UEFA | Ve Tanrı Baros'u yarattı!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-off ilk maçında Ali Sami Yen Stadı'nda Karpaty Lviv ile 2-2 berabere kaldı. Mücadeleye iyi başlayamayan ekibimiz rakibin kontralarını engellemekte zorlandı ve ilk yarıyı 2-0 geride kapattı. Fakat ikinci yarı bambaşka bir Galatasaray vardı sahada. Rakibe top göstermedi, kontrollü oynadı ve Harry Kewell'ın 2 asisti, Milan Baros'un 2 golüyle sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray maça Aykut, Ali Turan, Neill, Servet, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Ayhan, Arda, Serdar, Kewell ve Mehmet Batdal on biriyle çıktı. Ekibimiz ilk yarıda topla daha çok oynayan taraftı. Bir ara istatistikler topla oynama yüzdesi Galatasaray'ın %61 Ukrayna ekibinin %39 fakat kaleyi bulan toplarda Galatasaray'ın sıfır K. Lviv'in 5'ti. Deyim yerindeyse Galatasaray 'bal yapmayan arı' gibiydi. Rakibinin hızlı geliştirdiği kanat organizasyonları ve kontra ataklar sonucu kalesinde 7 dakikada 2 gol gördü. Milan Baros 35. dakikada Mehmet batdal'ın yerine oyuna girdi. İkinci yarı ise sanki soyunma odasına 2-0 mağlup giden Galatasaray değil başka bir on bir vardı sahada. 53. dakikada Serdar Özkan yerini Barış'a bıraktı. Kewell ve Baros'un etkili oyunlarıyla Galatasaray Kewell'ın asistleri ve Baros'un golleriyle durumu 2-2'ye getirdi ve turu deplasmana bıraktı.

Maçın ilk net pozisyonu 11. dakikada gelişti. Kuznetsov'un ceza sahası içinde vuruşunda top üstten auta çıktı. Dakikalar 34'ü gösterdiğinde K. Lviv'in geliştirdiği pozisyonda Kozhanov'un pasında Kuznetsov topu ağlara ve takımımız 1-0 geriye düştü. 35. dakikada Milan Baros, Mehmet Batdal'ın yerine oyuna dahil oldu. 41. dakikada Kozhanov bu kez sol kanattan ortaladı ve Hakan Balta'nın topu ıskalamasıyla Zenjov durumu 2-0 yaptı. İlk yarı Galatasaray'ın önemli bir pozisyonu yoktu. Fakat ikinci yarı rakibine top oynatmadı. 53'te Barış'ın oyuna girmesiyle Galatasaray orta sahada direnç kazandı. Arda sağ kanata geçti ve takımımız görmek istediğimiz bir mücadele sergiledi. 59. dakikada Harry Kewell'ın ortasında Baros topun gelişine mükemmel vurdu ve durumu 2-1 e getirdi. 61'de Hakan Balta'nın pasında rakip son anda araya girdi ve Baros'un gol atmasına izin vermedi. 66. dakikada sağ kanattan kullanılan kornerde Mustafa Sarp vuruşunda top boşta kaldı ve Milan Baros rövaşotası auta çıktı. 73. dakikada Arda'nın ortasında Servet'in kafa vuruşunda top direkten dışarı çıktı. 85'te Kewell'ın yerden pasında Baros'a sadece dokunmak kaldı ve durum 2-2 oldu. Kullanılan korner sonra top ağlara gitti fakat maçın hakeminin kararı Servet'in faul yaptığı şeklindeydi ve golü geçerli saymadı. 3 dakika da uzatma oynana maçta 93 dakika sonra Galatasaray sahadan 2-2 beraberlikle ayrıldı.
Maçın adamı konusunda kişisel kanaatim Baros. Oynadığı oyun, özellikle ilk goldeki vuruşu mükemmeldi. Fakat Kewell'ın da hakkını yememek lazım. Yine de karar sizlerin.
Mehmet Batdal'ın oyundan alınmasına gelince.. İlk yarının bitimine 10 dakika kala sakatlığı nedeniyle oyundan çıktı. İleride çok yalnız kaldı, pek bir varlık gösteremedi. Ukrayna takımı savunmada ona ciddi önlemler almış gibiydi, her topta iki kişi kademeye geldi, Kewell-Arda-Batdal üçlüsünü rahat bırakmadılar. Batdal'da aldığı topları olumlu kullanmaya çalıştı, kısmen başarılı da oldu.

17 yorum:

  1. ya bu hakan baltanın galatasarayın oyuncusu olmadığını daha kaç kez kanıtlaması gerekiyo acaba. o topu göğüsle uzaklaştırmaya çalışmak nasıl bir akılsızlıktır anlamıyorum. bir futbolcu bir şeyi iyi yapsın bari ya tek bir şeyi. hızlı desen değil, iyi orta yapar desen yapamaz, düşünerek oynar desen onu hiç beceremez. kademe anlayışı desen sıfır zaten. hep ezbere önündeki kanat adamına topu atar (ya da atmaya çalışır) maçı böyle bitirir bu adam.artık yeter ya. çıkıp benim oynayasım var yeminle. gelgelelim aykuta. ne denebilir ki.yorumsuz. bu adam anca karpuzcu olur. kamyondan karpuz atsınlar bu tutsun.

    YanıtlaSil
  2. Takımda formayı hak edenler ve hak etmeyenlar arasında o kadar fark varki sorun burdan kaynaklanıyor..

    Takımımızın yediği ikinici golde.. Allah aşkına biri söylesin Hakan Balta ve Aykut denilen o kaleciye benzer kişi ne yapıyodu ? Düz uzaklaştırması bitti göğüsüyle dışarı bırakacak Hakan.. Aykut'ta tribündeki seyirci gibi seyrederken pozisyonu son anda uyandı da olayın şokuyla direklere attı kendini.. Ne yapıyosunuz demezler mi adama ? Hakan insan maç boyu bir tane orta kesemez mi geriden gelip ?

    Ucuz etin yahniside ucuz oluyo işte malesef.. Şahsi görüşlerimden biri de Serdar Özkan, Ali Turan.. Malesef Galatasaray'ın oyuncusu değil bunlar.. Serdar çıkana kadar ne faydası oldu, ne yaptı anlamış değilim.. Bu takıma adam akıllı takviye yapılması şarttı.. Ama malesef orda burda yapışkan gibi pazarlık yapmakla da olmuyo bu işler.. Birazda iş bitirecek adam olacak bu işlerde de.. Bu saatten sonra herkes takımını kurmuş, kadroyu oturtmaya çalışırken, çok zor ki Galatasaray transfer yapsın...

    Bu maçtan sonra ve ortadaki tabloya bakınca Galatasaray'ın turu atlaması bence çok zor.. Umarım yanılırım.. Ama ya elenirse Galatasaray ? Bu durumda Syn. Adanan Polat'a sormazlar mı nerde kaldı şimdi senin 2012 kriterlerin ? Sattın onu, bunu.. Yeni sezona geçen senekinden daha düşük seviyede bir kadro kurdunuz.. Birde Avrupa'dan elenirsen gelecek sezon için yatırımı nasıl bulacan ? Elde kalanları da mı satacan ?

    Malesef tepeden tırnağa radikal bir değişim lazım Galatasaray'a.. Galatasaray maçını izleyenler birde 90 dakka Trabzon maçını izlesin.. Sonra kadroları karşılaştırıp aradaki futbol kalitesine baksın.. Bizim gözlerimizde arıyo artık sağlam bir kaleci, ayağ< top çeviren, rakibe pres yapan takımı..

    YanıtlaSil
  3. Düzeltilmesi gereken bir nokta var: Batdal sakatlandığı için oyundan çıktı. Rijkaard ne olursa olsun ilk yarıda oyuncu değişikliği yaparak oyuncu kaybetmek istemez.

    Maçın adamı da Kewell'dı bence. Hırsıyla, azmiyle maçı kazanmamızda baş rol oynadı. Yeri gelmişken sormak isterim Kewell'la sözleşmemizde uzatma opsiyonumuz var mı? Çünkü Kewell böyle oynamaya devam ederse elimizde tutmamız zorlaşacak.

    YanıtlaSil
  4. Editör bir hata var yazının son bölümünde Mehmet Batdal'ın erken çıkarılmasını yadırgamışsınız ama Mehmet Batdal zorunlu olarak çıktı.Oyundan çıkmasının nedeni sakatlık yüzünden oldu.Zaten Rijkaard maçtan sonrada bu oyuncunun sakat olduğu için oyundan aldığını belirtti.Dikkatinize!(Not:Rijkaard'ın açıklaması:'' Mehmet Batdal'ın sakatlanması nedeniyle ilk yarıda oyundan almak zorunda kaldık")

    YanıtlaSil
  5. sayın adminim bişi düzeltmek istiyorum rijcard ın acıklamasını dinlemednz sanıırm mehmet batdal sakatlandıgı icin oyundan cıktı keyfi bir durum yok yani

    YanıtlaSil
  6. Frank batdaldan bişiler bekliyor beyeniyor oda iyi oynuyordu bence 2.yarıda çıkarıcaktı ama batdal da söyledi sakatlanmış.Oyuna gelirsek tam bir rezalet.Birde maç çıkışında ligtv konuşan adını bilmediğim acayip yalaka bir yorumcu var ki fank salladı oyunculara salladı lucescu yu fatih terimi övdü yönetimi övdü transfere gerek yok dedi.Bu insanlar Lucescu varken fatihi fatih varken lucescu över çok büyük iş yaptım diye gezer anlarımda bu adamlar nasıl hala bu medyada geziyor o kendisni hiç bir şekilde şuçlu bulmayan medya kibirinden artık 100 bin bile satamaz hale geldi hala aynı tas aynı hamam.

    YanıtlaSil
  7. Baros'un ilk goldeki müthiş vuruşu ve her zamanki gibi ne zaman nerde duracağını bilmesi artılarıydı..
    Ancak maçın yıldızı bence az bir farkla Kewell'dı... 90 dk boyunca neler yaptığını anlatamam.. ancak izlenerek yaşanır ;)

    Bu arada Ayhan futbolcumu???

    YanıtlaSil
  8. Batdal sakatlandığı için çıktı, bi zahmet maç sonu röportajları da takip edin maç yazısı yazmadan önce.
    10. dk'da sakatlandı zaten, sonra Baros'u ısınmaya gönderdi hoca. Batdal devam edemeyeceğini söyleyince Baros'u aldı.

    YanıtlaSil
  9. Mehmet Batdal sakatlandığı için oyundan çıktı. Kendisinin açıklaması açıklaması bu yönde...

    YanıtlaSil
  10. kewell ve baros konusunda size katılıyorum ama mehmet batdal konusunda katılmıyorum. dün akşam staddaydım ve canlı olarak izledim,bence bu zamana kadar rijkaardın dışardan yaptığı en doğru müdahaleydi, 2-0 mağluptuk ve en az 2 gol atılması gerekiyordu. evet mehmet gerçekten çok yetenekli ama dün akşamki maçı çevirmek için yetersizdi ve fanteziye gerek yoktu. zaten ilk yarı herşey çok kötüydü ve takımı ateşleyecek birine ihtiyaç vardı. eğer bu hamle gerçekleşmeseydi o zaman herkes gibi artık ben de rijkaardın taktik kapasitesinden şüphe duyardım. ilk defa 20. dk larda bir oyuncu değişikliği anımsıyorum. kaldı ki barosun o andan itibaren son on dk bile olsa oyuna oryante olması ve ikinci devre 2 golü de barosun atması rijkaardın hamlesini doğrulamaktadır. mehmetin ilk devreyi bitirmesi ya da on dakika daha kalması ne mehmete ne de takıma hiç bir şey kazandırmayacaktı. tam tersi bu erken değişiklik barosu oyuna oryante etti ve bu beraberliği getirdi....nacizane bir bayan olarak görüşümdür.......

    YanıtlaSil
  11. Arkadaşlar uyarınız için teşekkürler. Mehmet Batdal konusunda düzeltme yapıldı. Sakatlandığını farkedemedim. Özellikle yediğimiz golden hemen sonra oyundan çıkmasından dolayı sakatlandığını düşünmedim. Oyundan çıkarken de gayet normal geldi bana. Bu konuda sizlerden özür dilerim..

    YanıtlaSil
  12. Sezon başında gerekli düzenlemeler yapılmazsa yönetimin, teknik heyetin ve futbolcuların sırtında en çok biz olacağız demiştiniz. Daha ne bekliyorsunuz.

    İlk iş olarak "sığır" antrenörden başlayın. Sonrasında ondan daha "sıpır" olan yöneticilerden. Futbolcular ise zaten kapasitesi bu. Serdarı Aliyi alanlara sormak lazım.

    YanıtlaSil
  13. takımın eksikleri:

    1)güven verecek kaleci
    2)çok iyi sağ ve sol bek
    3) geriye atılan her topta yan hakeme bakmayacak stoperler
    4) orta sahaya çok iyi 3 tane adam
    5) baroşun %75 i kalitede hızlı forvet

    şimdi ne kaldı diyeceksiniz, doğru takımda başka birşey kalmadı ama işin gerçeği bu. çok ciddi bir kalite sorunu yaşıyoruz, beklerimiz çok yetersiz, neill her topta yan hakeme bakıyor, ayhan-sarp-barışı ve onları takımda tutan yönetimi allaha havale ediyorum, batdalı çıplak gözle çok izledim 4-3-3 oynayamaz o çocuk, 4-4-2 nin hakan şükürü olurdu o konuda eminim..kaleci sıkıntısı ise ancak ve ancak çok iyi bir yerli kaleciyle çözülecek trabzonsporlu ' ONUR' gibi bir madeni biz de bulmalıyız

    YanıtlaSil
  14. Yorumlar iyi de : Biraz Skora göre :
    1-2 den sonra o arap (Batista galiba..)topu tribünlere atmasa 1-3 . Buyrun..
    Bir de merak ediyorum ? MBat. 100 metreyi kaçta koşuyor acaba. Ali T'ti sormuyorum bile..
    GS Kaleci hocasını değiştirmeli bence..Aykut bu katar kötü nasıl oldu ?
    Son olarak : Helvacı'nın o konuşması neydi?

    YanıtlaSil
  15. Maç skorunu 10-9 veya 10-10 diye tahmin etmiştim..Nitekimde ona benzer bir skor ortaya çıktı 10 gol olmasada.Gelelim asıl soruya neden böyle düşündürür oldu bizim takım biz ne yaptık onlara ?

    YanıtlaSil
  16. yılların birikimi ilk defa huzursuzluk tavan yaptı takımda...bu eserin sahipleri hiç üstlerine alınmıyorlar bakıyorum da...
    alisamiyen'in tuğlalarını satıp para kazanmayı düşünmenizin onda biri sağlıklı takım kurmayı düşünseydiniz ya...
    ne olacak yönetim futboldan anlamazsa olacak bu hepsi tüccar bunların bu zihniyette yönetimler değişmeli bence..
    bir de çıkmış benim de içimden "yönetim istifa!!" demek geçiyor bazen diye yorum yapıyorlar...
    söyleyin bu bir rüya mı yoksa bunlar mı dalga geçiyor veya ben mi aklımı yedim yahu!!!

    YanıtlaSil
  17. Kaleci konusunda bu sene artık yapacak bir şey yok. Ancak pek fazla dile getirilmiyor ama Onur Kıvrak'ın sözleşmesi bu sezon sona eriyor:

    http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=30&kisiID=297845

    Yabancı kaleciye vereceğimiz bonservis ücreti ve oyuncuya vereceğimiz parayı düşündüğümüzde Onur'a gerekirse yıllık 2-2.5 milyon vererek kesinlikle anlaşmalıyız. Bu sayede geleceğin en büyük Türk kalecisi bizde olur. Ayrıca yabancı kontenjanımızda da sorun olmaz. Zaten Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın kaleci sıkıntısı yok. O da daha büyük hedefler için bizi tercih edecektir. Umarım yönetimimiz Onur'u elinden kaçırmaz.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0