Hoşgeldin ya şehri Ramazan!

Onbir ayın sultanı geldi. Mübarek Ramazan ayı bu gece itibariyle başlamış bulundu. Ramazan hicri takvimde dokuzuncu aya denk gelir. Çok uzun bir süre sonrasında yaz aylarına denk geldi. Elbette bu dönemde oruç tutmak, dini vecibelerimizi yerine getirmek biraz daha zor olacaktır. Ama unutulmasın ki; derdini veren Allah dermanınıda veriyor. Mübarek ayda şeytanlar bağlanır, cehennemin kapıları kapatılır. Allah-ü teala'da bu mübarek ayda kendisine karşı yapılan ibadetleri bir değil bin ibadet olarak kabul eder ve faninin hanesine işler. Ramazan bereket ayıdır. Allah bu ayda, günahları bağışlar, duaları kabul eder. Bu ayda ibadet ve iyi iş yapabilenlere, bütün sene bu işleri yapmak nasip olur. Yüce kitabımız Kur-an'ı Kerim'de bu ayda indi. Kadir gecesi bu aydadır. Ramazan-ı şerifte iftarı erken yapmak, sahuru geç yapmak sünnettir. Resulullah bu iki sünneti yapmaya çok önem verirdi. İslamiyet sitesinden alınan hadisler ve bilgiler ışığında bir kaç kelam ettik sizlere, mübarek Ramazan ayı hakkında.

Aslında bizim semtte davulcunun geçmesiyle mübarek Ramazan ayı başlar. Fakat kendisi hala ortalarda görünmüyor. Birazdan çıkar gelir diye tahmin ediyorum. Kendisi genelde ne hikmetse benim camın altında durur ve başlar davulu ile ortalığı yıkmaya.. Bir kaç saat sonra yine aynı yerde duracak, başlayacak gümbede güm güm diye davuluyla adeta solo atmaya. Yarın fırınlardan sıcak sıcak pideler çıkacak, ufaklıklar oruç tutmak için anne-babalarıyla kapışacak. İlk iftar günü aileler büyüklerinde toplanacak ve ay boyunca misafirler ağırlanacak. Kısacası 11 Ayın sultanına yakışır bir dönem olacak. 30 gün sonra bayramda da hep birlikte olmak ve hayırlarla dolu bir Ramazan ayı geçirmek dileğiyle. Tüm İslam aleminin Ramazan-ı şerifleri hayırlara vesile olsun.

Ey 11 ayın sultanı, ya Ramazan.. HOŞGELDİN !

13 yorum:

  1. Hoşgeldin mübarek RAMAZAN...! Tüm Müslüman aleminin Ramazan-ı şerifleri hayırlara vesile olsun.

    YanıtlaSil
  2. Allah razı olsun çok güzel bir yazı olmuş :) tüm islam aleminin ramazanı mübarek olsun. Tekrar Hoşgeldin RAMAZAN...

    YanıtlaSil
  3. tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını dilerim..

    YanıtlaSil
  4. hayırlı ramazanlar arkadaşlar ve editörler..

    YanıtlaSil
  5. Herkesin Ramazan ayi mübarek olsun..herkese hayirli ve saglikli haftalar diliyorum..insallah galatasarayimizada hayirli olur ve lige iyi baslariz..

    YanıtlaSil
  6. Amin Amin, bende tüm İslam aleminin Ramazan-ı şeriflerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum!!!

    YanıtlaSil
  7. hereksin mubarak ramazan ayi kutlu olsun :) tabiki sizede sevgili FCNblog ailesi

    YanıtlaSil
  8. Rosicky ve Ledesma yatti deniyor... Insanlar resmi aciklama gelmedikce kafasi kopuk tavuklar gibi siteden siteye kosusturuyor... su anda bile blog'da 73 kisi var ve eminim ki bu yaziyi gorunce en az benim kadar sasiranlarin sayisi hic de az degildir!

    YanıtlaSil
  9. Bereketli bir Ramazan dileğiyle.Bütün müslümanlara hayırlı ramazanlar ..

    YanıtlaSil
  10. etrixler kardes herkes ramazan msji atiyor sen transfermi bak bnce boyle yap bugun 11 i zaten 1 eylulue kadar isimler aciklanacaktr sen o zamana kadar ledesma rosickyden resmi aciklma gelmezse gel isdedigin kadar hakaretle sov say ama fcnblog ve scoutgs transferlern arkasindalarsa bu is bitmsitr ! eer 1 terslk olursa zaten burda deprem olr sence tek 1 kisi buraya tereddutsuz inanrmi mantikli olalm kimse o kadar salak degil bnce 1.5 senede zirveye cikardigi siteyi 200-300 kisi icin yalan transfer haberi yapsn

    YanıtlaSil
  11. Ramazan ayının hayırlara vesile, gazetelerde daha az balon haber olması dileğiyle. :) Hoşgeldin 11 ayın sultanı.

    YanıtlaSil
  12. Herkese hayırlı Ramazanlar...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0