"FB 20bin lira, Adalet 10bin lira, GS 8bin lira teklif etti.."

Bizim veya başkalarının yazdıklarından ziyade Metin Oktay tarafından kaleme alınan anılarda mevcut bulunuyor. Aslında onu onun kaleminden dinlemek daha güzel, keyifli ve sıcak oluyor. Oldukça samimi biçimde anlatıyor yaşadıklarını Kral. Elbette onu anlamak için kendi kaleminden okumak, dinlemek gerekiyor. Metin Oktay kendisini anlatmaya, anılarından kesitler sunmaya devam ediyor. Bizlerde gözü yaşlı bir biçimde KRAL'ı özlemeye devam ediyoruz. Ruhun şaad, mekanın cennet olsun Metin.

"Sarı-Kırmızılı renklere küçükten beri hayrandım.Galatasaray İzmir'e geldiğinde okuldan kaçar maça giderdim. Bence Galatasaraylılık din gibi mezhep gibi yerleşmiş köklü bir inançtır. Galatasaray'ı işte bunun için tercih eder ve Galatasaraylılığımla her zaman gurur duyarım. Fenerbahçe 20 bin lira, Adalet bir yıl için 10 bin lira transfer ücreti teklif ederken ben Galatasaray ile yıllığına 8 bin liraya anlaşma yaptığım gün mutluluktan uçuyordum.Galatasaray'lı olduğum için hep kendimle gurur duydum. Gelen tüm tekliflere rağmen ayrılmayı, parayı, pulu düşünmedim. Çünkü Galatasaray'a çok şey borçluydum.

Sahaya çıkmadan önce Allah'a dua eder sahaya en son çıkmayı uğur sayardım. Aut çizgisini geçerken daima sağ ayağımı atardım. Maça başlamadan önce arkadaşlarım kaleye şut atarken ben dolanıp durur oyun başlayıncaya kadar topa vurmazdım. Sakatlandığım zaman secde ederek iki elim önde 'Allah'ım sen bacaklarımı koru' diye dua ederdim.

Galatasaray'ın alt yapısında 18 tane Metin vardı. Galatasaray'daki bu Metin'lerin sayısı bana söylendiğinde önce inanmamıştım. Futbol okulunun çeşitli kademelerinde bu Metin ismi dikkat çekmiş ve onları biraraya getirmişler. Sonra da bana haber verdiler gittim hepsini kucakladım."

1 yorum:

  1. bazı futbolcularımızın bu yazıyı okuması gerekiyor sanırım. gerçekten etkileyici. ne futbolcuykan görebıldım ne yaşarken. yaşım itibarıyle sızlerden duydum Taçsız Kral'ı. Bende şimdi grur duyuyorum iyiki Galatasaraylıyım iyiki gerçek Galatasaraylıların peşinden gidiyorum. teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0