Bir aşığın hikayesi.. Cevad Prekazi!

Cevad Prekazi.. Kuşkusuz Galatasaray taraftarlarının gönlünde ayrı, apayrı bir yeri var. Galatasaray forması altında oynadığı futbol onun devrinde büyüyen çocukları ona hayran bıraktırdı ve adeta hafızalarına kazındı. Galatasaray forması altında attığı sayısız frikik golü var, hepsi birbirinden güzel. Ama en güzeli, en özeli Eskişehir ve Monaco maçında attıkları olsa gerek. Galatasaraylı taraftarların gönlünde ayrı, apayrı bir yere sahip olan Cevad Prekazi kuşkusuz bugünde gönlümüzdeki yerini hatırlattı bizlere, belki de daha fazla yer edindi.

Deplasmanda oynadığımız Belgrad maçında yayıncı kuruluşta yorumcu olarak bulunan Cevad Prekazi altyapı antrenörlüğü yaptığı takıma rağmen Galatasaray'ı destekliyordu. Öncelikle şunu belirtelim, bunu kimse yapmaz, yapamaz. Siz bir takımda görev alıyor olacaksınız fakat o takımı değil, rakibini destekliyor olacaksınız. Bunun adı ne profesyonellik, ne hainlik nede herhangi birşey. Bunun adı düpedüz AŞK! Galatasaray'a karşı hala bir bağlılık duygusu hissediyor Prekazi, bu apaçık belli. Hatta Galatasaray'a yardımcı olmak içinde elinden gelen herşeyi yapıyor keza Belgrad'a geldiğinde başkana bir cd verdiğini ve bu cd içinde Partizan'da forma giyen genç ortasaha oyuncusu Jovanovic'in olduğunu, Rijkaard'ın ve yönetimin bu oyuncuyu izlemeleri gerektiğini söyledi. Hatta çok iddialı bir cümle kullanarak 'Bana göre Ledesma'dan 2-3 gömlek daha üstün bir oyuncu, Rijkaard kendisini görecektir Jovanovic'te' diye belirtti. Maç sırasında gerek yorumlarıyla, gerek futbol bilgisiyle adeta beni benden aldı, mest oldum.

Maçın sonlarına doğru yaptığı Avrupa ve Dünya Futbolu konulu muhabbet ise futbolu ne kadar yakından takip ettiğini, hala futbolun içinde olduğunu belirtiyordu. Ülkemizde Lorik Cana gibi Marsilya'da, Sunderland'de, Arnavutluk milli takımında kaptanlık yapan bir oyuncuyu tanımayan yorumcuları görünce haliyle Cevad Prekazi tam anlamıyla bizi bizden aldı. NTV'de kimin aklına geldi bilmiyorum açıkcası ama Cevad Prekazi tarafından yorumlanan maçın hiç bitmemesini temenni ettim. Bir maçtan bu kadar keyif almamıştım işin doğrusu. Galatasaray altyapısında görev almasını istediğim bir isimdi, şimdi saplantı haline geldi. Tugay ile birlikte Galatasaray altyapısında geleceğin yıldızlarını yetiştirecektir Prekazi. Maç içerisinde yaptığı yorumlarda, altyapıdaki oyuncuların çalışma sistemlerine kadar değindi Yugoslav efsane. Umarız en kısa zamanda buluşuruz Cevo.. Anladık ki; sen bizi çok özlemişsin. Biz seni hiç unutamadık ki..

13 yorum:

  1. Umuyorum altyapımıza gelerek o büyük GS aşkını ve mükemmel futbolculuğunu genç aslanlarımıza aşılar.

    YanıtlaSil
  2. son zamanlarda izlerken keyif aldığım ender maçlardan biriydi.. tabi oynanan futboldan ziyade cevat abimizin kahvehane samimiyetiyle ama son derece ne dediğini bilerek yaptığı değerlendirmeleri dinlememden dolayı :)) sohpette denebilir aslında, süperdi yaa süper...

    YanıtlaSil
  3. tercüme olmuşşsunuz hislerime. inanin hiç bir golümüzü tam oalrak hatırlamıyorum çünküğ tüm dikkatim prekazideydi. bu kadar bilgili ve futbolu anlayan birisi oldugunu tahmin etmezdim. mest oldum. keşke her maçı yorumlasa keşke galatasarayımızda bir görev alsa

    YanıtlaSil
  4. cevat abi mükemmeldi bu gece.. ekşi sözlükde de dile getirdim, siz de yazmışsınız, bizim ihtiyacımız var bu duayene. umarım yeniden görev alır camiamızda ve umarım adnan polat kendisine verilen cd yi iyi izler :)

    YanıtlaSil
  5. aga biz ünlü alcaz diye fazla uğrasmıyam cevad hoca bi oyuncu videosu vermiş partizandan başkana ledesmanın 3 gömlek üstü dedi..

    YanıtlaSil
  6. prekazi'nin "ledesma'dan 2-3 gömlek üstün" diye bahsettiği marko jovanovic (partizan - 22 yaşında) bence değerlendirilebilir. savunmada ve orta sahada oynayabiliyor. bonservisi de makuldur kanımca.

    ledesma, altidore ve rosicky'i aldıktan sonra 2 hakkımız kalıyor. bir tanesini prekazi için alsınlar. galatasaray'ı bu kadar seven bir adamın ne çıkarı olabilir ki galatasaray başkanına cd versin.

    YanıtlaSil
  7. Maç esnasında Jovanovic ten bahsederken şu cümleleri herşeyi açıklıyordu zaten;

    Galatasaray bana çok şey verdi, ben Galatasaraya birşey veremedim, onun için elimden geleni yapıyorum, çok şey vermem gerekiyor Galatasaraya..

    Çok cüzi miktar paraya oynayan bir "yabancı" bunları söylüyor, dünya paralara oynayıp, üstüne Galatasarayı satıp (bonservissiz avrupa) sonra tekrar Galatasarayın sahip çıktığı "Galatasaraylı" ve "Türk" olanlar ise nerde nasıl kötüleyeceklerini şaşırıyorlar.

    Umarım efsaneyi dinlemişlerdir de birazcık "adam"lık dersi almışlardır..

    YanıtlaSil
  8. Marko'nun Bonservis bedeli 8.5000 milyon Euro'cuk muş :D Transfermarkt amca öyle söylüyor :)

    YanıtlaSil
  9. Fenev ve 8taş hemen oyuncuyla ilgilenmeye başlar. Oyuncu kapmayı bir marifet sanıyorlar.Gerçi 8taş Robinho'yu alacak bunu ne yapsın taraftar isyan eder. Bu oyuncu ile ilgilenme ihtimalimiz var mı?

    YanıtlaSil
  10. 8.5000 milyon eurocuk ne demek oluyor ya? :)) bu nasıl bir türkçe bu nasıl bir algılama? :D
    850 bin euro olmasın o dediginiz rakam?

    YanıtlaSil
  11. prekazinin bahsettiği jovanovic ön adı branislav olan mı?marko olan mı?

    YanıtlaSil
  12. resmi sitede prekazi için yazılan yazı hakkında ne diyorsunuz acaba onu tekrar takımda görebilir miyiz ki? öyle bir plan var mı? biz onun maçlarına yetişemedik ama takımın içinde görmek de bu keyfi bize verir

    YanıtlaSil
  13. prekazinin bahsettiği futbolcu Branislav Jovanovic..
    transfermarkt'taki değeri 650 bin euro.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0