Bu günden sonra Elano..

Transfer döneminde en çok konuşulan isimdi Elano Blumer. Ha gitti, ha gidecek cümleleri ve beklentileriyle tüm transfer dönemi geçti. Basında alternatifleri yazıldı, çizildi, tahminler yapıldı, alternatif rotasyonlar kuruldu. Bir çok takım ile görüşüldü fakat bir türlü kesin karara bağlanamadı. Hatta yönetimde transfer döneminde yapılmayacak bir hata yaparak Elano'nun satışına güvendi. Bazı oyuncular ile görüşmeler son aşamalara gelmesine rağmen gerekli finansal destek sağlanamaması üzerine transferler suya düştü. Galatasaray bu transfer döneminde aslında Elano ayarında ve onun yeteneklerinde, kalibresinde oyuncu arıyor. Ortasahada bugün takımın en etkili oyuncular arasında gösterilen bir oyuncu Brezilyalı.

2009-2010 sezonunda Manchester City'den 7.5 milyon euro karşılığında transfer edilen Elano Blumer, ilk geldiği günlerde gerek taraftarlar gerekse kamuoyu tarafından maç kurtaran, maç koparan adam olarak lanse edildi. Galatasaray'da geldiği ilk yılında ortasahanın ortasında kullanılan Elano, takım arkadaşlarının defansif özelliklerinin sınırlı olması nedeniyle daha çok defansif alanda katkı sağlamaya çalıştı. Kendi mevkiisinde olmadığı içinde oynadığı bölgede sorunlar yaşayan Brezilyalı oyuncu transferi sonrasında oluşturulan duruma cevap veremeyince istenmeyen adam ilan edildi. Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Ayhan Akman ve Barış Özbek'in ortasahanın gerisinde, ortasındaki başarısız-istikrarsız formu nedeniyle Elano defansif ortasahaya benzeyen merkezi ortasaha olarak hiç alakası olmayan bir mevki olmasına rağmen tüm yıl boyunca forma giydi. Geçtiğimiz sezon takımımızda defansif ortasaha olarak en etkili oyuncudu Elano, her ne kadar pek görünmese de. Galatasaray'da geçen sezon en çok faul yapılan/yapan, en çok top çalan oyuncu olmuştu.

Galatasaray'a gelmeden evvel Manchester City, Santos ve Brezilya ulusal takımında oynadığı mevki tam anlamıyla sağ iç merkezi ortasaha oyuncusu olarak tanımlanabiliyordu. Arkasında defansif ve merkezi ortasaha oyuncusu bulunan Elano, oynadığı mevkide son derece yararlı ve başarılı bir oyuncu olarak görünüyordu. Özellikle geçtiğimiz aylarda oynanılan Dünya Kupası'nda oynadığı 2 maçta son derece etkili, dominant bir oyun sergileyen Elano, oyun karakteri gereğince her ne kadar sağ kanat oyuncusu olarak bilinse de kesinlikle çizgi oyuncusu olmadığını kanıtlarcasına oynadı. Kazandığı yada kendisine aktarılan topları çizgide kullanmaktan daha çok ortadan girerek, içeriye bitirici pasları atan yada pozisyon gereğince ön direğe, arka direğe ciddi koşular yaparak gol pozisyonlarına girdi, takım arkadaşlarını pozisyona soktu yada kendisi golünü kaydetti. Kullandığı tüm topları olumlu kullanarak takımı adına ciddi avantaj sağlayan Elano, takımımızda da geçen sezon en olumlu top kullanan oyunculardan birisiydi. Mesafe tanımaksızın attığı olumlu pasların yanı sıra adrese teslim ortalarıyla da rakip adına tehlike yaratıyordu. Genel itibariyle geçtiğimiz sezon takımımızda pozisyonu dışında oynayan Brezilyalı oyuncu kendi mevkiisinde oynadığı maçlarda, gerek kupa gerek lig gerekse ulusal takımda adeta nispet yaparcasına oynadı.

Transfer döneminin başlarında blogumuzda Elano ile ilgili bir yazı yayınlamıştık. Bugün maddi problemler yaşadığımız gün gibi aşikarken ve Elano'yuda istediğimiz, daha doğrusu beklediğimiz, yüksek fiyata satamıyorsak; geçen sezon gerek takımı gerekse ligi tanıyan Elano'yu takımda kullanmak gerekiyor. Bugün Galatasaray'da defansif ortasahaya transfer edilen Lorik Cana'nın hemen yanına transfer edilebilecek ofansif gücü olan ve aynı zamanda takım savunmasına yardıma gelen -Zvejdan Misimovic- kaliteli bir oyuncu ile kuşkusuz performansı daha da artacaktır. Keza Elano'nun başarılı olduğu takımlara baktığınız zaman arkasında böyle oyuncuların olduğunu görebiliyorsunuz. Fazla uzağa gitmeye gerek yok, Haziran ayında oynanılan Dünya Kupası 2010'da arkasında Melo, Kaka gibi oyuncularla oynayan Elano Blumer turnuvanın en verimli oyuncularından birisi oldu.

Bugün Elano gibi bir oyuncuyu transfer etmeye kalksak hiç kuşkusuz en az 15-2o milyon euro civarında bir parayı gözden çıkartmamız gerekiyor. Ayrıca transfer olarak aradığımız oyuncu profili de Elano'nun profiline doğrudan uyan ve birebir onu tanımlayan bir oyuncu profili çiziyor. Bugün baktığımızda ortaya çıkan şablon ve kalan 14 günle birlikte kulübün mali şartları altında Elano'yu satmak ne kadar doğru olacaktır?

Elano'nun dönüşü elbette bugün merak edilen ve çözümü bulunamayan bir soru gibi görünüyor. Elano'nun mental ve fiziki olarak iyi durumda olması durumunda ortasahada her zaman oynadığı ve son derece başarılı/verimli olduğu pozisyonda oynatmak Galatasaray'ı en az bir, iki kademe atlatacaktır. Evet, Elano maç kazandıracak bir oyuncu değil fakat maçın kazanılmasına katkı sağlayacak bir oyuncu, bunu kimse inkar edemez. Son sözü size bırakalım ve yorumları siz yapın. Sizce aşağıdaki ortasaha rotasyonlarından hangisi daha başarılı olur ve Elano hangisinde daha verimli olur? Takdir sizin..

Seçenek - I
Mehmet Topal
Mustafa Sarp - Elano

Seçenek - II
Cana
Elano - Misimovic

Not: Misimovic örnek isim olarak yazılmıştır. Herhangi bir resmiyeti bulunmamaktadır.

31 yorum:

  1. misimovicle elano yanyana oynarsa heralde her macımız 4-6 gol arası biter.küçük maçların hepsini alırız 1 tane bile derbi alamayız. elanoyla ledesmayı veya o tarzda oyuncu düşünmek cok daha mantıklı üstelik ekonomiden bahsedip elano+misimovice senelik 7 milyon euro vermek de salaklık olur bence. bence bir üçüncü şık olmalı:
    secenek-III:cana-elano-ledesma(cheyrou vs)

    YanıtlaSil
  2. Seçenek - II
    Cana
    Elano - Misimovic


    Bu 3 lüyü yazmak için futbl cahili olmak gerek!

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle 1500214-fsg'ye katılıyorum. Elano sizin de dediğiniz gibi bir defansif orta saha (Cana) ve bir de çift yönlü orta saha (Ledesma,Bradley,Jenas)'ın önünde oynadığında çok faydalı olacaktır.

    Elano'yu sattığımızda hem çift yönlü hem de ofansif orta saha ihtiyacımız doğacağından yapmamız gereken çift yönlü bir orta saha transfer etmek. Bu bağlamda Misimoviç transferinin gereksiz olduğunu ve Cana-Elano-Misimoviç orta sahasının defansif açıdan yetersiz olacağını söylemek gerekir.

    Ayrıca ofansif orta saha olarak Elano'yu kullandığımızda takım savunmasına da katkıda bulunacaktır. Sonuç olarak en doğru hamle Elano'yu takımda tutup bir çift yönlü orta saha transfer etmektir.

    YanıtlaSil
  4. Merak ediyorum acaba altta ki kırmızı ile yazan yazıyı okudunuz mu?

    "Not: Misimovic örnek isim olarak yazılmıştır. Herhangi bir resmiyeti bulunmamaktadır."

    YanıtlaSil
  5. misimovic örnek olarak yazılmıstır ama o tarza(oyunun ofansif yönünde cok iyi ama savunmada zayıf) örnek olarak yazılmıstır diyerek varsayımda bulunduk zaten.

    YanıtlaSil
  6. Kimse maddi problemimiz var demesin. Bugün Polat kendi ağzıyla 200 milyon euro civarı gelirimiz var dedi. Buna rağmen hâlâ adam gibi trasnfer yapamıyorsak bunun altında başka sebepler ararım.

    YanıtlaSil
  7. Tabiki seçenek 2. :)
    Misimovic'in geleceğine adım gibi eminim. Adam esaslı adam. Kendi kulübü veya isteyenler şampiyonlar ligine katılıyor. O ise Rijkaard'la çalışmaktan mutluluk duyarım diyor.

    08/09 sezonunda 20 asistle Bundesliga asist kıralı oluyor. İkinci ise tanıdık bir isim:15 asistle Mesut Özil
    09/10 sezonunda ise tam tersi oluyor. Özil birinci:17 asist, Misimovic:15 asist

    YanıtlaSil
  8. cana-elano-misimovic gibi bir ortasaha takima faydali olur.misimovici gelmis varsayarsak ve tam 4-3-3 oynamayacak olsak da bilindigi gibi 4-3-3 un ortadaki 3lusu biri cok defansif,biri hem defansif hem ofansif,biri de daha cok ofansif oynar(bousquets,xavi,iniesta).burada xavi rolunu elano,bousquets rolunu cana,iniesta rolunu de misimovic ustlenebilir.burada tabiki yazdigim oyuncular ayni kalibrede degil ama fikir olsun diye soyluyorum.onemli olan dizilis degil mantelitedir biz 4-3-3 oynamayip 4-2-3-1 oynariz buyuk ihtimalle.cana,cogu kisi begenmesede,formunu buldugu zaman buyuk katki saglayacak,guclu bir oyuncudur bu yuzden mantelite oturtulabilirse,pas oyunu ve top rakipteyken topun gerisine gecme,galatasaray bu sekilde daha rahat oynayabilir.eger daha guclu savunma istenirse elanonun yerine ledesma alinir ancak bu transfer doneminde bunun olacagini sanmiyorum misimovicin supheli oldugu bir ortamda.bekleyelim gorelim.en azindan baris sarp ayhan uclusunun 3ude defansifde noluyo yine yiyoruz ve ustune atamiyoruz.elano misimovic cana oynarsa en kotu atariz.saygilar

    YanıtlaSil
  9. Ntvspor'da, Spor Gecesi programında Diego'nun Juventus'ta kaldığını söylemiş. Juventus resmi açıklama yapmış. Bilgisi olan var mı?

    YanıtlaSil
  10. Elano-Ledesma takası yapılsa da taş gibi bi orta sahamız olsa..

    ...............Cana...........

    --------Ledesma-----------

    ----------------Misimovc---------

    YanıtlaSil
  11. tamam ii güzel de cana nın mustafa sarptan yada mehmet topaldan bir farkı warmı?bence hiç bir farkı yok...

    YanıtlaSil
  12. Diego kalıyormuş.

    http://www.tuttosport.com/calcio/serie_a/juventus/2010/08/18-80766/Chiarezza+Del+Neri%3A+%C2%ABDiego+rimarr%C3%A0+alla+Juventus%C2%BB


    Google translated'ten çevirilmiş hali anlam bozuklukları var:

    Onaylama Siyahlar Diego. biz dediği gibi Juventus kalacaktır Avrupa Ligi'nde Sturm Graz maçında: "Diego öncesinde bir basın toplantısı O yok bu güncellenmiştir. bizimle birlikte olduğu kanıtlanmış oluyor ve biz mutluyuz. pazar sesleri bizi etkilemez. "


    Tercüme:
    Juventus teknik direktörü Del Neri Sturm Graz maçı öncesi yaptığı basın toplantısında Diego'nun takımda kalacağını onayladı.Bu nedenle mutlu olduklarını söyledi. Ayrıca transfer spekülasyonlarının kendilerini etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

    Bu haber Misimovic transferini etkiler mi? Merak konusu.

    YanıtlaSil
  13. şimdiye kadar elano hakkında okudugum en gercekçi yorum için tesekkur ederım,orta sahamız gecen sene kotuydu,sadece top karsılayan ama uc pas yapamayan kısılerden kuruluydu,teknık kapasıtesı az oldugundan dolayı rakıpler kalemıze geldıklerı zaman defansta halıyle zor durumda kalıyordu,bu sene aslında değişen bırsey yok,hayal ettıgımız bır orta saha maalesef yok,sadece sabır etmemız gerekecek,musa,cana,elano,mustafa,ayhan...elano ya yazık ederız,cok kalıtelı bır adamı elden cıkarmayalım,takımdakı en ıyı sutorumuz,enazından mustafa ve musa ondan sut vurmayı ogrenırler,ama barıstan bu konuda umudum yok,kesınlıkle mısımovıc alınmalı,defans artık duran toplardan gol yemesın,gına geldı..hermac basıt yenen goller puan kaybına yola acıyor,ama takımıza bu sene guvenıyorum,cunku bu sanssızlıklar elbet bıtecek,sakatlar ıyıleşecek,bu arada alı turanında cook calısması lazım,oynadıgı maclarda guven vermedı ne yazıkkı..

    YanıtlaSil
  14. hala mehmet topal ıcın yorumlar yapılıyor,gecen sene takımızın en formsuz oyuncularından bırıydı,bırıkımaç ıyı oynadı,ayhan cok maçta basarısızdı,barısta oyle,ama yınede savasan bırı olarak barıs oynar,cana ıyılesıp kendını buldktan sonra karar vermek lazım,daha yenı gelmıs,hazır değil,medyadakı cok bılmıs yorumcu ların agzıyla konusmayalım lutfen,

    YanıtlaSil
  15. elano sağda yerli maicon sabri ile oynayabilir bana göre. orta sahada da cana-musa önlerinde arda neden olmasın?

    YanıtlaSil
  16. Galatasaray'ın Camorenesi ile 2 yıllık anlaşma sağlandığı yazılıyor Fanatik'te. Doğruluk payı var mıdır?

    YanıtlaSil
  17. Elano’nun kalması maalesef sinir bozucu. Geçtiğimiz yıl yapısının uygun olmadığı görüldü. Anlamadığım bir şey var. Galatasarayda gidecek ve gelecek oyuncular maliyetine göremi yapılıyor yoksa Rijkaard orda bostan kazığı olarak mı duruyor?

    Bu sorunun cevabı çok önemli kendi adıma. Rijkaard’ın kalmalı dediği bir oyuncu sadece ekonomik nedenlerden satılıyorsa veya tam tersi alınmalı dediği oyuncu (misal Stoch) çingenepazarlığı sonucu kaçıyorsa bu işte bi terslik var demektir. Bu konuda bilginiz var ise cevaplamanızı isterim.

    Cana – Bradley – Misimovic üçlüsü en güzeli gibi duruyor. Elano ile takım bir adım ileri gidemez artık.

    YanıtlaSil
  18. ben anlayamıyorum yahu adam alamıyorsun ama eldeki yaratıcı tek orta sahana da ikinci sınıf inan muamelssi yapıyorsun sonra gel oyna nasıl diyeceksin bu adama.bu saatten sonra faydalı olursa büyük süpriz olur elano.madem adam alamıyoridiysen iteklemeseydin herifi bu kadar,satalım da kurtulalım havası vermeseydin kim alır senin bu muamelen karşısında adamı istediğin paraya o zaman ki...

    YanıtlaSil
  19. Seçenek-III

    Cana-yeni bir box to box diye tabir edilen bir oyuncu(Örnek;Ledesma)-Elano

    YanıtlaSil
  20. Sonuç olarak kalacağı için mi bu tür bir 'altyapı' yazısı hazırlandı, yoksa sadece 'kalırsa iyi olur' düşüncesini dillendirmek için mi?

    YanıtlaSil
  21. yazılarda kullanmdığınız fonjtun okunurluğu yok arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  22. ama şurasıda kesinki elano bu yıl satılamazsa iyi paraya üstüne kötü bi sezon geçirirse,8 e geldi beleşe gitticilerden olacak...

    YanıtlaSil
  23. camoranesi hakkında cıkan haberlerin dogruluk payı varmıdır?? lutfen bir acıklama yaparmısnız..en azından misimovic hakkında yaptıgınız acıklama gibi..'gorusuluyor ama kesin birsey yok' seklinde..lutfen fcn ekibi veya baska oyuncular ile gorusuluyormu?? benim gibi birsuru galatasaraylı bunları merak ediyor..

    YanıtlaSil
  24. bence Cana ve Elano bizim VanBommel ve Schweinsteiger ikilisi olabilir.
    VanBommel/ Cana daha cok defansif yöne bakiyorlar... ve Elano tabi defansa da yardim etsede onun isi daha cok oyunu yönlendirmek, paslar atmak olur...

    YanıtlaSil
  25. Defansa lugano veya diarra ayarında fevkalade çabuk ve sağlam 1 defans ve 1 tanede Box to box(hatta 2 tane) alınmadan 3 tane misimovich 3 tanede elano alınsın bi halt olmaz bu takımdan..Ve tabi esaslı bir forvet...
    Gerisi hikaye ne yazılırsa yazılsın...

    YanıtlaSil
  26. elano ile misimovic'i birlikte oynatın da gelen geçen 3-5 sallasın tabi..

    YanıtlaSil
  27. Misimovic kalıyormuş. Genel menajer açıkladı. Hay ben senin Diego...

    YanıtlaSil
  28. Bu saatten sonra yapmak gerekan tek şey Misimovic'e yüksek bir maaş vermek. Aynı fenerbahçenin niang transferinde yaptığı gibi. Yoksa bu transferin olacağı yok.

    Tek çözüm Misimovic'in isyanı.

    YanıtlaSil
  29. Arkadaşlar Misimovic'in resmi sitesinde Chat bölümü var. Siteye üye olup ordan psikolojik baskı yapabiliz. :)

    Site= http://www.misimovic.de/

    Site Almanca. Google translated'i kullanın.

    YanıtlaSil
  30. @FCN Blog

    Bit Tweet'te şöyle yamışsınız:
    ''Dedikodu | Misimovic ile görüşmeler olumlu yönde ilerliyor. Boşnak oyuncu takımdan ayrılma kararı aldı, gemileri yaktı. ''

    Hala o gemileri yakma işi devam ediyor mu? Lütfen cevapla FCN?

    YanıtlaSil
  31. bence cana ledesma misimovic 3 lu orta saha olur forvet sagda elano solda arda forvette baros super olur bence ledesma gelmesse cana arda misimovic 3 lu orta saha elano kewell baros da super olabilir... ardayı box to box olarak goruorum ben cunku cok iyi top calabilen hırslı fizik gucu yernde ve artık uzaktan sutlarda cekebilior verimli olur die dusunuorum ...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0