Magic Cup'ta ikinci günün ardından..

Galatasaray Medical Park sezon öncesi hazırlıklarını Magic Cup turnuvasında oynadığı maçlarla sürdürüyor. Turnuva boyunca Kartal Pamukspor Tesisleri'nde kampa giren takımımız bugün oynadığı ikinci karşılaşmada Mersin BŞB karşısında 60-68 galip gelerek turnuvada şampiyonluk yolunda büyük avantaj sağladı. Turnuvanın son maçında takımımız yarın saat 14.00'de Samsun Basket ile karşılaşacak. Maç sonrasında takımımızın antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu ile ayak üstü mini röportaj gerçekleştirdik. İlerleyen saatlerde onuda yayınlayacağız, çözümlemesi biraz zaman alıcak gibi görünüyor. Gelelim maçtan detaylara.. Yazının sonunda kendi şartlarımız elverdiğince istatistik tutmaya çalıştık, takımın istatistiklerine de göz attık. Rakamlarda bir aşağı, bir yukarı oynayabilir, şimdiden özür dileriz eğer bir yanlışlık varsa..

Altyapı kendini tanıtıyor.
Galatasaray kadın basketbol takımının altyapısında yıllardır oynayan İlayda, Balım, Özge, Gözde, Gizem ve Hazal bu maçta kendilerini gösterme fırsatı buldu. Gizem Başaran'ı bir kenara bırakıyor ve dünkü maçtan çok daha iyi bir performans sergilediğini belirtelim. Bizim ve takımın maç boyunca tuttuğu istatistikte 6 sayı 6 ribaund katkısı bulunuyor. Resmi sitede istatistik ise biraz daha farklı görünüyor. Diğer genç oyuncularımıza gelince; İlayda ve Balım'ı aynı cümleler içerisinde kullanmayı tercih ediyorum. Keza ikiside altyapıdan yükselmeye aday en büyük isimler ve en büyük beklentilerde haliyle onların üzerlerinde. Bir kaç yıldır onları takip eden, bilen birisi olarak içtenlikle söyleyebiliyorum ki bu iki genç kardeşimizde tabir-i caizse bağıra bağıra geliyorlar. İlayda özellikle çabukluğu, hızı ve oyun anlayışıyla kısa rotasyonda genç yaşına rağmen iyi işler yaparken; Balım da pek alışık olmadığı yerde oynamaya ufaktan alışmaya başlıyor. İki oyuncununda skora katkısından ziyade topsuz alanda oynadıkları, takım savunması ve takım yardımlaşmasında gösterdikleri performans gelecek adına umut verici. Özge, Gözde ve Hazal'ın ekstra bir durum ortaya koydukları veya çok çok göze batan bir oyunlarını söylemek oldukça güç. Genç oyunculardan ziyade İlayda ve Balım biraz daha ağır basıyor ki, diğer oyuncularımızda tecrübe kazanması amacıyla bu turnuvada oynadıklarını söylemekte fayda var. Hazal'ın başarılı olduğu üç sayılık atışla birlikte Özge'nin 2 sayısı olduğunu hatırlatalım.

Kaptan dümene geçiyor.
Sakatlık sonrasında takımla çalışmalara başlayan Işıl turnuvada ikinci maçta da form tutması amacıyla uzun süre sahada kaldı. Bir general edasıyla takımı yöneten başarılı oyun kurucumuz rakip guardlara yaptığı baskı ile 4 top çalma istatistiğini hanesine yazdırmayı başarırken maç eksiğini kapatma yönünde çalışmalara da devam ediyor. Uzun süre takımdan, basketboldan ayrı kalan Işıl'ın sezon öncesi ne kadar fazla süre bulması onu daha hazır hale getirecektir. Elbette genç arkadaşlarına da ablalık yapan kaptan en kısa zamanda eski formuna kavuşacaktır. Keza şu anda tam anlamıyla aklını basketbol oynamaya vermiş durumda ve sakatlık sonrası form tutması gerekiyor.

Bahar ve yeni gelenler..
Özellikle Bahar Çağlar mücadelenin son periyodundaki oyunu ile galibiyette büyük rol oynarken yeni transferlerden Gülşah ve Gintare'ninde skor opsiyonu olarak hakkını teslim etmek gerekiyor. Milli takımda müthiş performansı sonrasında 2-3 haftalık bir sakatlık yaşayan Bahar, formunu yükseltmeye, oyununu geliştirmeye devam ediyor. Mersin potasına 13 sayı gönderen genç oyuncu 6 ribaundluk katkısıyla da ön plana çıkan isim oldu. Gülşah içinde fazla söyleyecek birşey yok aslında.. Genç oyuncunun yetenekleri, soğukkanlılığı ve skor opsiyonunu kullanması takım adına olumlu işlerken, savunmada da ciddi katkı sağlıyor. 10 sayının yanına 2 de ribaund yazdıran Gülşah yavaş yavaş takıma uyum sağlamaya başladı. Yetenekleri ve kalitesi doğrultusunda elbette daha iyi yerlere gelecektir. Sezon öncesi ne kadar hazır ve formda olursa elbette o kadar iyi. Hem kendisi hemde takımımız adına.. Gintare'ye ise ayrı, apayrı bir parantez açmak istiyorum. Geçtiğimiz yıla göre daha güçsüz görünüyor, daha doğrusu coachta bunu belirtiyor. 2009-2010 sezonunda güç olarak gerilediğini açık dille belirtti coach maç sonunda fakat çok genç bir oyuncu. Oyuna katkısı ciddi derecede var ve istatistik kağıdında iki hanede de çift haneli rakamlara ulaştı. 11 sayı-10 ribaund gibi dominant bir performans sergileyen Litvanyalı pivot özellikle savunmadaki katkısıyla dikkat çekmeyi başardı. Hücumda bir pozisyonda arka arkaya aldığı 3 ribaund ile rakip pota altına egemen olan genç oyuncunun formu gittikçe yükseliyor. Ceyda'nın skor anlamında ciddi katkılar verdiğini belirtirken savunmadaki katkısınıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Nihan içinde aynı şeyleri söylemek gerekiyor ki kendisi pek alışık olmadığı bir pozisyonda, oyun kurucu olarak oynadı. Elbette oyuncular birbirleriyle oynadıkça daha iyi bir Galatasaray Medical Park izleyeceğiz. Bunun içinde gerekli olan tek şey sadece zaman..

MAÇIN İSTATİSTİKLERİ

İlayda - 2 sayı
Nihan - 4 sayı, 2 ribaund, 1 blok, 2 top çalma
Ceyda - 9 sayı, 5 ribaund, 1 top çalma, 1 blok
Özge - 2 sayı, 1 ribaund
Bahar - 13 sayı, 6 ribaund, 1 top çalma
Işıl - 3 sayı, 4 top çalma, 1 ribaund
Balım - 5 sayı, 1 ribaund
Gülşah - 10 sayı, 2 ribaund
Hazal - 3 sayı
Gizem - 6 sayı, 6 ribaund, 1 blok, 1 top çalma
Gözde -
Gintare - 11 sayı, 10 ribaund, 2 blok, 1 top çalma

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0