UEFA | Olması gereken tarife.. 5'i 1 yerde!

UEFA Avrupa Ligi 3.öneleme turunda deplasmanda Belgrad ile karşılaşan takımımız mücadeleden 1-5 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı ve adını UEFA Avrupa Ligi play-off turuna yazdırmayı başardı. UEFA Avrupa Ligi play-off turuna seri başı olarak katılacak olan Galatasaray'ın rakibi yarın belli olacak. Evinde aldığı 2-2'lik beraberlik sonrasında deplasmanda rakibini farklı mağlup eden temsilcimizin gollerini 11. dakikada Mustafa Sarp, 22. ve 57. dakikada Harry Kewell, 71. dakikada Arda Turan ve 82. dakikada Mehmet Batdal kaydetti.

Sıcak hava ve aşırı neminde etkilisiyle son derece bunaltı yüksekti maç saatinde Belgrad'da. İnsan duramıyordu ki bu adamlar birde 90 dakika mücadele edeceklerdi. Korkulan olmadı ki, Galatasaray maç boyunca belli bir bölüm dışında oyunu forse etti ve farklı bir şekilde kazandı. Mücadeleye oldukça iyi ve hızlı bir giriş yaptı ekibimiz. Daha maçın başında arka arkaya bulduğu pozisyonlar ile gole çok yaklaştı. Fakat bu ataklar sonrasında istediği golü bir türlü bulamadı ta ki 11. dakikada Serdar'ın kullandığı ve Hakan Balta'nın arka tarafa aşırttığı topa Mustafa kafa atana kadar.. Mustafa'nın bomboş pozisyonda vurduğu kafa sonrasında deplasmanda öne geçen ekibimiz maçın 11. dakikasında skoru lehine çevirdi. Golün ardından Belgrad kalesinde ikinci golü arayan takımımızda Mustafa Sarp'ın pasında topa hareketlenen Harry Kewell farkı ikiye çıkarttı. İkinci gol sonrasında biraz rehavete kapılan ve oyunu rölantiye almakta zorlanan ekibimiz kalesinde arka arkaya tehlikeli ataklar görmeye başladı. Ofsayt diye duraklayan savunmamızın arkasına sarkan Nikolic 32. dakikada topu ağlarımıza gönderdi. Lucas Neill geride kalarak ofsaytı bozdu ve Nikolic'in sert şutu sonrasında top Aykut'un altından geçerek ağlara gitti. Pozisyonda Aykut'un hatalı olduğunu söylemekte fayda var keza o topa öyle uçulmaz! Tabii Lucas'ında hatası büyük hem savunmadaki arkadaşlarını ileri çıkın diye uyarıyor, hemde kendisi geride kalıyor. Hadi rakip ufak böyle rahat oynarsın çevirirsin falan ama büyük takımda çeviremezsin, zaten skorunda 2-0 olduğunu varsayarak böyle bir hata yaptığını düşünüyorum Avustralyalı yıldız oyuncunun. Normalde Lucas böyle hatalar yapan bir oyuncu değil, bunu hepimiz biliyoruz. Bu hatayı yapmak gibi bir lüksü yok sadece, onu belirtelim dedik.
Yediğimiz gol sonrasında kalemize arka arkaya ciddi ataklar gördük ki golde hatası olan Aykut burada resmen devleşti. Arka arkaya müthiş pozisyonları çıkartan Aykut yediğimiz gol sonrasında takımın kaderini değiştirdi. Özellikle Hakan Balta'nın bir milli sol beke yakışmayan bir hata yaparak kalemizde ciddi bir tehlike görmemize neden oldu. Ceza sahası içinde çok sert şutu kurtaran Aykut, dönen topuda kurtararak maçın gidişatını değiştirdi. Bir sonraki pozisyon ise Lorik Cana ne kariyerine nede kendisine yakışacak bir hata yaptı ve Aykut'unda hatayı hata ile devam ettirmesiyle sıkıntılı anlar yaşadık. Fakat bu sıkıntıyı atlatmamız büyük bir şans eseridir. Serdar'ın takımda önemli bir rol oyuncusu olacağı açık, keza kanatlardan akın akın geliyor. Savunma yönünü biraz daha kuvvetlendirirse Serdar bu takımda önemli bir alternatif isim olacaktır. İlk yarının sonlarına doğru rakip oyuncuları adeta ipe dizen fakat sonrasında Kewell'ın ofsaytta olması nedeniyle atak boşa gittiğinde ne kadar tekniğini, kalitesini gösterdi.

İkinci yarıda rakibimiz son derece istekli başlasa da oyunu ufaktan kontrol altına almaya başladık. İlk yarının sonlarına doğru bulduğu golle iyice morallenen ve takımımızın üzerine gelen Sırp ekibine karşı direnç göstererek oyuna ortak olmaya başladık. Harry Kewell'ın ceza sahasında yerde kalması sonrasında penaltı kazanan takımımız rakibininde 10 kişi kalmasıyla oyunu domine etmeye başladı. Penaltı sonrasında turu ve skoru garantiye alan Galatasaray ortasahada kontrolü eline aldı. Kırmızı kart sonrasında oyundan düşen rakip karşısında sakin ve kontrollü oyun ile Galatasaray aktif dinlenmeye girdi. Oyunu rakip alana yıkan takımımızda Pino'nunda oyuna girmesiyle rakip alana adeta kamp kurduk. Sağlı sollu ataklar ile rakip kaleye giden takımımız, Kolombiyalı oyuncunun hızlı hücumlara çıkışı Belgrad takımına zor anlar yaşattı. Zaman zaman kalemizde tehlikeli ataklar bulan Belgrad ekibinin en net pozisyonu Sabri'nin çizgiden çıkarttığı voleydi. Gelen orta sonrasında kontrollü, sert vole Aykut'un bakışları arasında kaleye gidiyordu ki, Allah'tan Sabri oralardaydı. Mücadelenin 72' dakikasında Pino yaklaşık 30 metrelik müthiş bir pas attı. Arda kaleciyi ters ayakta yakalayınca üzerinden ters köşeye aşırttı ve maçıda, turuda artık sonuna kadar açtı.
Hazır konu Pino'ya gelmişken birazda ondan bahsetmek gerekiyor. Savunmaya gelen, rakibini kovalayan, kanat değiştiren, kaleye dikine gidebilen, etkili ve çok sert şutlar çekebilen, her an herşeyi yapabilen ve skoru değiştirebilecek bir oyuncu Pino. Bugün rakip takımında güçsüz olması nedeniyle çok rahat oynadı ve ufaktan bir resital sundu oynadığı dakika boyunca.. Rakip kaleye dikine giden, çizgiden içeri çok rahat girebilen, rakip kalede gol arayan Kolombiyalı bu sezon çok canlar yakar. İnanılmaz bir hızı, sürati ve top tekniği bulunuyor. Dakikalar 8o'e doğru geldiğinde kattan içeri girişi ve Mehmet Batdal'a çıkarttığı pozisyonu bu sezon sık sık göreceğimizi söyleyebiliriz. Sağ ve sol kanatta rahatlıkla oynayabilen bir oyuncu olduğu içinde kanat rotasyonunda sık sık kullanacağıımz bir oyuncu olacaktır. Maçın yorumunda Prekazi kendisi için 'Ben onu tanıyorum, muhteşem bir oyuncu, mükemmel bir futbolcu' yorumu onun ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösteriyor. Akıllı adam, hızlı oynuyor oyunu. Kanatta olması da hızını kullanmasını sağlıyor ve süratiyle topu aldığında rakip kaleye dalga dalga geliyor. Onu durdurmak bu sezon çok zor olacak, keza alan bulduğu zaman rakibin üzerine gidiyor.

Mücadelenin bittiği an ise kuşkusuz Sabri'nin muhteşem ötesi ortasına Zlatanvari bir vuruş ile topu ağlara gönderen Mehmet Batdal maçın skorunu belirliyordu. Topa harika yükselen ve havada asılı kalarak topa plase vuran genç oyuncu bitiriciliğini geliştirdiği takdirde Baros'u çok iyi yedekleyecek bir oyuncu olacaktır. Beşinci golün ardından Arda kenara geldi, Ali oyuna girdi. Hiç kuşkusuz ki bu değişiklik enteresan bir değişiklik oldu. Ali oyuna girdikten sonra Pino sol tarafa geçti, Sabri ön tarafa geçti. Altyapıda oynadığı bölgeye yabancı değil aslında Sabri, sezon içerisinde de zaman zaman kendisini bu bölgede görebiliriz.

Uzun lafı kısası Galatasaray aslında çok çok iyi oynamadan rakibin açıklarını da kullanarak çok farklı bir galibiyet aldı. Aslında bu galibiyeti biraz şanslı olsak İstanbul'da alabilirdik fakat şansımız yanımızda değildi. Takım net olarak hazır değil, keza bu takıma Baros, Pino, Rosicky, Ledesma gibi isimler eklenecek ki bu isimler doğrudan ilk 11 oynayacak isimler. Belki rotasyon olarak Kewell'ı, Pino'yu yedek olarak görebileceğiz sezon içerisinde. Keza Frank artık elinde gerçekten yetenekli alternatifi olan bir kadroya sahip oldu. Günün süprizi elbette Mustafa Sarp'tı. Her maç ilk yarıda oynadığı gibi oynasın ben yazarım adını ilk 11 listesine ama işte rakip güçsüz olunca ve birazda şans yanında olunca birşeyler yapabiliyor. Attığı gol ve attırdığı gol kuşkusuz onun kredisini arttırdı.

6 yorum:

  1. takımın tamamı henüz rolantide. yavaş yavaş form tutulacak. ledesma ve rosicky gelecek. baros iyileşip takıma dönecek. cana ve pino uyum sağlayacak. bu sezondan gerçekten çok ümitlenmeye başladım. play off maçlarında da turu geçtiğimiz takdirde sezonun gerisi geçen sezondan çok daha iyi geçecektir. pino şimdiden keita'yı unutturdu bana. çizgi üzerinde 3 adam çalımlayıp topu saçmasapan yerlere vuran bir adamdansa pino gibi tek pasla gol attıran adamı her türlü tercih ederim. 2 maçta 2 gol attırdı kaptana, bu çocukta iş var.

    uzun lafın kısası, bu yıl olacak gibi. hadi bakalım. yürüyedur galatasaray.

    YanıtlaSil
  2. Aykut kaleci falan değil bu maçta da bunu anladık. Sadece refleksleri gelişmiş bir oyuncu. Bırakın Galatasaray kalecisi olmayı, süper lig kalecisi olmaz bundan. bir takımın bütün oyun planını, moralini bir oyuncu bu kadar mı bozar. İnsan bi maçtan sonra alır kaseti, izler kendini, ne hata yapıyorum ben diye bakar. Aynı tas aynı hamam aynı şekilde bi gol daha yiyecektik sayesinde.

    Çok iyimser olunmamalı, maç farklı bitti diye tur geçildi diye sevinmekten, defolar gözardı edilmemeli. O penaltı+kırmızı kart pozisyonuna kadar neler çektik.

    Sabri Hakan Balta çok çok çok çalışmalılar. Yoksa Allaha emanetiz. Çok kötüler. Ayhan saatli bomba her an negatif birşey yapabilir. Mustafa Sarp gol attın asist yaptın ama, yok arkadaş sen ilk 11 oyuncusu olamazsın. (Gs oyuncusu olmanı tartışırım!)

    VE en büyük dert!!Acil kaleci lazım. Golcüden önce kaleci alınmalı bu takıma. Takımın gücüne güç vermeli, güven vermeli! Defansın, stattaki taraftarın, güveneceği bir kaleci alınmalı.

    YanıtlaSil
  3. aykut 5 tane net gol çıkardı.Yan toplar çalışması gerek evet doğru ama bu performansa Aykuttan kaleci olmaz demek tamamen Aykuta haksızlıktır.Çok iyi yerlere gelecektir.Victor Valdes başladığında moronun tekiydi.Casillas 18 yasndan bu yana oynaya oynaya gelişti.Oyuncu oynaya oynaya gelişir.Aykut GSnin vazgeçilmez kalecisi olacaktır bence.

    YanıtlaSil
  4. FENEV : Stoch , Dia Ve Gelirse Gyan... (GERÇİ ONLARDAN YİNE Bİ CACIK OLMAZ'DA :) )

    BJK : QUARESMA , GUTİ , NİHAT , BOBO , DELGADO VE HOLOSHO...

    BURSASPOR : SİTANERT , İNSUA , SERCAN , VOLKAN , OZAN , TURGAY , STEPANOV , NUNEZ , BATALLA , ERGİÇ VE ALT YAPI !!!...

    VE GELELİM BİZE...

    G.SARAY : ROSİCKY , ALTİDORE , LEDESMA , ARDA TURAN , ALİ TURAN , MEHMET BATDAL , BAROS , KEWELL , LUCAS NEİLL , JUAN PABLO PİNO , LORİK CANA , MUSA ÇAĞIRAN , EMRE ÇOLAK , SERDAR ÖZKAN VE NİCELERİ...


    Yani demem O , ki Bu sene Lig Sandığımız'dan Beter Sandğımız'dan Çekici Ve Çetin geçecek...

    FENEV'de ki adamLar... Bizdeki adamLAr.. BJK'de ki TOP CANBAZI... Q7 Kimse Durduramıyor... Adam habire ŞOV yapıyor... Attığı Gol Ve Attırdığı Gol Zaten akıl almaz... Zaten Orası İnönü.. Yani Sabri Ve Hakan Balta'ya O , kadar iş düşüyor ki... Olsun O , kadar... Q7'yi durdursunlar ben onlardan başka hiç birşey istemem...


    Bizim Orta Sahamız Artık Tarihin En iyi Orta Sahası olduğundan KİMSENİN EN UFAK BİLE BİR ŞÜPHESİ olmasın..

    Kim Ledesma , Rosick ve Lorik Cana'yı aynı anda ilk 11'de bir takımda oynatabilir ki...¿

    BU SENE OLURSA TEK SORUNUMUZ HER SENE OLDUĞU GİBİ YİNE SAKATLIKLAR OLUR... ;)

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Benim hiç ümidim yok. Casillas, Valdes bunlar 18 yaşında başladılar o yaştan itibaren geliştirdiler kendilerini. Aykut gelmiş 28 yaşına bu yaşa kadar yan top çalışması yapmamışsa ben daha ne diyeyim. Mondragon gibi kalecinin arkasında bekledi kaç sene hiç mi birşey öğrenmedin be adam. Aykut hakkında hep aynı şeyi söylüyoruz iyi refleksleri olan bir kaleci 1'e 1 de çok başarılı ama yan toplarda zaafı var geliştirmesi gerek kendini, bu beş sene önce de böyleydi yine böyle var mı bi değişim. YOK!! Olmaz ondan Galatasaray kalecisi. Galatasaray kalecisi olmak, o 1 Numarayı sırtına geçirmek, onun hakkını vermek kolay iş değil. Hakkını veremiyor.

    Dün için İsterse on net pozisyonu kurtarsın o golü yemese ne öyle bi pozisyonlar gelecekti ne başkası. Takımın dengesi bozuldu yediği dandik golle. Bana kimse Aykut'u savunamaz arkadaş, ben Aykut'a çok güveniyordum. Uzun yıllar Galatasaray kalesini o koruyacak diye çok seviniyordum.

    Ama artık bunu söylerken üzülüyorum ama Aykut Galatasaray kalesine yakışmıyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0