UEFA | FC Karpaty Lviv Kimdir?

Galatasarayımızın UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turundaki rakibi belli oldu. Ukrayna'da geçtiğimiz sezon ligi 5.sırada bitiren FC Karpaty Lviv ile gruplara kalmak için mücadele edecek olan Galatasaray, rakibini 19 Ağustos'ta evinde ağırlarken 26 Ağustos tarihinde de rakibine konuk olacak.

1963 yılında kurulan Ukrayna takımının herhangi bir lig şampiyonluğu bulunmuyor. Yeşil Beyazlı temsilcinin lakabı ise Ukrayna'da 'Yeşil Aslanlar' olarak biliniyor. Geçtiğimiz sezon ligde 30 maç sonunda topladığı 50 puan ile sezonu beşinci sırada kapatan Karpaty, dört haftası geride kalan ligde topladığı 5 puan ile 7. sırada bulunuyor. UEFA Avrupa Ligi'ne 2.öneleme turundan katılan yeşil-beyazlı ekip ilk turda İzlanda temsilcisi KR Reykjavík takımını ilk maçta deplasmanda Aleksandr Guruli, Andriy Tkachuk ve William Batista'nın golleriyle 3-0, ikinci maçta evinde Zenjov ve Fedetskiy'nin attığı 2 gole karşılık İzlanda temsilcisinin Finnbogason'un attığı 2 gol yetmeyince Ukrayna temsilcisi 3-2'lik skorla mücadeleyi kazandı. Bir sonraki turda UEFA Avrupa Ligi'nde 3.öneleme turunda Gürcistan temsilcisi FC Zestafoni ile eşleşen Karpaty ilk maçta Zenjov'un attığı golle evinde 1-0'lık galibiyete uzandı. Gürcistan'da oynanılan maçta Zestafoni karşısında 90+1. dakikada Batista'nın golüyle 1-0 galip gelen Ukrayna temsilcisi iki maçta da aldığı 1-0'lık sonuçlar ile adını UEFA Avrupa Ligi Play-Off turuna yazdırdı.
4 haftası geride kalan Ukrayna Premier Ligi'nde ilk haftada şuan ligin yenilgisiz takımı Dnipro'ya konuk olan Karpaty başabaş giden mücadele de 85. dakikada Cheberyachko'nun golüne engel olamayınca sahadan yenik ayrıldı. İkinci hafta yine deplasmanda Kryvbas Kryvyi takımının konuğu olan yeşil beyazlılar mücadeleden beraberlikle ayrılarak ligdeki ilk puanını almış oldu. Ligin üçüncü haftasında evinde oynadığı Metalurh Zaporizhya karşısında 54. dakikada Artem Fedetskiy'in ayağından bulduğu golle mücadeleyi 1-0 kazanan Karpaty, kendi evinde ve seyircisinin önünde bu sezon ligdeki ilk galibiyetini almış oldu. Geçtiğimiz hafta ligde şu anda 14. sırada bulunan Zorya Lugansk takımı ile deplasmanda karşılaşan Karpaty takımı rakibi karşısında ilk 25 dakikada 2-0 öne geçmesine rağmen 51 ve 65. dakikalarda yediği goller ile sahadan 2-2 beraberlik ile ayrıldı.

Mütevazi bir takım kadrosu olan Karpaty takımının futbolcularının toplam değeri 12 milyon 350 bin euro olarak görünüyor. Takımın en değerli oyuncusu ise 25 yaşındaki ortasaha oyuncusu Igor Khudobyak olarak görünüyor. Genç futbolcunun bonservis bedeli 1 milyon 500 bin euro. Karpaty takımının yaş ortalaması 24, boy ortalaması ise 181. Ukrayna takımlarının güçlü fizik özelliği yeşil beyazlı takımda da haliyle bulunuyor. Sert bir takım olan Karpaty takımı ayrıca fizik gücüyle de rakiplerini zorluyor. Kadrosunda 8 yabancı futbolcu bulunduran Ukrayna temsilcisinde 2 Sırp, 3 Brezilyalı, 1 Nijeryalı-Estonyalı ve Gürcistanlı oyuncu bulunuyor. Ukrayna liglerinde Dnipro, Shaktar, Metalist gibi takımların gölgesinde kalan Karpaty takımı kapalı kutu olarak tabir edeceğimiz cinsten bir takım. Oleg Kononov ve öğrencileri mücadeleci, sert ve savaşçı futbolu ile Galatasaray karşısında nasıl bir oyun sergileyecek hepimiz bunu göreceğiz. Temennimiz sonu Metalist gibi olmasın. En büyük avantajları şu anda takım hazır ve ligde geride bıraktıkları 4 hafta sonrasında fizik olarak son derece iyi durumdalar. Formda bir takım ile karşılaşacağız, en azından 4 resmi maç onlar adına maç kondüsyonu kazanma konusunda büyük bir artı diyebiliriz.
Maçlarını 28 bin kişi kapasiteli Ukrayna Stadyumu'nda oynayan Karpaty, son derece ateşli bir taraftara sahip. Stadın genel kapasitesine oranla az sayıda olmalarına rağmen sesleri maç boyunca kulaklarımızda olacaktır. ultrAs Banderstadt adında ki taraftar grubunu kale arkası taraftar grubu olarak tabir edebiliriz. Fakat bu grup dışında diğer taraftarlarının pek etkin olduklarını söylemek oldukça güç. Gerek kale arkası taraftarları olarak, gerekse sert ve mücadeleci futbol yapısı olarak Ukrayna deplasmanı zor bir deplasman olabilir. Galatasaray'ın gruplara katılma biletini İstanbul'da cebine koyarak Ukrayna deplasmanına gitmesi gerekiyor. Şansın ve bahtın açık olsun Galatasaray.

10 yorum:

  1. uefa'ya kadrolar 9'unda verilecek yeni transferler ne zaman açıklanacak?

    YanıtlaSil
  2. @ SSS

    Transferi biz resmi siteye girmiyoruz, bu konuda herhangi bir bilgimizde yok.

    Ayrıca Karpaty takımının inceleme, analiz yazısının altına transfer yorumları atmazsanız sevinirim. Transfer için gerekli başlıklar mevcut bulunuyor blogumuzda.

    YanıtlaSil
  3. bize benzer yanları var gibi. logoları aslan, taraftar grupları UltrAs diye başlıyor.

    ledesma ve rosicky transferleri bu maçlara yetişecek mi sizce?

    YanıtlaSil
  4. @ Cambaz

    Liste haftabaşında verilecek diye biliyorum. Rosicky'de kişisel tahminlerime göre haftaortasında açıklanır. Eğer haftasonu özel bildirim yapılıp Ledesma açıklanmazsa kendisi de forma giyemez. Tabii Pazartesi sabah açıklanır, adı UEFA'ya verilirse bilemem :)

    YanıtlaSil
  5. ledesma yalan oldu arkadaslar hABERINIZ OLSUN SONRA UZULMEYIN

    YanıtlaSil
  6. Brs daha yarim saat once fcn bi takim aciklamalr yapti istersen oku ondan sonra yorum yaz......

    YanıtlaSil
  7. 1-5'lik maca bakarken halen defansda ciddi sonrunlar var... Insallah istanbulda bitiriz bu isi, rövans macina gergin girmeyiz.

    Bir de beste sonurumuz var gibime geliyor... Sen varya sen'le gidiyoruz hayirlisi...

    YanıtlaSil
  8. samiyende en az 3-4 gol atmamız sart yoksa yine isi zora sokarız bide su transferlerin gerceklesmesi lazım lig baslıcak..bunların uyum surecleri var condisyon olarak takıma yetismeleri var derken yine 3-5 mac kacırırlar yoksa

    YanıtlaSil
  9. ben bu takımı kucumsemeden oynamamız gerektigini dusunuorm aksi takdirde bizi üzecek bir sonuc alabilme ihtimalimiz var . . buraya bazı arkadaslar ledesma ve rosicky bu maçlara yetişebilcekmi die sormşlar . arkadaslar lutfen biraz mantıklı dusunelim . hadi dielm bu adamlar alındı listeye de verildi isimleri . . sonucta bi alışma sureleri var ha diyince oynıyamazlarki değilmi . . biz bu adamlar olmadanda eleriz içiniz rahat olsn . saygılar

    YanıtlaSil
  10. Rosicky ve Ledesma'nin Uefa'ya bildirilme tarihi konusunda ongorunuzu paylasirsaniz sevinirim. Acaba Lviv'e karsi oynayamama riski olabilir mi?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0