Rixos Cup'ta Son Günün Ardından

Rixos Cup'ta ikide iki yaptıktan sonra bugün MP Trabzonspor ile final karşılaşmasına çıktı. İlk iki maça nazaran bizim adımıza daha zor bir 40 dakika geçtiğini söyleyebilirim. Bu zorluğun yaşanması, ilerleyen maçlarda takım direncin artmasına sebep olacaktır. Geçirdiğimiz bu 3 gün hem Avrupa maçı öncesi hem de lig öncesi gayet faydalı oldu. Takımın yavaştan maç temposuna girmesi ve teknik ekibin takım üzerindeki eksiklikleri görmesi adına önemliydi. 3 maçtan 3 galibiyet almamız sevindirici. Savunmanın oturması için belli bir süre gerektiğinden bu maçların yararı olacağı kesin. 70 sayı bizim için limit olacak bu sene. 70 sayı üzerine çıkan her takımla maçımız tehlikeli olacaktır. Hücumda elbetteki önemli silahlarımız mevcut ama biz maçlarımızı iyi savunmamız ile kazanacağız. Bu tablo çok net gözüktü.

Bugün Trabzon karşısında geride kalan iki maça nazaran daha zor geçtiğini söyleyebiliriz. Takımın bu anlarda disiplinden kopmayarak oyununa devam etmesi olumlu bir nokta. Savunmada ilk günden başlayan çizgimizi sürdürüyoruz. Özellikle rakibin kısa oyuncularına yaptığımız ikili sıkıştırmalar çok etkiliydi. Bunun örneklerini ligde göreceğimiz aşikar. Pota altı savunmamızda oyunun bazı anlarında yumuşak kaldığımızı söyleyebilirim. Savunma ribaundu almakta zorlandığımız dakikalar vardı. Bu ribaund konusunda Oktay Mahmuti’nin uyarı getirecektir.

İşin hücum tarafında kısa oyuncularımızın etkisi barizdi. Taylor bugün istediği seviyede olmasa da Tutku’nun hücumlardaki etkisi çok fazlaydı. Bu noktada iki oyun kurucumuzun farklı stillerde olduklarını belirtelim. Taylor skora daha çabuk gidebilen birisi. Ancak Tutku daha çok arkadaşlarını oyuna sokmaya çalışıyor. Bu iki farklılık, Oktay Mahmuti’nin onları bir arada oynatma şansını doğuruyor. Sezon içerisinde Taylor’ı iki numaralı pozisyonda da rahatlıkla görebiliriz. Uzun oyuncularımızın bitiriciliği bize çok büyük avantaj sağlıyor. Luksa & Ermal ikilisi önemli bir skor potansiyeli. Bu ikilinin getirdiği etkiyle Radoslav Rancik ve Preston Shumpert’a önemli boşluklar doğuruyor. Bugün Melih Mahmutoğlu’nun hücumdaki performansı etkileyiciydi. Shipp’in olmadığı zamanlarda rahatlıkla görevini yerine getirebileceğini gösterdi. En önemli artısı, sadece şut üzerine oynamaması. Bugün Mutlu’nun yanından attığı turnike buna en net örnek. Kulübümüz ve Milli takım adına çok önemli bir gelecek teşkil ediyor. Umarım kendisine gelen bu şansı aynı bu turnuvada olduğu gibi iyi değerlendirir.

Oldukça verimli bir turnuva geçirdik. Sakat olan 3 oyuncumuzun da takımımıza katılmasıyla beraber daha iyi bir takım izleyeceğiz. İlk resmi maçımıza 12 gün kaldı. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirecektir Oktay Mahmuti.

Arca Yıldırım

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0