ST Süper Lig Panorama - Hafta 6

Bu hafta çok mutluyum! 2 farklı galibiyet, şaka değil. Bol gollü bir mücadele sonrası gelen 4. galibiyet. Bursa almış başını giderken, biz 3. sıraya kadar tırmanmanın mutluluğu içerisindeyiz. Koskoca Barcelona da 6. hafta sonunda 3., yaa. İşin şakası bir yana, takımda her şeyin yavaş yavaş rayına oturduğuna ve işler tıkır tıkır işler olduğunda Şampiyonlar Ligi özlemimizi giderebileceğimize dair umudumuz giderek artıyor. Ama bir günde yitirmedik ki umudu, bir günde geri gelsin… Sahi, Elano Blumer kime ya da neye trip atıp nereye gitti bilen var mı? Fazla sorun çıkarmadan geri gelsin…

SAMİ YEN’DE GOL QUATRELLOSU?
Bu haftanın bereketli çimlerinde, iki farklı günde, dört farklı takım, tam 12 gole imza attı. Ezeli rakibin tarihinin son Ali Sami Yen zaferini 2-6lık skorla ne mutlu ki Kasımpaşa’ya karşı aldığı maç, haftanın maçıydı. Kasımpaşanın formalarını çok sevdim bu arada. Güzel bir fuşya.

MİLAN BAROS OLEY OLEY OLEY!
Haftanın adamı bizim Aslan Kral. Attığı üç gol takımımıza rahat galibiyeti getirdi ama özellikle sonuncusu onun gollerini ne kadar özlediğimizi hatırlattı. Fizik ve Biyoloji toplansalar bana açıklayamazlar, o kadar insanüstü bir vuruştu. Hiçbir yerlere gitmeyip bizimle kalıyorsun ya bir sene daha, bir sene daha erteliyorsun ya “Milan Baros tipi forvet” arayışlarımızı, koşadur Milan.


BUZ KAYGANDIR, JİLET KESKİN

Bu sözlerim bu yaşından sonra buz pateninde Olimpiyat şampiyonluğu isteyen İlhan Mansız’a. Tamam, muhteşem bir partnerin var, sen de sportmen adamsın, boş değilsin, buza da yakışıyorsun ama, bu iş için 20 senedir uğraşan 24 yaşında insanlar tanıyorum. Gel şu hedefi “Olimpiyatlara katılmak” olarak değiştirelim, o da zor ve saygı gösterilesi bir durum inan bana. Ya da inanma, haftanın hayalini asrın hikayesine dönüştür, ESPN’de “He used to be a soccer player, can you believe it?” desinler. Kayadur İlhan.




İLK HEDEFİNİZ!

Bu hafta, uzakta bir yerlerin işaret edildiği fotoğraflara karşı özel bir takıntım var. Perspektif denilen meret sayesinde aynı duruş farklı açılardan (haliyle) farklı sonuçlar doğuruyor ve halk arasında “İlk hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” olarak da bilinen yandaki İbrahim Toraman duruşu bunu incelemek için gerçekten ideal. Bunun arkasında bir de “- Baaak süpeermeeeen. –O kuştur yaa.” benzeri bir diyalogun olduğunu düşünürsek… İşte haftanın fotoğrafı.



KAZA
Bir trafik kazasında kaybettiğimiz Alpaslan Dikmen’i andığımız haftasonu, Ege’den kötü haberler aldık. Daha iki hafta önce stadın ortasında teknik direktörünün bıçaklanmasıyla gündeme gelen talihsiz Mersin İdman Yurdu, bu sefer de Mustafa Aydın’ın geçirdiği kazaya üzülüyor. Genç stoper nişanlısını kaybetti ve ağır yaralı. Bir an önce toparlanmasını diliyorum.


ŞU İSPANYA’DAKİ TÜRKLER
Millet Mesut Özil’in iyi futbolculuğunun genotipinden mi fenotipinden mi kaynaklandığını, hangi durumda kendilerine %kaç pay biçmeleri gerekeceğini, nasıl bir gurur duymaları gerektiğini çözmeye çalışadursun; İspanya’nın eski fatihi Nihat Kahveci döndüğü yuvasına bir türlü yaranamayadursun.. Mehmet Topal ilk 11’de başladığı La Liga maçında Valencia’daki ilk golünü atarak haftanın lejyoneri olmaya hak kazandı. Oynayadur Topal.
Haydi benden bu haftalık da bu kadar.

1 yorum:

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0