Altyapı | Adam gibi adam, Ahmet Kesim.

Daha önce blogumuzda altyapımızın genç savunmacısı hakkında Selim Uğur'un kalemiyle mini bir analiz yayınlamıştık. Ahmet hakkında tekrardan aynı şeyleri yazmak yerine onu sezon içerisinde en iyi şekilde takip eden Selim Uğur'un görüşlerini tekrardan burada paylaşalım. Fakat öncesinde Ahmet'i sizlere ufaktan tanıtmak istiyoruz.

Futbol hayatına 2001 yılında başlayan 1990 doğumlu Ahmet Kesim, 2001 yılının sonunda İmes spor'dan Galatasaray'a transfer oldu. Altyapıya 11 yaşında katılan genç savunma oyuncusu tüm yaş gruplarında forma giydi. Soğukkanlı, sakin, disiplinli ve azimli karakterinin yanı sıra oldukça teknik ve akıllı bir oyuncu olan Ahmet sezon öncesi hazırlık kampında Rijkaard'ın gözüne girmeyi başardı. Hollandalı teknik adam geçtiğimiz hafta Eskişehir deplasmanına genç oyuncuyu getirerek yavaştan takıma gerektiği zaman monte edeceğinin mesajlarını verdi. Selim Uğur'un 6 Mayıs'ta blogumuzda yayınlanan yazısı sizlere daha aydınlatıcı, daha açık mesajlar verecektir.

Onu ilk defa Florya'da alt sahada tek basina kosarken gordum. O zaman Super Genc'te oynuyordu, sakatlik gecirmis oldugundan hocalarinin vermis oldugu direktifle elinde kronometre duz kosu yapiyordu. Hic kaytarmadan, temposunu dusurmeden idmanini bitirdi. Saglam fizigi ve fit yapisi gozume carpti.

Sonrasinda A2 takima yukseldiginde maclarini seyretmeye basladim. Defans ve orta sahanin her yerinde oynayabiliyordu. Hem sakin yapisi, serinkanli olusu hem de durus olarak Ergun Penbe'ye olan benzerligi dikkatimden kacmadi.

Gel zaman git zaman onu daha 10 yasinda iken kesfeden, Imesspor'da ona ilk filiz lisansi cikartan daha sonra da elinden tutup Galatasaray'a getiren Erol Hoca ile de tanistim. Erol Hoca Ahmet'in komple bir futbolcu oldugunu anlatiyordu. Hava hakimiyeti ve kafa ile attigi gollerin tesaduf olmadigini, minik takimda onu santrafor olarak da oynattigini ve bu ozellikleri o zamandan beri tasidigini belirtiyordu.

Ahmet'i sonrasinda daha dikkatli seyretmeye basladim. Nedim Hoca A2 maclarinin ikinci sezonundan itibaren ona defansta gorev vermeye basladi. Ahmet her mac uzerine koyarak ve neredeyse sifir hata ile oynamaya devam etti. Ilk mudahaleyi zamaninda yapan, yerden ve havadan acik vermeyen futbol anlayisi, defansi surekli olarak toplamasi, cizgi haline getirmesi, diger stoperin ve yeri geldiginde sag ve sol beklerin kademesine yetismesini gormek beni oldukca sevindirdi.

Onu taniyanlar son derece sakin ve efendi bir kisi oldugunu soyluyorlar. Kisacasi hem iyi futbolcu hem de adam gibi adam olan Ahmet Kesim'i ilerleyen zaman icinde hak ettigi yerde A takim ile gormek en buyuk dilegim.
Yolun acik olsun Ahmet!

Selim Uğur

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0