültürlerine dillerine saygı göstermeyen insan zaten kafadan 2. sınıf insandır. Birde ahlaksızlık yapıp insanlara küfürler ediyorlarsa. Son olarak Avrupaya işçi olarak giden insanlar zaten okumamış işsiz cahil insanlardı. Bu istatstik olarak vurgulanmış birşe. İşi olan parası olan eğtimli insan işçi olarak yurt dışına gitmezdi zaten.
    @Manuel Calavera
    adından ve yorumundan seninde nerede yaşadığın belli.

    YanıtlaSil
  32. kapkankagan yani türkiyede türkler almanca konusuyor diye ikinci sinif mi oldu? Iste bunur kompleks. Af edersin, seni ne ilgilendiriyor adamin hangi dili konustugu? isterse almanca, kürtce, türkce, arabca, ingilizce konussun, senin ilgi alanin olmamali... Ve bu o bas ettigin kisileri hic ve hic 2. sinif yapmaz! Adam kardesiyle almancasi daha iyi oldugu icin öyle iletisim kurmak istiyor, yada gizli birsey anlatiyor, sana ne be? Onun özgür hakkidir...

    Hani diyeceksen: Geliyorlar bize tepeden bakiyorlar, altinda iki BMW; Mercedes var diye taa oralardan o arabalarini göstermelik "Alamnya, Belcika bilmem ne" plakali BMWlerini türkiyede göstermek icin getiriyorlar, ve kendilerini bir b.k san ediyorlar, ha ozaman sana hak veririm 2. sinif olurlar! Dagdan gelmis bagdakini kovma hesabi... Ama bir insanin su dili konusuyor diye 2. sinif yapman biraz abartili!

    YanıtlaSil
  33. @anonz

    ne demek ne ilgilendirir adam karşısındaki Türkçe konuşmak isteyn insana bile Almanca konuşuyor. bu aşağılık kompleksi değilde nedir. beni ilglendirmiyormuş ne demek ne ilgilendirir bende böyle bir durumda eleştiririm. tammen ahil kültür yozlaşması eşittir avrupadaki Türkler.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0