STSL | Oyun değil 3 puan tatmin etti

Galatasaray 2'de 0 yaparak başladığı Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor galibiyeti sonrası Ali Sami Yen Stadı'nda Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti. Böylece 4. hafta sonunda 6 puana ulaşarak 7. sıraya yükseldi. galibiyeti getiren golü penaltıdan Kewell kaydetti. İlk iki maçta puan alamayan, UEFA Avrupa Ligi'ne gruplara bile kalamadan veda eden Galatasaray için Gaziantepspor maçı oldukça önemliydi. Galatasaray'ın bu maçta puan kaybetmesi 4. hafta sonunda liderle arasındaki puan farkının iyice açılmasına neden olacaktı. Maçın büyük bir kısmında beklenen performans sergilenemedi. Ama yine de alınan 3 puan bizleri memnun etti.

Sistem değişikliği
Arda, Hakan Balta gibi ilk 11'in önemli oyuncuların yokluğunda maça çıkan Galatasaray, maça Ufuk, Ali Turan, Neill, Servet, Insua, Mustafa Sarp, Ayhan Akman, Elano, Misimovic, Kewell ve Baros 11'yle, 4-2-3-1 dizilişiyle başladı. Kaleyi Ufuk'a emanet eden Rijkaard sağ bekte Sabri yerine Ali Turan'ı oynattı. Hakan Balta'nın sakatlığında sol bekte yeni transferimiz Insua yer aldı. Neill-Servet ikilisi ise stoperde görev yaptı. Çift önliberolu sistem ile oynayan Rijkaard bu bölgede Mustafa Sarp - Ayhan ikilisine görev verdi. Sağ kanatta Elano, sol kanatta Kewell oynarken forvet arkası olarak Misimovic görev yaptı. Rijkaard forvette ise Baros'a görev verdi.

Tatmin etmedi ama ümit verdi
Galatasaray oldukça etkisizdi. Bunun en önemli sebebi bazı oyuncularımızın takıma adapte olamaması, bazılarının sakatlıktan yeni çıkması. Insua ve Misimovic ilk kez oynadı. Kewell, Pino ve Aydın sakatlıktan yeni çıktı. Kendisinden çok şey beklenen Misimovic'in takıma adapte olması için biraz süre tanınması lazım. Takıma katılalı 15 gün olmadı. Ayrıca milli takım maçları nedeniyle verilen arada takımla değildi. Mevkilerinin farklılığı gereği kıyaslamak ne kadar doğru olur bilmem ama Insua, Misimovic'e göre daha hazırdı. Bir diğer sebep ise önlü arkalı oynayan oyuncuların birbirine alışık olmamasıydı. Ali Turan ile Elano, Insua ile Kewell ilk kez aynı kanatta görev yaptılar. Özellikle sağ kanat çok kötüydü. Aynı mevkide Brezilya'da mükemmel oynayan Elano bugün vasatı aşamadı. Tabi Ali Turan ve Maicon farkı da var. Sol kanat, sağ kanata nazaran daha iyiydi. İkinci Ali Turan'ın yerine Sabri, Elano'nun yerine Aydın oyuna dahil oldu. Değişiklikler oyuna yansıdı ve Galatasaray ilk yarıya göre daha etkili oynadı. 66. dakikada oyuna giren Pino ise ilk 11'in değişilmezlerinden olabileceğinin sinyallerini verdi. Geldiğinden beri sakatlıklarla boğuşan Pino sürati ve top tekniğiyle bizlere ümit veriyor.
Zamana ihtiyaç var
Takımın daha iyi olması için zamana ihtiyacı var. Yeni transferlerimiz henüz takıma alışamadı. Sakatlıklardan tam anlamıyla kurtulamadık. Adaptasyon süreci bitince ve sakatlıklardan kurtulunca her şey güzel olacak. Misimovic, Insua, Pino... Hepsi takıma faydalı olabilecek oyuncular. Ama en çok beklentim Cana'dan. Bu gün sahada değildi ama hala orta sahada oynatılması gerektiğini düşünüyorum. Yanında da Barış Özbek'in Mustafa Sarp ve Ayhan Akman'dan daha faydalı olacağına inanıyorum.
Metin Oktay unutulmadı
Efsane futbolcumuz Metin Oktay ölümünün 19. yılında unutulmadı. Futbolcularımız önünde Metin Oktay resmi bulunun tişörtlerle ısındılar. Sahaya da ellerinde "Metin Oktay'ı saygı ve özlemle anıyoruz" yazılı pankartla çıktılar. Eski Açık'ta önlü arkalı, 10 numaralı dev parçalı forma açılırken Kapalı'da "10'un adı Metin Oktay, Ruhundaydı Galatasaray" yazılı pankart açıldı. Stad hoparlörlerinden Metin Oktay için yapılan şarkılar çalarken skor tabelasında Metin Oktay resimleri gösterildi.

5 yorum:

  1. ikinci yarida ilk 10-15 dakika süper oynamaya baslamistikki faullerle moralimizi bozdular...

    ama pino kendini gösterecek birdahada keske keita gitmeseydi demiyecegiz insallah...

    YanıtlaSil
  2. valla 2 haftadır eski futbolcular sayesinde kazanıyoruz.birinde volkan yaman soktu birinde emre güngör.haftaya orhan ak var insallah:).benim maçtan anladıgım futbolcu transferine hocanın karısmadıgıdır.hoca sadece mevcut kadrodan 11 cıkarmaya calısıyor.pino cana varken saçma sapan 11 ler cıkıyor.misimoviç sasa iliç kadar oynar bu takımda ancak.o zaman 7,5M€ ne gerek var.

    YanıtlaSil
  3. Misimovic in arkasında kopuk kopuk oynayan ayhan ve m.sarp la oynarsak hiç birşey iyi olmaz çünkü geriden top çıkaramıyoruz ileri top götüremiyoruz.

    Bunların yerine Cana ve Barış oynasa ne olur,bir şey değişir mi onu da bilmiyorum.

    Ledesma veya o tarzda biri alınmış olsaydı bunların hiçbirini konuşmuyorduk şimdi.

    Ben umutsuzum açıkcası.Bu kadro pas futbolu oynayamaz ve ısıracak bir savunma yapamaz.

    YanıtlaSil
  4. Misimovic'i hiç izlememiş heralde Sasa Ilic kadar oynar diyen arkadaş. Rijkaard bu adamı kullanabilirse uçarız. Açın biraz videolarını izleyin, istatistikleri zaten gerekeni anlatıyor da o da yetmezse açın izleyin işte, müthiş adam.

    Bursa maçında 18 tane korner kullandık hiç pozisyon olmadı neredeyse, Arda'nın gol atmaya çalışmasını yada artık ezberlediğimiz ön direğe açılan ve direk rakipte kalan ortalarını izledik. Bu maçta Misimovic kullandır duran topları ve hepsinde çok güzel ortalar açtı. Bilmeden, dikkatli izlemeden laf etmeyin adamlara. O paraın hakkını verebilecek bir oyuncu, ama kullanılırsa. Elano'yu harcadığı gibi Misimovic'i de harcarsa yapacak bir şey yok tabi..

    YanıtlaSil
  5. arkadaslar
    bu takimi 3 veya 4 transfer gerekli. ocakta veya seneye olabilir belki...
    gönderilecekler: ayhan, mustafa, baris, elano, gökhan ve belki servet..
    alinmasi gerekenler: selcuk inan, nuri sahin, senad ibricic ve disiplinsiz hareketlerine ragmen colin kazim.
    ne dersiniz????

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0