STSL | Kötü de olsa üç puan..

Spor Toto Süper Lig'e pek iyi bir başlangıç yapamayan takımımız arka arkaya aldığı galibiyetlere bir yenisi daha ekledi. Spor Toto Süper Lig'e bu yıl yükselen İzmir temsilcisi Bucaspor ile deplasmanda karşılaşan takımımız ligdeki üçüncü galibiyetini alarak puanını 9'a yükseltti. İzmir Atatürk Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmada ekibimize galibiyeti getiren golü 69. dakika da Ayhan Akman attı. Ekibimiz gelecek hafta evinde İstanbul BŞB ile karşılaşacak.

Takımımız Buca deplasmanına kalede Ufuk Ceylan; savunmada sağında Serkan Kurtuluş, solunda Emiliano Insua, ortada Lucas Neill ve Servet Çetin; orta alanda Ayhan Akman ve Mustafa Sarp hemen önlerinde Zvjezdan Misimovic ileride ise sağ tarafta Pablo Pino, sol tarafta Harry Kewell, ileride Milan Baros dizilişi ile sahaya çıktı. Mücadelenin ilk başlarında iki takımda karşılıklı olarak birbirini tartarken, Bucaspor Manucho - Mendy - Erkan ve Leko ile kalemizde pozisyon aradı. İlk yarısı tamamen ortada geçen oyunda ara sıra Pino ve Misimovic ile pozisyon arayan takımımız ilk devreyi 0-0 beraberlikle kapattı.

Savunmanın sağında Serkan, solunda Insua ile rakip takımın hızlı oyuncularını durdurabilen, savunmada gerekli katkıyı alan takımıız aynı zamanda Kewell ve Pino'dan da gerekli desteği alınca rakibin hızlı oyuncularına çizgide pek fazla izin vermedi. Servet'in adam adama markajda Manucho'ya ciddi üstünlük kurmasıyla İzmir ekibini hücumda iyiden, iyiye sindirdi. Pino ile sağ çizgide etkinlik kuran ekibimiz savunmada Orhan Ak'ı geçemedi. İlk yarısı süresince rakibi karşısında pek fazla etkili olamayan takımımız hücum organizasyonlarından ziyade bireysel yetenekler ile rakip kalede pozisyonlar aradı. Pino'nun bireysel yetenekleriyle rakip kaleye giden, Misimovic'in ara paslarıyla pozisyona girmeye çalışan takımımız ilk yarıda istediği, aradığı golü bulamadı.

İkinci yarıyla birlikte rakibi karşısında daha istekli, daha hızlı, daha etkili oynayan takımımız Pino ile rakip kaleye çok sık gitmeye başladı. Baros'un rakip savunmada oldukça yalnız kaldığı anlarda Kewell'dan pek fazla destek alamayan ekibimiz Misimovic'in de gerçek yerinde oynamamasıyla rakip kaleye ancak hızlı, seri ve adam eksiltebilen Pino ile gidebildi. İkinci yarıda rakibine karşı her geçen dakika üstünlüğünü arttıran Galatasaray, kalesinde pek fazla tehlike görmedi. Ufuk Ceylan'ın sakatlandığı pozisyon sonrasında yüreklerimiz ağzımıza geldi. Ufuk hakkında ilk başta devam edebilir, sonrasında oyuncu değişikliği kararı gelince elbet herkesi kara bir düşünce almıştır. Sonrasında Ufuk iyi olduğunu ve devam edebileceğini belirtince herhangi bir tehlike kalmadı ama çekinmiyorda değildim hani.. Ufuk'un sakatlanması sonrasında Bucaspor forması giyen oyuncuların kaleyi gördükleri yerden vurmalarını bekliyordum fakat fazla pozisyonları olmadı. Mücadelede dakikalar 69'u gösterdiğinde Ayhan şansının da yardımıyla ekmeğini taştan çıkarttı. Ayhan pozisyonu adeta kendisi yarattı, rakibinden sıyrıldı. Ceza sahasına girmeden evvel, ceza sahası yayının üzerinden sol ayağı ile çok sert vurdu. Direğin içine çarpan top ağlarla buluştu ve takımımız Buca deplasmanında 1-0 öne geçti. Golü sonrasında Frank Rijkaard'a koşan tecrübeli oyuncuyu Mustafa Sarp'ın durdurmaya çalıştığını söylüyorlar fakat ben o sırada gole sevinmekle meşguldum, pek göremedim. Tekrarını görmekte fayda var gol sevincinin, eğer böyle bir durum varsa da talihsiz olmuş yorumunu yapabiliriz.

Buca karşısında skorda öne geçen takımımız oyunun kontrolü adına hamleler yaparken az evvel söylediğim gibi Buca'da kaleyi görenin vurmasını bekliyordum. Bu beklenti içerisinde Ragıp müthiş vurdu, kaleci Ufuk aynı güzellikte enfes çıkarttı. Rakibinin üzerine özellikle Pino ile giden takımımız maçın sonlarına doğru gol pozisyonlarına girse de bu fırsatları değerlendiremedi. Oyunu savunma anlamında kontrol etmek için gerekli hamleleri yapan Frank Rijkaard sahanın en çok koşan isimlerinden birisi olan Zvjezdan Misimovic'i kenara alarak oyuna Arnavut defansif ortasaha oyuncusu Lorik Cana'yı aldı. Bosna Hersek'li oyuncunun yerine oyuna giren Cana, uzatmalarla birlikte 15 dakika forma giymesine rağmen bir ortasaha oyuncusu nasıl olur temalı derslerden kesitler sundu. Tek top oynaması, oyunu basit oynaması, topu hızlı ve çabuk bir biçimde doğru adama aktarması.. Bunları uzun zamandır görmüyorduk ortasahamızda oynayan diğer oyuncularımızdan, zaten görsek Cana'yı takımımızda görmezdik herhalde :)

Rakibi karşısında son dakikaları Baros ve Pino ile oldukça profesyonelce geçiren, rakip savunmanın sol tarafında harcayan takımımız İzmir deplasmanında iğrenç zemine, oynatmama adına yeminli rakibine rağmen mücadeleden 3 puanla ayrıldı. Belki sağlıklı bir yorum olmayacak fakat iyi de oynasak, kötü de oynasak maçları kazanmak zorundayız. İyi oynayıp puan alamamaktansa kötü oynayıp galip ayrılmayı tercih ederim. Fakat takımımızın tam anlamıyla birbirine alışmadığını, gerekli uyum sürecini tamamlamadığını, gerekli oyun düzeninin tam olarak oturmadığını belirtmek gerekiyor. Tam olarak gerçek oyunumuzu sahaya yansıtmadığımızı sadece maçları öyle yada böyle kazanmak için sahaya çıktığımızı belirtmemiz gerekiyor. Ama öyle, ama böyle galibiz ve üç puan bizim.. Gelecek haftalarda daha iyi oynamamız temennisiyle..

13 yorum:

  1. mac boyunca kriz gecirdim! ayhan ve sarp baskiyi yiyince takim bitti!! pino pino dedik, bencilin onde gideni cikti, surekli kaleye vuruyo! icerde baros, sarp bombos, aldigini kaleye vuruyo! bu kadar olmaz! her pas trafiginde pas vercegine gereksiz calima girip top kaptiriyo ve atak bitiyo! tamam hizli mizli ama boyle laubalilik olmaz! bi de o suratindaki colin kazim benzeri ifade cok sinir etti beni! umursamaz, kendini begenmis tripler!

    neyse bugun serkan sag bek sorununu cozdu biraz, cana da 10 dakka oynayip ne kadar kaliteli oldugunu, topu nasi ileri tasiyabildigini gosterdi! umarim Rijkaard anlamistir da pino - cana degisikligi gelir bidahaki mac!

    ayrica son iki mactir kewell cok asabi, ve ozellikle bugun cok etkisiz ve isteksizdi, nerdeyse hicbir kaptirdigi topa kosmadi, hic baski yapmadi, cok top kaybetti ve etkili olamadi, aydin girince sol kanata hareket geldi en sonunda

    YanıtlaSil
  2. Yalnız böyle kötü oynadığımız maçlarda kazandığımız galibiyetler biraz tesadüfi oluyor. Halbuki iyi futbolun uzun vadede başarı garantisi var.

    YanıtlaSil
  3. İzmirde maçtaydım kesin ama kesin Sarp'ın 11 de işi yok. Cana 80 de oyuna girdi ve uzatma ile birlikte 15 dk içinde nasıl bir oyuncu olduğunu gösterdi. Mutlaka Cana oynamalı mutlaka !..
    Neil formsuz, Misimovic çok güçsüz ve hiçbir topa girmiyor. Pino ışık saçıyor umarım devam eder.
    FR nin ne yapıp edip Cana ya bu takımda yer açması gerekiyor.

    YanıtlaSil
  4. @melih carter

    pino tarzında bi oyuncuyu rijkaardın yola getirebileceğini umut ediyorum .. oralara kadar girip vuruş mesafesini bulan bi adam hafif bi karar değişikliğiylede pekala içeri güzel paslar çıkartabilir .. keza g.antep maçında girdiği tek pozisyonda baros a atmaya çalşmıştı bugun rakibinde biraz güçsüzlüğünü düşünüo takımın genel anlamda rehavete kapıldığını düşünüyorum

    serkan kurtuluş takıma ilk geldiğinde herkes galatasaray türkiyenin en iyi genç sağ bekini aldı denmişti o günden beri skibbe döneminde korkmaz döneminde ve geçen sene hiç göremedk ! bu sezon umutlarımız sabrinin yokluğunda serkanı izlemek

    kewell ın özel sorunları olduğunu düşünüyorum .. öfkesinin sebebide taraftarı tatmin edememesinin farkında olduğundan kaynaklandğını düşünüyorum

    YanıtlaSil
  5. http://www.youtube.com/watch?v=6whRUv48_BQ

    yukarida verdigim linkde macin genis özeti var dakika 12:55´de Pino Sarp´a pas vermiyor ve pozisyonun sonunda Sarpin Pinoya nasil küfür ettigini iyi dinleyin (bilgisayarinizin sesini acarsaniz rahatlikla duyuluyor).Takimda yeni gelmis yabancilara böyle davranirsan bak bakalim daha kac gün oynuyor adam gibi benim görüsüm macin adami Pinoydu!!

    saygilar

    DAMLAYA DAMLAYA GÖL OLUR!!!

    YanıtlaSil
  6. Bu maçta defansımızın fazla pozisyon vermemiş olması çok önemli.Orta sahada artık Sarp'ın suyu ısındı.Ayhan da kötüydü ama Sarp'tan iyidir her durumda.Haftaya Cana'nın muhakkak 11 oynaması gerek.Bunun için kontenjanı açmak lazım tabi.Yani Aydın'la başlayıp Kewell veya Pino'yu yedekte tutmak şart.Arda gelince zaten böyle bir sorunumuz kalmıcak.

    YanıtlaSil
  7. Ne olursa olsun nasıl olursa olsun galip geldiğimiz için mutluyum.Takım birbirine alışana kadar böyle galibiyetlere ihtiyacımız var.Ayrıca Ufuk'un sakatlandığı pozisyon da lanet okumadım değil,tam kendini bulduk derken sakatlanıp oyundan çıkması beni çok üzecekti.çok şükürki Allah(c.c) 25 milyon taraftarın sesini duydu ve illahi bir güçle ayapa kalkıp oyuna devam etti.

    YanıtlaSil
  8. @ pesindeyiz 1905

    seni bilmiyorum ama şahsen ben yaptğım halı saha maçlarda gördüğüm ve kendiminde yaptığım üzre gözlemlediğim kadarıyla hata yapan pas vermeyen en yakın can ciğer kuzu sarması arkadaşa bile ana avrat düz kayılabilir .. bunu kıstas olarak gösteremessin küfür etti diye antrenmanda tesislerde özel hayatlarındaki bağlarını karşılaştıramassın ..

    ama pino maçın adamımıdır iyi midir kötü müdür o kişiden kişiye değişir o senin kanaatindir saygı duyulur ..

    YanıtlaSil
  9. Öncelikle şunu belirtmemiz lazım böyle sahalarda futboldan bahsetmek çok saçma olur. Takımda arzu açısından çok büyük değişiklik var. Ne kadar pas yapamasak da takım çok fazla koştu mücadele etti.

    Mustafa Sarp'a gelince, bi adam bu kadar vurdum duymaz olamaz. Misimovice bile kaptırdığı toplara basarken bunun hiç bişey yapmaması beni çıldırtıyor.

    Elano ve misimovic arasındaki farkı hala göremedim,umarım bu zeminle ilgilidir.

    YanıtlaSil
  10. sevgili FCN ailesi .. lutfen artik 1sey yapalim Mustafa Sarp bu takimin futbolcusu olacak adam degildir bunu ben degil hemen hemen butun GS liler soylemektedir Maldonado dan daha basit oyun anlayisi orta sahayi 1 adim one gecmemesi ve attigi 31 pasin 18 ini defans blogundan birine vermesi icler acisidir .. Misimovicin Kewellin Barosun performansi nasil dusmesin ? lutfen artik 1 sey yapmamiz lazim

    YanıtlaSil
  11. Yerli kalitemiz coooook dusuk ahh .. 1 o sercan haberi dogru olsaydi okur okur usulurum ...

    YanıtlaSil
  12. @ ergundogdusemih

    Seni ayakda alkisliyorum ananiza baciniza küfür edilmesini bukadar basit karsiliyorsunuz ya sana hicbirsey demiyor diyemiyorum afferim böye devam et.Alkis!!!

    Ey TÜRK gencligi....

    YanıtlaSil
  13. sizin ananıza bacınıza küfreden sadece küfretmiş olur ananızla bacınızla bi faaliyete girişmez boşuna bu kadar içerleme TÜRK OLMAKSA KÜFÜR YEMEMEK bende senin Türklüğünü ayakta alkışlarım .. memleket elden gidiyor adamlar türklüklerini küfürle küfür yemekle kıyaslıyo .. işte sizin gibiler yüzünden bu ülke bu halde geldi .. bu kadar yaranız olmasın birader bu kadar gocunmayın alt tarafı edilmiş bi küfürdür kimse kimseye bişey yapmio rahat olun ;)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0