Musa Çağıran'ı kullanmak..

Musa Çağıran.. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonun devre arasında sezon sonu için opsiyonlu sözleşme yaptığı 18 yaşında ki genç ortasaha oyuncusu. Mücadele gücü oldukça yüksek, savaşçı ve teknik bir oyuncu yapısında. Elbette teknikten kastımız üstün bir tekniği yok fakat oyunu basit oynamayı iyi bilen, Mustafa ve Ayhan'dan alışık olduğumuz geriye, yana oynamayı değil ileriye pas yapmayı çok iyi becerebilen bir oyuncu. Bank Asya'da geçtiğimiz sezon yılın oyuncusu ödülünü kazanmış ve ortasahada Altay adına önemli bir etken olmuştu. Fiziği ile ortasahada önemli bir direnç kaynağı olan Musa ayrıca özgüveni yüksek olan bir oyuncu. Teknik kapasitesi, oyun anlayışı, mücadeleci özelliği ve fizik yapısı ile Galatasaray ortasahasına 'şu an' doğrudan ilk 11'de çıkacak potansiyelde olmasa bile en azından yavaş yavaş monte edilmesi gerekiyor. Devre arasından itibaren de sürekli olarak ilk 11'de oynayabilecek bir oyuncu aslında Musa.

Elbette artıları olduğu gibi eksileri de var Musa'nın. Teknik, özgüven, fizik falan artı durumda iken eksi olduğu yanlarından da belirtmek gerekiyor. Öncelikle Musa'nın yavaş ve ağır bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz. Çeviklik konusunda bir takım sıkıntıları var ve bunun yanı sıra yoğun pres yediği zaman sıkıntı yaşayabiliyor. Adam eksiltme gibi özelliğini ben pek göremedim. Elbette zaman bulması lazım, şans bulması gerekiyor. Mustafa Sarp'tan, Ayhan Akman'dan ileride daha iyi olacağı kesin gibi Musa'nın.. Hava toplarında etkili olan bir oyuncu olduğunu söylemek gerekiyor. Fizik gücünü çok iyi kullanıyor, duran top organizasyonunda savunmadan seken topları çok iyi tamamlıyor ki Bank Asya'da gol istatiği olarak bunu yansıttığını söylemek mümkün.

Girsin ilk 11 çıksın, 90 dakika oynasın, takımı kurtarsın demiyorum. Lorik Cana'nın yanında son 10 dakika, 20 dakika görev yapsın. Devre arasından sonra sakatlık falan yaşamazsa çok ama çok yararlı bir Musa görebiliriz. Yada en kötü 5-6 maç oynatsın Rijkaard. Baktık olmuyor, sonra deriz bu adamın daha zamanı var diye.. Ortasahanın ortasında Sarp-Ayhan-Barış üçlüsünden bezmiş Galatasaray taraftarları ve futbolseverler olarak Cana-Musa ikilisini görmek herkes adına olduğu gibi takım adına da en yararlısı olacak. Hem Galatasaray, hem Türk futbolu çok iyi bir ortasaha oyuncusu kazanacak.

6 yorum:

  1. Zaten en basiti, madem yenileceğiz, madem kötü oynayacağız bunu en iyi Ayhan'la, Mustafa'yla yaparız.. Oynat bari Musa'yı, Cumhur'u, Emre'yi.. Birşeyler kazanırsın belki yenilsen de, kötü de oynasan.. Hakan Balta sezon başından beri formsuz, Insua'yı alana kadar Çetin Güngör'ü düşünmedi bile Rijkaard.. Halbuki ne kadar agresif oynayabileceğini görmüştük hazırlık maçlarında.. Serkan'ı falan oynattı sol bekte saçma saçma.. Gençlerimiz, yıllardır olduğu gibi yine en iyisi.. Yeter ki düzgün şans verilsin.. Ya da sürekli oynayabilecekleri takımlara kiraya verilsin, Arda gibi dönsünler..

    YanıtlaSil
  2. Çok önemli bir konuya değinmişsiniz.Musa,orta sahamızda sıkıntılı olduğumuz bir dönemde hepimizin akıbetini merakle beklediği bir oyuncu.Ayhan'ın muhtemelen sezon sonu gönderileceğini ve yabancı kontenjanını düşünecek olursak bence de Musa'nın yavaş yavaş 10-15 dakika,kupa maçlarında belki ilk 11 gibi takımda yer bulması ve monte edilmesi gerekiyor.Kendisini ancak bu şekilde geliştirebilir.

    YanıtlaSil
  3. hatrlarsanız cananın yanına adam alınmadığı zaman ayhana barışa laf ettim diye burda 2 sene önce ayhanla şampiyon olduk yazmıştınız... taraftarın bu adamlardan bezdiğini yeni mi gördünüz?? musa yada çevik değil demişisiniz hiç seretmediniz sanırım.....

    YanıtlaSil
  4. @ Ahmet

    Ayhan'ı defansif ortasaha olarak oynatamazsın. Arkasında savaşçı, agresif birisini koymak zorundasın. Fakat Ayhan eski Ayhan değil. 45 dk oynar artık 90 dk oynayamaz.

    Musa konusunda da hız, çabukluk, çeviklik durumunun negatif olması konusunda sadece benim değil Altay'lıların görüşü. Hayatında kaç kere izledin bilmiyorum ama geçen sene Bank Asya'da hemen hemen tüm maçlarını izledim. Altayı yakından takip edenlerden de görüş aldık. Gelip burada Musa'nın fiziksel olarak hızlı, çabuk ve çevik olduğunu söyleme istersen :)

    YanıtlaSil
  5. Ben Musa'dan çok ama çok ümitliyim.Geçen sene 6-7 maçını izledim ve ileri-geri çok iyi oynuyan bir oyuncu.Ben zaten ilk maçlardan itibaren Musa'nın ilk 11 oynamaya taraftarıydım.Ama şu an için bunun pek mümkün olduğu görünmüyor.Ama çok iyi oyuncu olacağı kesin.Yürüye dur Musa..!

    YanıtlaSil
  6. görmek istediğimiz ikili musa-cana. bir oyuncu a takımda oynamazsa nasıl kendini geliştirebilir ki?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0