Eurocup | En iyi hücum, savunma yapmaktır.

Galatasaray Café Crown sezonu resmen açmış bulunuyor. Evinde Rus temsilcisi Spartak Saint Petersburg'u ağırlayan temsilcimiz sahadan 69-58 galip ayrılarak turun kapısını araladı. Üç oyuncumuzun 12 sayı ile yıldızlaştığı karşılaşmada yaptığımız savunma dikkatlerden kaçmadı. Sakatlıktan yeni çıkan ve 2 gündür antreman yapan Joshua Ian Shipp'in yanı sıra Evren Büker ve Ermal Kuqo attıkları 12 sayı ile galibiyette büyük rol oynarken üç oyuncumuzun Rus takımında yaratmış olduğu tahribat 36 sayı - 15 ribaund oldu. Preston Shumpert'in vermiş olduğu 10 sayılık desteğinde galibiyete katkı sağladığını belirtelim. Rakibi karşısında hemen hemen baştan sona üstün oynayan takımımız maç sonunda istediği farkı alarak Rusya'da ki rövanş maçı öncesinde önemli bir avantaj sağladı.

# Savunma mantalitesi olarak Spartak'ı çok iyi çözen teknik heyetimiz; Domercant üzerinde Evren ile, Zupan üzerinde Shumpert ile baskı kurmayı başardı. Bir ara Radoslav-Zupan eşleşmesini izlediğimiz mücadelede özellikle rakibimizin kısa oyuncularına yaptığımız baskı ile sahadan galip ayrılmayı başardık.

# Evren Büker'in geri dönüşü çok güzel oldu. Maç sonrasında hem taraftarla hemde başkanla kucaklaşan başarılı oyun kurucu takımdan hiç ayrılmamış gibi oynadı. Konsantrasyon olarak sahada ki en üst düzey oyunculardan birisi olan Evren gerek savunmada gerekse hücumda yaptığı ekstra katkılar ile galibiyetin mimarlarından birisi olmayı başardı.

# Taylor Rochestie her ne kadar skor opsiyonu olarak pek ciddi katkı sağlamasa hücum varyasyonlarımızı yöneten isim oldu. 22 dakika sahada kalırken hiç sayı atamamış olması biraz kuşku yaratsa da savunmadaki baskısı günün artılarından dı. Birde unutmadan ekleyelim, Rochestie hiç sayı atmadı ama 5 asist, 4 ribaund gibi ilginç bir istatistiği de hanesine yazdırmayı başardı.

# Tutku Açık ve Ermal Kuqo'nun ikili oyunları rakip savunmanın dengesini bozarken, özellikle rakibin pota altı oyuncularından Antik ile eşleşen Ermal rakibini hallaç pamuğuna çevirdi. Hem savunmada, hem hücumda Antik ile sık sık mücadele eden başarılı pivotumuz rakibi üzerinde ciddi bir üstünlük kurunca oyunun belli döneminde pota altını domine etmeyi başardı.

# Luksa Andric savunmada istenilen sertlikte değildi. Radoslav Rancik - Ermal Kuqo ikilisiyle dönüşümlü olmak kaydıyla pota altında görev yapan Hırvat pivot eğer yanlış saymadıysam serbest atışlarda 2/10 gibi çok kötü bir istatistik tutturdu. Pota altında rakipleri karşısında zaman zaman zorlanan, zaman zaman üstünlük sağlayan Luksa Andric'in topsuz oyunda başarılı olduğunu söylemek gerekiyor.

# Maç öncesinde Yıldız Teknik Üniversitesi ekibi tarafından hazırlanan "Kara gün dostu, Cem Akdağ" yazılı pankart günün en güzel hareketlerinden birisiydi, hatta en güzeliydi. Vefanın sadece bir semt veya boza markası olmadığını hatırlatan bu davranış adına emeği geçen herkese can-ı yürekten teşekkür ediyoruz.

# Bir teşekkür de salonu dolduran, yaklaşık 4 bin Galatasaraylıya.. Takımı bağrına bastılar, benimsediler ve bugün maçın kazanılmasında büyük rol oynadılar. 40 dakika hiç susmayan, hiç bir şekilde arabesk besteye girmeyen ve maç boyunca temposu yüksek tezahüratlarla oyuna katılan taraftarlarımıza teşekkürler. Serbest atış atarken tezahürat yapmama olayını çözmemiz gerekiyor, birde hakem üzerinde biraz daha fazla baskı kurmak lazım. Bugün maçın hakem triosu bir ara saçma sapan kararlar verdi. O sırada oyuna pek müdahale edemedik.

# Rusya'ya avantajlı gidiyoruz ve elimizde 11 sayılık ciddi bir koz var. St. Petersburg takımını çok iyi çözmüşüz ve derslerimize çalışmışız bu su götürmez bir gerçek. Rusya'da aynı oyunu oynarsak maçı rahat bir biçimde kazanırız. Keza yaptığımız savunam cidden rakip üzerinde ciddi baskı oluşturan, tahribat yaratan ve yıpratan bir savunmaydı. Guardlara yapılan baskı, içerde agresifleşen pota altı savunması, ekstra yardımların gelmesi güzel şeylerdi. Devamı gelecek hafta Rusya'da..

# Mücadelenin fotoğraflarını Facebook'ta bulunan Galatasaray Basketbol Şubesi hayran sayfasında bulabilirsiniz. 61 fotoğraftan oluşan maç albümüne ulaşmak için buraya tıklamanız yeterli olacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0