12 Yürekli Adam | Türkiye : 83 - Sırbistan 82

Öyle bir galibiyet ki bu, kelimeler ile anlatılamaz. Bütün maç geriden takip ettiğimiz maçı son saniyelerde kazanarak adımızı Dünya Kupasında finale yazdırdık. Sahada tekrar tekrar izlenilecek kadar güzel görüntüler vardı. Bu başarıyı yaşattıkları için herkese binlerce kez teşekkürler. Milli takımlar tarihimizdeki en büyük başarımıza tanıklık ettiğimiz içinde kuşkusuz şanslıyız. Bu tarihi maçın kritik noktalarını altını çizelim. Bu büyük heyecandan sonra aklımızda neler kaldıysa tabii.

* Turnuvadaki oyun olarak en kötü performansımız ile sahadaydık. Hem savunmada hem de hücumda takım olarak hareket ettiğimizi söylemek güç. Bireysel yeteneklerimizin sürüklemesiyle sonuca gittiğimizi söyleyebilirim. Şuana kadar savunmamızı en çok zorlayan ve haliyle en çok sayı atan ekip oldu Sırbistan. Bunda Sırp hücumunun baş elemanı Milos Teodosic'in üstün performansının etkisi çok büyüktü. Bugün maçın çok az tanıklık ettiğimiz belli bölümlerinde sertliği arttırdık ancak devamı gelemedi. Ancak bugün bu kötü savunma yarınki maç için endişeleri artırmasın, keza ABD yarı saha basketbolunda çok sınırlı hücum ediyor ve bu bizim oldukça işimize yarayacak.

* İlk nokta olan savunmadan bahsettikten sonra hücuma dönecek olursak, diğer maçlarda alışıla geldiğimiz pas paylaşımı ve şut performansımız sahada yoktu. Bunun nedenlerinde daha önce bu tecrübe ve baskıyı yaşamamamız ve üstün Sırbistan savunması baş roldeydi elbette. Ancak Hidayet - Kerem Tunçeri - Ender üçlüsünün hücumda sorumluluk almasıyla maçı kendi lehimize döndürmeyi başardık. Bu tek maçlık görüntüden yarın çıkacağımızı düşünüyorum. Nitekim karşımızda bu kadar organize bir savunma bulmayacağız.

Böylesine muhteşem bir zafer sonrası teknik-taktik kısımlarına fazlaca girmeye gerek yok. Bizlere bu gururu yaşatan herkese binlerce kez teşekkürler. Yarın sonuç ne olursa olsun bu 12 Dev Adam müthiş bir şeyi başardılar. Yarın o kupayı kaldıracaklarından bir gram şüphemiz yok. Bizler inandık!

Arca Yıldırım

1 yorum:

  1. bu kadar kötü bi oyunla bile 83 sayı bulmuş olmamız gerçekten çok güzel.. kötü günde kazanmayı bilmek böle bişi oluo heralde.. bugün amerika karşısında ii konsantre olursak işallah dünya şampiyonu biz olucaz..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0