İki ayaklı geleceğin adı, Serkan Kurtuluş

2008 yılında transferin son gününde Bursaspor'dan genç bir oyuncu transfer ettik. 500 bin euro gibi hatrı sayılır bir ücretle Galatasaray'a geldi 1990 doğumlu oyuncu. Bursaspor altyapısında yetişti, sözleşme uzatmadığı için A takımda görev yaparken bir anda PAF takıma gönderildi. Abisini bir kaç yıl geriden takip etti, Bursaspor altyapısında yetişen ağabeyi gibi oda İstanbul'un yolunu tuttu. Serdar 06/07 sezonunda Beşiktaş'a transfer olurken kardeşi Serkan'da 08/09 sezonunda Galatasaray'ın yolunu tuttu.

2006-2007 sezonunda Beşiktaş maçında forma giyerek Türkiye Süper Lig'inde forma giyen en genç oyuncu (16) ünvanına sahip olan genç savunmacı bir sonraki sezon A takımda daha fazla şans buldu. 2007-2008 sezonunda Bursaspor'da A takımda sık sık forma şansı bulan genç oyuncu ikinci yarıda 7-8 haftalık periyotta düzenli olarak forma şansı buldu. Sezon sonrasında Bursaspor'un 5 yıllık teklifini red eden genç oyuncu bu yüzden kadro dışı kaldı ve paf takımla çalışmalara başladı. 2007-2008 sezonunda toplamda 9 maçta oynayan Serkan Kurtuluş bir sonraki sezon Galatasaray'ın başına geçen Skibbe ile hazırlık maçlarında ve zaman zaman maçlarda forma giyme fırsatına sahip oldu. Sakatlıkların bol olduğu dönemlerde forma şansı bulan genç oyuncu sezonun genelinde ligde 8, UEFA'da 3 maçta forma şansı bulabildi.

Frank Rijkaard'ın gelişiyle birlikte A2 Ligi'nin de yürürlüğe girmesiyle genç oyuncu A2 takımına gönderildi. A takım ile ara sıra antremanlara çıkan Serkan genel itibariyle A2 takımında forma giydi. Geçirdiği sakatlıklar ve sakatlık sonrası istenilen forma ulaşamaması nedeniyle A2 takımında istenilen düzeye ulaşamayan genç oyuncu A takımda 2 maça çıkabildi. Sezon başında oynanılan UEFA Öneleme maçlarından L.Tallin karşısında 57. dakikada oyuna giren Serkan'ın diğer maçı Ankaragücü karşısında Türkiye Kupası maçı oldu. Ankara temsilcisi karşısında 83 dakika sahada kalan Serkan ulusal takımın hemen hemen bütün yaş gruplarında forma giydi. U-19 ve U-21 takımlarımız ile geçen yıl toplamda 9 maçta forma giyen genç oyuncu sezon başı kampında adından söz ettirmeye başladı. Frank Rijkaard tarafından bu sezon kamptaki hazırlık maçlarında sol tarafta da şans bulan genç oyuncu bu şansı oldukça iyi kullandı. Sezon öncesi son derece yararlı ve başarılı bir kamp dönemi geçiren genç oyuncu dün gece tıpkı kampta oynanılan hazırlık maçlarının çoğunda olduğu gibi Karpaty maçında da son 15 dakikayı sol tarafta geçirdi. Hakan Balta çıktıktan sonra sol tarafa hareketlilik getirdi. Sağ ayaklı bir oyuncu olmasına rağmen bu sezon sol tarafta oynadığı oyun ile hiç sırıtmayan, tam tersi hem savunmada hemde ofansta başarılı olan genç oyuncu aksayan savunma hattında takıma katkı sağlayacaktır.

Serkan için mobil diye tabir edilen oyunculardan diyebiliriz. Keza genç oyuncu sağ bek, sağ kanat, ofansif ortasaha, sol bek, sol kanatta forma giyebiliyor; yani gezici. Altyapıda 10 numara ve sağ kanat olarak forma giydi. Milli takımlarda da aynı bölgede forma giyen 20 yaşında ki oyuncu savunmanın her iki kanadında da forma giyebiliyor. Bu yıl Frank Rijkaard tarafından sık sık sol bekte görevlendirilen oyuncu her iki ayağına da oldukça hakim. Altyapıda sağ kanatta ve ofansif ortasaha pozisyonunda oynayan Serkan, A takıma yükseldiğinde sağ bekte oynamaya başladı. Kendisini defansif anlamda da geliştiren oyuncu Bursaspor A takımı ile çıktığı Beşiktaş maçında genç yaşta gösteriği performans ile bir çok futbolseveri kendisine hayran bıraktı. Bu sezon öncesi oynadığımız Dostluk Kupası'nda da Fenerbahçe karşısında çok iyi bir performans sergileyen oyuncunun bu yıl forma şansı bulması, çok yüksek. İki ayağına son derece hakim olan oyuncu, ilerleyen yıllarda Galatasaray'ın sıkıntı yaşayan bek rotasyonunda çok önemli yer elde edenecek.

9 yorum:

  1. Bence bizim takımın oyuncusu değil. Eğer öyleyse Uğur Uçar'dan fazlası nedir?

    YanıtlaSil
  2. tabi tabi geleceğin yıldızı bizim geleceğin kaptanı galatasaray ruhlu uğur uçarı tuttular kesin bunuda tutar bu akıllı yönetim cafercanları özürcanları zafer şakarları mülayimi semihi oğuz sabankayları tutan bu yönetim bunuda elinde tutacaktır.Emin olun tutacakatır...Heleki rijkaard varsa ufuk varken aykutu oynayatan cok cok büyük adam degerli insan varsa kesin tutulur bu takımda.Merak etmeyin...

    YanıtlaSil
  3. Sabri ve Ali TURAN a verilecek sans bu adama verilsin 1 sezonda 10 yılı kurtarızız ...

    YanıtlaSil
  4. Yayınlanan yazı Serkan Kurtuluş ile ilgili ama yapılan yorumlar daha çok yönetime sallamak için yazılmış.Oyuncuya gelirsek ben zaten bu oyuncudan en başından beri umutluyum.Ve öyle görünüyorki çok daha iyi olacak..!

    YanıtlaSil
  5. Benim anlamadığım madem bu kadar iyi, niye asıl görevi stoper olan ali turan sağbek oynar. Koy serkan'ı o oynasın daha iyi. Hem şans vermiş olursun. Hem de Ali turan'ı harcamamış olursun. Sağbekte ali'den iyidir. Keşke uğur'u satmasalardı, neye güvendiler acaba, sabri'ye mi?

    YanıtlaSil
  6. sabri yokken serkan oynamali,cünkü fena oynamiyor!
    ali turan bu takimda oynayacak kapasiteye sahip degil, aynisi serdar özkan icinde gecerli!

    YanıtlaSil
  7. serkan kesinlikle takımımızdaki diğer sol beklerden yetenek olarak çok üstün bir futbolcu. oynadığı maçlarda da gayet iyi bir performans sergiliyor. bundan sonra daha da iyi olması için oynatılması lazım, tecrübe kazanması lazım. bırakın baltanın yerine oynasın artık. hatta orta sahanın ortasında oynayabildiği için bırakın ayhanın yerine oynasın. yanına da sarpın yerine musa oynasın. kötü oynuyosak, yeniliyosak böyle yenilelim bari. bu şekilde belki çok iyi futbolcular kazanacağız.

    YanıtlaSil
  8. Bir arkadaşımız serkan gs oyuncusu değil demiş böyle düşünmesi doğrudur çünkü oyuncu gs oynuyor eğer biz bu oyuncuyu bursada bıraksa idik volkan ve sercan hatta yakın zamanda patlıcak serdar aziz gibi ah vah deyip alıcağımız almak için 5-10 milyon vericeğimiz oyunculardan olucaktı.Bu tür oyuncular oynayamadığı için gs oyuncusu değildir çünkü oynamıyor biri çıkıp 5 maçtır nie musfa ayhan oynuyor nie barış girmiyor demiyor barış giriyor takım geriye top vermiyor şimdide biri serkanın ortasahada mustafanın veya bek de ali turanın yerine onu koymadan öyle zürüyüp gider

    YanıtlaSil
  9. Kaan, fikirlerine saygılıyım ama bence Volkan ve Sercan da Galatasarayımızın oyuncusu olabilecek kapasitede bence değiller. Onlara 5-10 milyon kimseler vermez ki takımımızda oynayabilecek oyuncular olsaydı biz almasak Avrupadan kancayı takarlardı bu sene.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0