Sarayın Sultanları galibiyetle başladı.

Sezon öncesi hazırlıklarını sürdüren Galatasaray Medical Park hazırlık turnuvası kapsamında Magic Cup'ta ilk maçını dün oynadı. Kartal Pamukspor Tesisleri'nde oynanan karşılaşmanın normal süresi 60-60 sona ererken, uzatma periyodunda ki etkili oyunumuz ile Magic Cup'ta ki ilk maçımızdan 77-69 galip ayrıldık. Takımımız bugün saat 15.00'de turnuvanın ikinci maçında Mersin BŞB ile karşılaşacak.

Mücadele hakkında yorumlara gelirsek, genç ve yeni oyuncularımızın forma giydiği hazırlık karşılaşması gözüyle bakabiliriz. Altyapıdan İlayda ve Balım'ın tecrübe kazanması ve yetişmesi amacıyla takımda yer almaları da önemli bir etken. Yabancı oyuncularımızdan sadece Gintare Petronyté kadroda bulunuyordu ve maçta ki en önemli isimlerden birisi oldu. Litvanyalı pivot oyuncu oyunun iki alanında da müthiş katkılar verdi. Savunmada pota altını karartır ve sertleştirirken takım arkadaşlarından yardım gelmemesi potamızda sayı görmemize neden olurken, son periyotta takımın geri dönüşünde müthiş bir rol oynadı. Hem savunmada etkinliğini arttıran, hemde hücumda arka arkaya basket faul aldırarak skor üreten Gintare takıma alıştıkça daha da iyi performans sergileyecektir. Kayseri karşısında 19 sayı - 8 ribaund istatistiğini tutturan genç oyuncu mücadeleci, agresif ve hırslı basketboluyla bu sezon taraftarların sevgilisi olacaktır.

Yeni transferlerimizden Nihan-Ceyda-Melek-Gülşah'ında yer aldığı karşılaşmada Ceyda dışında çok çok göze batan bir oyuncu olduğunu söylemek güç. Gülşah'ın kilit noktalarda çok iyi katkıları oldu, gerek skor anlamında gerekse savunma anlamında. Ceyda'nın da skor opsiyonu olarak Gintare'ye destek verdiğini söyleyebiliriz. Nihan'ın biraz daha zamana ihtiyacı var gibi görünüyor yada dün iyi gününde değildi. Attığı 10 sayıya aldanmamak gerekiyor keza müthiş bir takım organizasyonu içerisinde oynuyoruz, top çevirirken, pas yaparken rakip topu göremiyor. Nihan'ın attığı sayılarda da takım oyunu ciddi derecede katkı sağladı. Melek adına ise ciddi bir katkı göremedik, pek etkin olamadı.

Altyapının iki gözde ismi Balım ve İlayda içinde bir kaç yorum yapmak gerekiyor. Skorda çok ciddi katkı sağlamasalarda oyun anlamında iyi bir maç çıkardıklarını söylemek mümkün. İlayda'nın çevikliği, hızı ve mücadelesi rakip takımın guardlarına yaptığı baskı geleceği ve gelişimi adına oldukça önemli. İnanılmaz hızlı ve çabuk bir oyuncu.. Tecrübe kazandıkça daha da iyi olacaktır kuşkusuz ki, altyapıda genç takımdan yükselmeye aday isimlerin başına geldiğini belirtmekte fayda var. Balım içinde söyleyecek birşey yok, hatun oynuyor efendim tutamıyoruz :) Hem savunmada, hem ofansta ciddi katkılar sağlayan bir oyuncu. Normalde 4 numara oynayan bir oyuncu olmasına karşın bugün ağırlıklı olarak 3 numara olarak oynaması onu biraz zorladı. Fakat gerek azmi, gerek hırsı ve kazanma arzusuyla bu eksikliklerini kapattı diyebiliriz. Onlar için daha çok erken, pek fazla yorum yapamayız fakat genç takımdan bildiğimiz Balım bu sene biraz daha geliştirmiş kendisini. Şutu artık daha çok tehlike yaratıyor, çok akıllıca oynuyor, boş pozisyonları iyi değerlendiriyor ve oyun görüşü gerçekten iyi olan bir oyuncu. Bugün İlayda ile birlikte yaklaşık olarak 25 dakika sahada kaldılar. Bu süreler onlar adına oldukça önemli elbette.. Turnuva boyunca gözlerimiz ikisinin üzerinde olacak ve iyi analiz ederek turnuva sonu onlar adına birşeyler karalayacağız yada karalatacağız.

Bahar hakkında söyleyecek fazla birşey yok aslında.. Sakatlık sonrasında formunu üst düzeye çıkarmaya çalışan bir Bahar vardı. Mücadele eden, dışarıda tehdit yaratan, içeriyi karıştıran, çok akıllı paslar veren ve sayılar bulan Bahar bu şekilde çalışmaya ve oynamaya devam ederse bu sezon kolay kolay durdurulamaz.

Ve son paragrafı kaptan Işıl'a ayıralım. Sahalara maçın başında attığı üçlük ile geri döndü Kaptan. Mücadeleye ilk beş çıktı ve yaklaşık olarak 30 dakika civarında bir sürede sahada kaldı. Maç eksiği olduğu ciddi anlamda belli oluyor, birde bugün geriden gelmenin stresi vardı sanırım kendisinde. Maç içerisinde zaman zaman fazla agresifti. Zamanla daha iyi oturacaktır, yine bir general gibi takımı yönetiyor, oynatıyor. Takım arkadaşlarının yeni ve genç olması da onun şimdilik takıma alışması açısından önemli bir süre teşkil ediyor. Türk oyuncular ağırlıklı bir kadroda dümene oturması önemli ki, zaman zaman bu oyuncuları da kontrol edecek. Yabancı oyuncuların da katılımıyla takımda ciddi bir kimlik değişimi elbet olacak, Türk oyuncuların alacağı süreler kısalacak. Bu kısa sürede de en iyi uyumu ve performansı vermeleri açısından bu maçlar oldukça önemli. Turnuva sonrasında kaptan hakkında da bir yazı olacak, bunu da not edelim köşeye..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0