Rixos Cup'ta İkinci Günün Ardından

Dinamo Moskova maçı ile başlayan savunma azmi ve hücumdaki doğru hücumların bugün devamını izledik. 87-67'lik galibiyetin İlk dakikalarında sert savunma ile başlayan oyunumuzu maçın geneline yaymayı başardığımızı kısmen söyleyebilirim. Tam kadro olmadığımızdan dolayı rotasyonumuz dar ancak oyuna kenardan gelen oyuncularımızın oyuna direk etki etmeleri, takım adına olumlu bir nokta. Maçın sonlarına doğru savunmada alan savunmasına geçmemizle beraber düştüğümüzün altını çizelim. Ancak hazırlık maçlarında bölüm bölüm düşüşler olması çok normal. Lig öncesi bu düşüşler ortadan kalkacaktır.

Bugün hücum tarafımızdan başlarsak, ilk maça nazaran set hücumlarının daha oturduğunu vurgulayabiliriz. Maçın tamamında doğru set hücumları yapamadık ancak takım birbirini daha yeni tanıyor. Kısa oyuncularımızın ikili oyunlardaki doğru pas tercihleri, sayılarımızın gelmesindeki en büyük etkendi. Bunun yanı sıra Ermal ve Luksa'nın dış oyuncularımıza verdikleri paslar da dikkatten kaçmadı. Bu iç - dış dengesinin bize boş atışları getirdiğini dün olduğu gibi bugün de gördük. Özellikle Haluk, Shumpert ve Rancik'in bu boşlukları iyi değerlendiğinin altını çizelim. Bunun yanı sıra Melih ve Taylor'ın delici özelliğini kullanarak sayılara gitmesi takımı rahatlattı. Hücumumuzun tıkandığı dakikalarda bu iki ismin yaratıcılığı çok katkı verecektir. Hücumdaki genel tablonun maçlar ilerledikçe daha netleşeceği aşikar. Ancak ilk maçlardan basit top kayıpları hariç hücumda doğruya gitmedeki ısrarımız, Oktay Mahmuti etkisinin en net göstergesi.

67 sayı bu sene yediğimiz en yüksek sayı miktarı. Bundaki en büyük etkenin maçın sonlarına doğru denediğimiz alan savunmasının etkisi büyük. Oyuncularımızın sergileyeceği eforun artması savunmada düşüş yaşamamıza sebep oldu. Bu düşüşle verdiğimiz boşlukları Düsseldorflu oyuncular iyi değerlendiler. Bu alan savunması ilerleyen maçlarda daha etkili olacaktır kuşkusuz. Maçın geri kalan kısmına baktığımızda, istekli savunmamızın devam ettiğini görüyoruz. Bu istek ilerleyen maçlarda alışkanlığa dönüşerek takım kimliğimizin oluşmasında yardımcı olacaktır.

Takımımız hazırlıklarını iyi görüntü vererek sürdürüyor. Her şey bir yana kenarda Oktay Mahmuti gibi bir ismin olması müthiş güven veriyor bizlere. Yarın Trabzon karşısında galibiyet alarak bu turnuvayı oldukça verimli bir halde kapatacağımızı düşünüyorum. Başarılar oyuncularımıza.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0