ALTYAPI | Talent Cup'ta ilk zafer.. [Özet eklendi]

Galatasaray'ın efsanevi oyuncusu Gheorghe Hagi'nin önderliğinde düzenlenen ve forma giydiği takımların U-17 kademede oynayan futbolcularının katıldığı 'Hagi Talent Cup' turnuvasının ilk maçları dün oynandı. Altyapısıyla hemen hemen taraflı tarafsız herkesi kıskandıran ve müthiş yetenekleri barındıran Barcelona'yı, U17 takımımız son 20 dakika eksik oynamasına rağmen 2-1* yenmeyi başardı. Dünya devi Barcelona karşısında takımımız 20. dakikada Emre Gemici ve 34. dakikada Erdi Güncan'ın ayağından bulduğu goller ile skoru 2-0'a getirirken, 37. dakikadaQuesada Gallardo'nun golüne engel olamadı. Turnuvanın statüsü gereği maç sonrasında penaltı atışlarına geçildi ve normal süresini 2-1 kazanan takımımız penaltı atışlarında da rakibine üstünlük kurdu. Penaltı atışları sonrasında mücadeleyi 4-3 kazanan ekibimiz bugün saat 20.00'de turnuvanın ikinci maçı olarak Hagi Academia takımı ile karşılaşacak. Barcelona mücadelesinde 57. dakikada rakibine yaptığı müdahale sonrasında Fatih Bozoç ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atılmıştı. Fatih bugün oynanılan maçta forma giyemeyecek.

Bu arada takımımızın mücadele de 4-3-3 sistemi ile mücadele etmesi ve bu sistemin altyapıda uygulanması da gelecek yıllar adına Galatasaray'ın yatırımlar yaptığının belirtisi olarak görünüyor. Galatasaray A takımında geçtiğimiz sezon ve bu sezon görmeye çalıştığımız, zaman zaman gördüğümüz 4-3-3 sistemi ve pasa dayalı futbol felsefesinin altyapıda uygulanması sonrasında tıpkı Barcelona gibi, Arsenal gibi, Ajax gibi bir ekol yaratılarak alttan gelen futbolcunun A takıma çıkması durumunda herhangi bir sıkıntı yaşamasına engel olacak. Kısacası altyapıda bu oyunu oynamasını bilen, nerede ne yapacağını bilen oyuncular yetişmesi Galatasaray'ın geleceğinin parlak olduğunu gösteriyor.

Maçın gollerini ve penaltılarını izleyebilirsiniz.


13 yorum:

  1. mrb
    37. dakikadaQuesada Gallardo'nun golüne engel olamadı. demissiniz ama
    Barcelona'yı, U17 takımımız son 20 dakika eksik oynamasına rağmen 2-0 yenmeyi başardı.
    Seklinde bir cümle var..Düzeltme yapabilirsiniz..
    saygılar.

    YanıtlaSil
  2. En çok istediğim şey budur.Gelecekte futbolcu kardeşlerimizin 4-3-3 dizilişi ve sistemini öğrenerek A takıma yükselmeleri,ilerisi için büyük avantaj.Rijkaard ve ekibi şu takımda bir 5-6 yıl daha kalsa çok güzel şeyler olucak.

    YanıtlaSil
  3. işte budur, spor sitesi spor haberi verir! böyle güzel bir olay nasıl oluyor da diğer mecralarda yer almıyor orası da ayrı konu tabii ;-) basının kolaycılığı, kopyacılığı ve taraflılığı belki de bu haberi vermelerine engel oldu. Yine ilksiniz, yine öncüsünüz, tebrikler ve teşekkürler FCN.

    YanıtlaSil
  4. @ Tempest

    Uyarı adına teşekkürler yazıyı yazarken Madrid-Hagi Academi maçının skoru aklıma kalmış, malum Ramazan'ın ilk günü sersemliği var üzerimizde :)

    YanıtlaSil
  5. Oruclumusunz ? :) .. orucluysaniz allah kabul etsin :)

    YanıtlaSil
  6. hocam kusura bakma ama artık sozunun arkasında durmazsan bence ıyı edersın ledesma ya ıntere ya juventusa gıdıcek rosıcky olayı bıttı zaten yalan bısey yazmadıgını bılıyorum ama olması cok zor artık o yuzden soluyorum sana ısını ogretıcek degılım ama ne kadar bekletırsen o kadr kotu olucak blogunuz ıcın

    YanıtlaSil
  7. maçı kazanamamıza rağmen neden penaltılar oynandı bilen var mı

    YanıtlaSil
  8. Geleceğin Messi'lerini, Xavi'lerini, İniesta'larını yendiğimize inanamıyorum. Bu takımda büyük değişiklikler var. Rijkaard ve Neeskens bu takımda kalıcı olmalı.

    YanıtlaSil
  9. sonradan ilerleme kaydetmede problemimiz var zaten bizim genclerde oldugmuz kadar basarılı olamıyoruz malesef..

    YanıtlaSil
  10. ŞÜKÜRLER OLSUN SAĞLIK EKİBİ DEĞİŞTİ...

    YanıtlaSil
  11. http://www.forza-roma.com/19302/baptista-oggi-firma-con-il-galatasaray


    ALLAH ALLAH. . . Baptista Bugün Türkiyeye geliyormuş.. İlginç...

    YanıtlaSil
  12. bu arada çok şükür doktorlarımızda değişmiş.
    http://www.galatasaray.org/kulup/haber/7587.php

    YanıtlaSil
  13. 4-3-3 bir tercihtir iyidir ya da kötüdür bunu zaman gösterir ama bu tip öncü hareketler ancak Galatasarayımızdan gelir.Çünkü Löw'ün yerleştirdiği yıllardır Türk takımlarını esir alan 4-2-3-1 dizilişinin değişmesi her kulübün yapabileceği bir iş değil. Ama herkesin bildiği bir gerçek varki; Milli takım dahil tüm Türk takımları alt yaş gruplarında tüm rakiplerini yenebilirler. Ancak A taıkmlarında malesef durum böyle olmuyor

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0