STSL | Üç puan, üç gol

Spor Toto Süper Lig'in üçüncü haftasında takımımız zorlu deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaştı. İlk iki hafta da galibiyet yüzü göremeyen takımımız ilk galibiyetini üç golle ve güzel oyunla aldı. Takımımıza galibiyeti getiren golleri Milan Baros, Volkan Yaman (k.k.) ve Servet Çetin atarken ev sahibi Eskişehirspor'un golünü Luka Vucko kaydetti. Maçın tamamında rakibi karşısında mücadele eden, koşan, savaşan bir takım kimliğine bürünen takımımızın bugün oynadığı futbol ilerisi açısından umut vericiydi. Ulusal takımın maçları nedeniyle yaklaşık iki hafta ara verilecek olan Spor Toto Süper Lig'de takımımız bir sonraki hafta evinde Gaziantepspor'u konuk edecek.

Karpaty deplasmanında aldığı sonuç ile Avrupa'dan elenen takımımız zorlu deplasmanda sahaya Ufuk - Ali, Neill, Servet, Serkan - Ayhan, Elano, Mustafa - Barış, Baros ve Arda ilk onbiri ile çıktı. Santranın ardından rakibi karşısında pres yapan, mücadele eden, koşan, savaşan bir görüntü çizen takımımız mücadelenin ilk beş dakikası dolmadan golü buldu. Savunmadan Neill'ın yaklaşık 50 metrelik uzun pasında kaleci Ivesa topu kontrol etmek istedi fakat kontrolünü kaybetti. Milan Baros düz bir vuruşla bomboş kaleye topu ağlara gönderdi. Bu gol takımımızı morallendirirken rakip Eskişehirspor'unda maçın başında demoralize olmasını sağlıyordu. Golün ardından oyunun kontrolünü rakibine bırakan, oyunu kendi sahasında kabul eden takımımız mücadele ederek, savaşarak özlediğimiz, arzuladığımız takımı çiziyordu. Top rakibinin kontrolünde olduğu zaman 2 kişi ile basan, savunmaya yardıma gelen, hücuma hızlı çıkmaya çalışan bir takım vardı. Ev sahibi takım ataklarını arttırırken savunmanın arkasına atılan uzun toplar ile de rakip kalede tehlike yaratmaya devam ettik. Özellikle Volkan Yaman'ın bulunduğu kanadı otobana çeviren, Neeskens'inde sık sık sağ kanattan atak yapmamız gerektiğini anlatan uyarılarıyla rakip kaleye ciddi tehlikeli ataklar ile geldik fakat golle sonuçlanamadı. Mücadelenin 35. dakikasında Sezer müthiş vurdu, genç kalecimiz Ufuk bir o kadar müthiş çıkarttı. Dakikalar 37'i gösterdiğinde Tello içeri orta/şut karışımı birşey attı Ufuk çıkıp almak istedi fakat kontrol edemedi. Çizgiye inen topu Burhan altı pasa bıraktı ve Vucko topu ağlarımıza gönderdi. İlk yarının bitimine uzatmalarla birlikte 9/10 dakika kala skora eşitlik geldi. Golün ardından yüklenen Eses'e karşı takımımız topa hakim taraf olarak ilk yarıyı berabere bitirdi.

Mücadelenin ilk yarısında özlediğimiz Galatasaray'dan kesitler izledik. Oyunu domine eden, rakibine üstünlük sağlayan ve savunmasında yardımlaşan Galatasaray'ı uzun zamandır izlemiyorduk. Kanatlarda baktığınızda Arda-Elano-Barış üçlüsü değişimli olarak görev alıyorlardı. Üç oyuncumuzda kanattan veya görev aldığı bölgeden savunmasına yardıma geliyor ve savunmasını rahatlatıyordu. Arda'nın geriye dönüp top çalmasını uzun zamandır görmemiştik ve haliyle özlemiştik. Böylesine istekli, motivasyonlu oynayan kaptan gemisini yürütür. Elano'nun ortasahaya verdiği katkı gözler önündeyken, Elano'nun arkasında savaşan, mücadele eden, rakibi yoran/yıpratan Ayhan'da ortasahada belli bir direnç oluşturuyordu. Bu dirençle birlikte birde kanatlardan destek gelince haliyle ortasahada üstün taraf olmayı başardık.

Elano-Aydın değişikliği ile ikinci yarıya hızlı başlayan takımımız rakibine karşı üstünlük kurmaya devam ediyordu. Ortasaha rotasyonunda Ayhan-Barış-Mustafa ile rakibi karşısında direnç göstermeye çalışan takımımız kanatta Aydın-Arda ile de gol pozisyonlarına girmeye çalıştı. Zaman zaman Arda'yı ortada, Barış'ı kanatta gördük. Bugün ortasahayı beğenmemizin tek nedeni gerek savunmaya, gerekse ofansa verdiği katkılardı. Kaptığımız topları biraz daha çabuk ve doğru, olumlu kullanırsak daha da güzel günler bizleri bekliyor. Zaten Lorik Cana'nın oyuna girmesiyle bu sorun adeta aşıldı. Sakatlanan Barış'ın yerine oyuna giren Arnavut oyuncu ortasahada Ayhan-Mustafa ikilisinin kaptığı topları çabuk, hızlı ve doğru oyunculara atarak takıma ofansta ciddi katkı sağladı. Rakibi karşısında bulduğu tehlikeli ataklarla gol arayan takımımız 68. dakikada Arda'nın başlattığı pozisyonda golü buldu. Mustafa'yla paslaşması sonrasında cezasahası içine giren Arda, kalecinin altından topu bıraktı. Çizgi üzerinde topu uzaklaştırmak isteyen Volkan Yaman başarılı olamadı ve topu kendi ağlarına gönderdi. Bu golle takımımız deplasmanda öne geçerken bir kaç dakika sonra Arda arkaya doğru ortaladı, Cana kafayla içeri indirdi. Baros topu çok iyi sakladı ve milimetrik bir pas ile topu Arda'yla buluşturdu. Arda içeri pasını aktardı Baros topa dokundu, uzak direğe doğru yol alan top direkten geri döndü. Dönen topa Servet kayarak müdahale etti ve topu ağlara gönderdi. Galatasarayımız bu golle birlikte deplasmandan galip ayrılmayı başardı. Bu gol maçın sonucunu belirlemesinin yanı sıra takımın yaşadığı kötü günlerin ardından üzerindeki kara bulutları dağıtması anlamına da geliyor.

Takım aldığı galibiyetle üzerindeki kara bulutları dağıtırken Rijkaard'da elindeki rotasyonu çok iyi değerlendirdi. Elano'yu yönetimsel nedenlerle haftaiçerisinde oynatamayan Hollandalı teknik adam tam olarak hazır olmayan Brezilyalı ilk yarıda kullandı. Hem kanatta, hem ortasahanın ortasında kullandığı Elano'da hocasının güvenini boşa çıkartmadı ve görev aldığı süre boyunca iyi işler çıkarttı. Hazır olduğu zaman daha da yararlı ve verimli olacaktır. Hakan Balta'yı kesen ve o bölgede genç Serkan'a görev veren Frank Rijkaard kalede herhangi bir değişikliğe gitmeyerek Ufuk'un arkasında durmaya devam etti, en doğrusunu yaptı. Oyuncularıyla sürekli diyalog halinde olan Rijkaard oyun içerisinde yardımcısı Neeskens ile birlikte sık sık uyarılarda bulundu. Cana'nın tam hazır olmaması nedeniyle ilk 11 olarak çıkmadığı karşılaşmada Elano'yu ortasahada kullanıp Barış'ı kanatta kullanması sağ kanadın savunmaya yardıma gelmesine etki etti. Elano-Aydın değişikliği ile Barış'ı ortaya çeken teknik adam, Aydın'ı da kanatta kullanarak özellikle rakibin zayıf olduğu sol kanatta etkin olmaya çalışarak rakibinin üzerine gitti.

Maç sonrası yaptığı açıklamalar sırasında kendisine hak verdiğim bir nokta daha oldu. Yanlışıyla, doğrusuyla arkasında durduğumuz ve desteklediğimiz Rijkaard, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen, tam olarak hazır olmayan Sabri'nin ulusal takıma seçilmesine anlam veremediğini ifade etti. Sabri'de, Fenerbahçe'li Gökhan'da sakatlıkları nedeniyle bir kaç haftadır forma giyemiyordu ve bu hafta forma giymediler. Bu oyuncuları ulusal takıma çağırmak oyuncuya zarar vermekten başka birşey değil.

Eskişehirspor maçı sıradan bir lig maçı değil, oyuncuların onur ve gurur mücadelesiydi. Ayrıca bunun yanı sıra atılan gollerde de sevinç yumağı olması, dosta düşmana birlik mesajları gönderdi. Haftaiçerisinde yaşanan tatsız olaylar sonrasında takım ciddi uyarı almış belki de azarlanmış. Artık bunun nedeni kulislerde konuşulan Abdürrahim Albayrak mıdır, yoksa yönetimsel bir darbe midir orası ayrı bir yazı konusu. Galatasaray'ın olduğu heryerde umut vardır. Maç günü yazısında yazdığımız gibi, bugün ayağa kalkma zamanıydı ve Galatasaray ayağa kalkmadı, zıpladı. Daha güzel günler bizleri bekliyor, şimdilik ulusal takım nedeniyle 1.5 - 2 haftalık bir ara var. Bu ara arasında transferlerinde katılımıyla, sakatların iyileşmesiyle daha hazır ve daha iyi bir Galatasaray göreceğiz.

15 yorum:

  1. eveeett.transferler iptal beyler. kazanıyoruz işte. ne gerek var misimovice ona buna peh. taş gibi ayhan var, mustafa sarp var... yanlız şaka maka les adnans duymasın :)

    YanıtlaSil
  2. kaptan gemisini boyle kurtarir :)..

    YanıtlaSil
  3. Olası transferlerden sonra çok daha iyi olacaz inşallah.Bu 2 haftalık lig arası çok iyi gelecektir

    YanıtlaSil
  4. heyttt beee Anna açıklamış ben Galatasarayla anlaştım.Milli takımdan sonra Galatasaray'a gidicem diye.İşte buna sevindim.Hayalimdeki oyuncu.

    YanıtlaSil
  5. tabi canım mustafanın misimovicten ne eksigi var veya ayhanla barısın annandan ne aksigi var..en basından beri soyluyorum transfere gerek yok hepsi cok genc hepsi cok yetenekli:D

    YanıtlaSil
  6. @ FCN

    Sayin FCN,

    lütfen diger kardes bloglarla anlasipda bu bizim KALECI UFUK icin bir kampanya baslatsak.büyük takimlarin yerli güzel kalecileri var eger bizim UFUK bir kac mac daha oynarsa böyle cok isler basarir yillarca kaleci aramakdan yirtariz.
    Sizde böyle bir kampanya baslatsaniz diger bloglarla beraber tribünden destek felan verilse güzel olmazmi?Siz bunu basarirsiniz.

    Lütfen cevap verin.

    saygilarimla..

    YanıtlaSil
  7. @pesindeyiz 1905

    Kesinlikle katılıyorum,aykuttan cok daha fazla güven veriyor ufuk. Ufuk hatadan ders cıkarabilir daha genc ama aykut gelmiş kaç yaşına isyan bile etmemiş yedek kalmam diye. Eger bu cocuga derlerse ki 20 maç kale senin 100 gol de yesen arkandayız 2-3 maç sonra duruşu bile değişir.

    @FCN

    Baros patlamaya hazır bomba gibi hakeme küfürü sallıyo... ya senin yedeğin mi var rahat dursana. Her başlıgın altına yazıyorum forvet de forvet diye. Yönetimin forvet arayışı var mıdır acaba? yoksa burda neden bir yazı yazmayı düşünmediniz? Geçen yılın neden gittiğini hatırlatmalıyız son gün de olsa...

    YanıtlaSil
  8. @Peşindeyiz,@FSG
    Bende siz ile aynı fikirdeyim arkadaşlar.Hatalı gol yemesinin sebebi oynamamasıdır yoksa oynayan bir kaleci o pozisyonu kolay kolay kaçırmazdı.Ufuk'ta belli bir potansiyel var hepimiz bunun farkındayız ve oyuncunun arkasında durup desteklersek bence Trabzon'da harikalar yaratan Onur'dan sonra bizde de Ufuk aynı işi başaracak ve milli takımdaki Volkan Demirel hegomonyasından kurtuluruz.

    YanıtlaSil
  9. @FCN

    Forvet transferleri için makukula ve kerzhakov iddaları war ne dersin?

    YanıtlaSil
  10. Şu durumda bence Rijkaard zaten Ufuk'la devam edecektir. Aykut'a o kadar şans tanıdı sıra Ufuk'ta diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar TSN denilen kolpa site yine döneklik yaptı.Bir transfer olmuycak diyor bir transfer olucak diyor.Kendisine kanan şakşakçıları manyak edip duruyorlar.Yaff bu sitenin böyle bariz şekilde bu yalanları atmasını görmüyor mu bu şakşakçılar.Allah akıl fikil versin.Tsn olacak kolpacı siteyide Allah ıslah etsin

    YanıtlaSil
  12. @ FCN

    duy sesimizi bak kac arkadaslarla ayni fikirdeyiz bir cevap verirseniz güzel olacak

    YanıtlaSil
  13. valla ufuk bence sanssız bır kalecı,bu sanssızlık takımızda var,her gelen atak gol olacak korkusu var,ufuk tamam hata yaptı,ama tello da ne psı bır osrta yaptı,ufuk o topu celse onunde yıne rakıp vardı,ellerının arasından gctı tam uvutluk pozısyondada lıgımızın en kalıtelı oyuncularından burhan adeta golu yarattı..neyse,duzelecek,hersey duzelecek,su transferler bır netlesse artık..sakatlarda donsun bıran evvel,yıllardır nedır bu sakatlık sendromumuz anlamadım gıttı

    YanıtlaSil
  14. @Pesindeyiz1905

    Gerekli girişimler başlatıldı, hep birlikte güzel bir kampanya başlatacağız.

    YanıtlaSil
  15. @ FCN

    Sizlere cok tesekkür ediyorum....
    nasil bir plan düzenlendigini aciklarsaniz dahada cok sevindirirsiniz bizi.sonucta hersey GALATASARAY´imiz icin....

    saygilarla

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0