Monique Currie Hakkında

Takımın genel resmine baktığımızda, Euroleague ve Türkiye ligi için iki ayrı düşünce ile sahada olacağımızı söyleyebilirim. Monique ve gelecek oyun kurucudan sonra takımımızda rotasyonun Ceyhun hoca tarafından nasıl kullanacağı en önemli nokta olacak. Bu açıdan eleştiriler olacaktır ancak sezon başladığında sakatlık,formsuzluk,ceza gibi etmenler düşünülürse kadro derinliği her zaman için önemli bir avantaj.

2 sene önce Seimone ile kadroyu düşünelim. İşin hücum tarafında Seimone ve Sophia’nın eline bakıyorduk tabiri caizse. Bu sene bu görüntüden tamamen sıyrılmamız adına, takım olgusunun sahada net olarak gösterilmesini sağlayacak hamleler yapıldı. Bu profili sahaya yansıtacak isimlerden biride Monique.

Monique pozisyon olarak 2 ve 3 numaralarda oynayabilen bir oyuncu. Çok istisnai durumlardai 4 kısalı hücum şeklinde 4 numaraya da kayabilir. Hücum olarak en önemli özelliği potaya gitmekteki ısrarı. İlk olarak penetreyi düşünen bir yapıyla hücumda yer alıyor. Bu özelliği sayesinde bir çok kez faul çizgisine giden bir oyuncu. Bu noktada faul atış yüzdesinin de oldukça yüksek olduğunu belirtelim. Penetresine nazaran şutunun daha zayıf olduğunu söyleyebilirim. Ancak takımda Seimone gibi olağanüstü bir orta mesafe şutörü olduğundan Monique’nin bu özelliğinin fazla göze çarpacağını düşünmüyorum. Ayrıca yaptığı penetreler sonucu boş olan oyuncuyu iyi gözlemleyen birisi. Hücum profilini özetlemek gerekirse; ilk düşüncesi potaya gitmek ve rakip savunma dengesini bozmak. Sezon içerisinde bu tür pozisyonları epey göreceğiz.

Savunma tarafına geldiğimizde, özellikle ribaund konusunda çok etkili bir isim olduğunun altını çizelim. Maç içinde ribaund kısmında etkili olan isimler uzun oyunculardır pekala. Ancak kısa oyuncularında bu konudaki yardımları çok önemli. Monique, uzunlara en çok yardımı dokunacak isimlerden birisi olacaktır. Birebir savunmada bazen yavaş kaldığı dakikalar olabilir ancak kalıplı bir oyuncu olduğundan geçilmesi kolay bir oyuncu değil.

Transferi genel olarak ele aldığımızda, Monique rotasyonun önemli parçalarından biri olacaktır. Avrupa pasaportu olmadığını vurgulayalım. Bu yüzden kendisini Avrupa vitrininde göreceğimizi pek sanmıyorum. Daha çok ligde kendisinden yararlanma yoluna gideceğiz. Monique’nin göstereceği performansta en önemli rolü, koçumuz Ceyhun Yıldızoğlu oynayacak. Eğer rotasyonu rayına oturtursa Monique’nin takıma çok önemli katkıları dokunacaktır.

Son olarak istatistik vererek profili netleştirelim. 27 yaşındaki Monique, bu sezon Washington formasıyla 13.9 sayı, 5.10 ribaund, 1.5 asist ortalamaları tutturdu.

Takımımıza hayırlı olmasını diliyorum. Umarım başarılı ve sakatlıksız bir sezon geçirir. Hoş geldin Monique Currie..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0