ALTYAPI | Bu sefer olmadı.. [Özet eklendi]

Dün oynanılan turnuvanın ilk maçında dünya devi Barcelona'nın altyapısını mağlup eden U17 takımımız bugün turnuvanın evsahibi takımı Academia Hagi ile oynadığı mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı. Mücadelenin normal süresini 1-0 üstünlük ile kazanan Romanya temsilcisi, penaltı atışlarında da 5-3'lük üstünlük kurdu ve mücadeleden galibiyet ile ayrıldı. Galatasaray U17 takımında en etkili isim hücum bölgesinde oynayan Seçkin Doğan olarak görünürken, takımımızın kalecisi Alperen Uysal'ın ciddi eksikleri göze çarpıyor. Özellikle penaltı atışlarında neredeyse katkısı ve penaltılara etkisi sıfır olan genç kardeşimizin çok çalışması ve kendisini epey geliştirmesi gerekiyor. İlk yarıda uzaktan ve köşeden sert şutları iyi çıkaran genç kalecimiz ikinci yarıda zamanlama hatası yaparak kalemizde golü görmemize neden oldu. Savunmamızın arkasına atılan topta etkili gelen Asan, savunmadan sıyrıldı ve ortasını açtı. İyi yükselen ve altıpas içersinden Gavra kafayı vurdu, Alperen ilk müdahalesinde başarılıydı fakat yaşanan karambolde Gavra yeniden vurdu ve top ağlarımızla buluştu. Takımımız yarın saat 18.00'de turnuvanın ilk gününde A.Hagi takımını 2-0, bugün Barcelona'yı 3-1 mağlup eden Real Madrid ile şampiyonluk için karşılaşacak. Galatasaray U17 takımının şampiyon olması için maçı kazanması yetmeyecek. Turnuvada galibiyet yüzü görmeyen Barcelona'nında normal sürede Academica Hagi takımına yenilmemesi gerekiyor. Mücadelenin özet görüntülerini ve penaltı atışlarını blogumuzdan izleyebilirsiniz.
Galatasaray U17 takımında en etkili isim hücum bölgesinde oynayan Seçkin Doğan olarak görünürken, takımımızın kalecisi Alperen Uysal'ın ciddi eksikleri göze çarpıyor. Özellikle penaltı atışlarında neredeyse katkısı ve penaltılara etkisi sıfır olan genç kardeşimizin çok çalışması ve kendisini epey geliştirmesi gerekiyor. İlk yarıda uzaktan ve köşeden sert şutları iyi çıkaran genç kalecimiz ikinci yarıda zamanlama hatası yaparak kalemizde golü görmemize neden oldu. Savunmamızın arkasına atılan topta etkili gelen Asan, savunmadan sıyrıldı ve ortasını açtı. İyi yükselen ve altıpas içersinden Gavra kafayı vurdu, savunma ilk müdahalesinde başarılıydı fakat genç kaleci Alperen'de köşeye uçmuştu. Pozisyonun devamında yaşanan karambolde Gavra sert bir şekilde vurdu ve top ağlarımızla buluştu. Tabii ilk pozisyonda topa uçan ve savunmanın uzaklaştıramadığı pozisyon sonrasında genç kaleci yerden kalkmakta gecikince golde kaçınılmaz oldu. Elbette bu gol için Alperen'i suçlamak doğru olmaz, sonuçta bir hazırlık turnuvası ve bu çocuklar daha çok genç. İlerleyen dönemlerde elbette daha iyi olacaklardır, en azından bunun için ter döküyorlar buna hepimiz hemfikiriz. Fakat genç kalecinin ciddi bir şekilde penaltılarda topa uçmama gibi bir sıkıntısı var. Ya 1-2 metre öne zıplıyor yada olduğu yerde zıplayıp uçuyor (!). Uzun uzadıya anlatmaya gerek yok, maçın özeti ve penaltılarını blogumuz farkıyla seyredebilirsiniz.
Ayrıca Academiahagi.ro sitesini de tebrik etmek gerekir. Talent Cup U17 turnuvasında tüm maçların ayrıntılı haberlerini ve +15 maç fotoğrafı giriyorlar. Galatasaray - Academia maçının haberinde 44 fotoğraf var, Barcelona maçında 15-16 fotoğraf vardı. Bizim resmi site ile karşılaştırınca insan ne diyeceğini şaşırıyor. E malumunuz, bizim sitemiz her gün aynı şeyleri yazdığı antreman raporlarını antremanın bitiminden 2-3 saat sonra yayınlıyor. Buna da şükür, en azından Türkiye'nin en interaktif kulüp sitesiyiz. Diğer kulüplerin sitesi bizden beter-miş. Academiahagi.ro sitesini görünce insanın şaşırmaması elde değil tabii..


5 yorum:

  1. Altyapımızdan pek kaleci çıkmıyor zaten alışığız bu duruma..
    bu arada normal süre bittikten sonra, durum berabere değilse bile neden penaltı atışlarına geçiliyor?? İlk defa böyle bir statü görüyorumda pek anlayamadım :)

    YanıtlaSil
  2. belki gençler penaltı konusundada tecrübelensinler diye falandır :).Biraz saçma gibi ama olabilir yani :))

    YanıtlaSil
  3. Penaltıların sebebi hem tecrübe kazanmak, hem puanlar eşit olduğu zaman galibi belirlemek içindir sanıyorum.
    Sitede Academia eksi averaja rağmen GS yi penaltılarla yendiği için üstte gibi bir açıklama var.

    YanıtlaSil
  4. Haginin saçma sapan fikirleri xD

    YanıtlaSil
  5. Turnuvanın en iyi kalecisi seçilen, Barcelona ve Academi Hagi maçlarında dalga dalga gelen rakip ataklarda kalesinde tek başına devleşen milli Kalecimiz Alperen'e ne kadar da sallamışsın. 2 oyuncu hakkında ayrıntı vermişsin. seçkin doğan ve Kaleci Alperen. ödüllü kalecimize sallıyorsun, bu kadar tutarsızlık yapma. penaltı konusunda ise o kadar çok bilgin var ki, sanki ömrün penaltı kurtarmakla geçmiş. Hiç te objektif bir değerlendirme yapmammışsın kardeş. Alperen milli takımın ve galatasaray'ın yüz akı.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0