Karar, yorum sizin..

Tüm medya 12 Dev Adam'a verilen ödüllerden bahsediyor. 500 Cumhuriyet Altını ödülün yanı sıra 1.5 milyon TL ödül var. Ağaoğlu'ndan bağışlanan 3+1 evleri unutmamak gerekiyor tabii.. Elbette büyük bir başarıya imza attılar, bunu asla tartışmam. Evimizde oynadığımız Dünya Şampiyonası'nda final oynayarak bizleri gururlandıran, bayrağımızı dalgalandıran tüm teknik heyete, oyuncularımıza ve yöneticilerimize can-ı yürekten teşekkür eder, yaşattıkları gururla büyük bir sevinç yaşadığımızı belirtiyoruz. Göğsümüzü kabarttılar, helal olsun. Aldıkları ödül analarının ak sütü gibi helaldir, helal olsun. Güle güle, doya doya harcasınlar, ama.. Bu işin bir aması var.

Galatasaray tekerlekli sandalye basketbol takımı, yani hepimizin bildiği adıyla Engelsiz Aslanlar arka arkaya kulvarlarında Avrupa'nın hatta tüm dünyanın en büyüğü olmuştu. Şampiyonlar Ligi, Kıtalararası şampiyonluk derken arka arkaya en büyük kupaları müzesine götüren takımımıza bu tarz bir ödül verildiğini ben hatırlamıyorum. Elbette ödül verilmesi gerekmiyor fakat madem uluslararası alanda başarılara ciddi ödüller veriliyor, o zaman Engelsiz Aslanlar'ın da bu ödüllerden payını alması lazım. Aslında hiç bir ulusal takım oyuncusuna bu tarz maddi ödüllerin verilmemesi lazım. Sonuçta onların işleri, görevleri bu.. Milli takımda oynamak için canını verebilecek onca insan var dışarıda, bunuda unutmayalım.

12 Dev Adam elbette çok büyük bir iş başarmıştır, bunun aksini iddia etmek ahmaklık olur. Fakat unutulmasın ki, onların görevi zaten bu. Çıkacaklar, en iyisini yapmak için oynayacaklar. Evimizde oynadığımız turnuvada final için, şampiyonluk için oynamaları kadar normal, doğal bir durum yok. Tarihimizde ilk olabilir olmasına ama bu adamlar zaten bunun için milli takıma çağırılıyor. En büyük başarılar için, en yüksek hedefler için. 12 Dev Adam final oynamasının ardından deli gibi "maddi ve manevi" destek almaya başladı, devam ediyor. Peki ya ülkemizde ki en az 5 milyon engelli vatandaşımızı temsil eden Engelsiz Aslanlar? Onlar başarılarının ardından herhangi bir ödülü bırakın, devlet erkanı tarafından onore edilmediler bile. Gerek yazılı, işitsel ve görsel basın tarafından gerekse devlet erkanı tarafından gerekli ilgiyi görmediler. Gördükleri ilgi ancak bir kaç gün sürdü, sonrası gelmedi. Onlar aslında ödül, para, pul istemiyorlar. Sadece ama sadece daha iyi yaşam koşulları istiyorlardı, istemeye devam ediyorlar. Peki aldıkları kupalardan kimler haberdardı? Kıtalararası dünya şampiyonu olduktan sonra hayatlarında neler değişti? HİÇBİRŞEY.

Ama doğru onlar hiç bir maç sonrası "maddi, manevi laylaylaylay" diye bağırmadılar. Belki bağırdılar ama seslerini duyan oldu mu, kim bilir? Elinizi vicdanınıza koyun biraz düşünün..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0