Dönüşümüz muhteşem oldu | Galatasaray Cafe Crown 79 - 61 Türk Telekom

Spor Toto Türkiye Kupası'nda ilk gün Beşiktaş Cola Turka'ya kaybeden takımımız ikinci gün Oyak Renault'u yenmeyi başarmıştı. Türk Telekom karşısında grupta adeta final maçına çıkan takımımız ilk çeyrekteki kötü oyunu sonrasında mücadelenin geri kalanında müthiş bir geri dönüşle maçı kazanmayı başardı. Sahadan 79-61 gibi farklı bir skorla galip ayrılan takımımızda sakatlıkları nedeniyle Joshua Ian Shipp, Preston Shumpert ve Taylor Rochestie forma giyemedi. Karşılaşmada Ermal Kuqo maçın adamı ödülünü alırken, Göksenin Köksal'ın süre bulduğu dakikalarda gösterdiği performans ve Caner Topaloğlu'nun son çeyrekteki müthiş katkısı geri dönme sinyalleri veren Türk Telekom'un tüm umutlarını suya düşürdü. Galatasaray Café Crown aldığı bu galibiyetin ardından Spor Toto Türkiye Kupası'nda sekizli finallere katılmaya hak kazandı. Final tadında geçen bu maçın önemli noktalarını öne çıkartalım.

* Her maç olduğu ve olacağı gibi savunma ile başlayalım. Maça istenilen savunma ile başlayamadık ve ilk 10 dakikalık bölümde 25 sayı yedik. Bu 25 sayı gerçekten 10 dakikalık dilim için çok fazla bir miktar. Bu 10 dakikanın ardından asıl savunma kimliğimizin geri geldiğini gördük. İkinci 10 dakikada sadece tek basket ile 7 sayıya izin verdi takımımız. Bu 10 dakikalık bölümde Caner Topaloğlu ve Evren Büker'in yaptıkları savunma muazzamdı. İlk çeyrekte iyi oynayan Sani Becirovic ve Yunus Çankaya ikilisine kilidi vuran takımımız, Türk Telekom sayılarının önüne geçmeyi başardı. Bugün savunmamızdaki en önemli nokta, oyuncularımızın gösterdiği hızlı reaksiyondu kuşkusuz. Gerek ikili oyunlarda gerekse hızlı hücumlarda yardımlaşmayı çok iyi yaptı takımımız. Bu noktada Luksa Andric'in ikili oyunlarda müthiş savunma yaptığının altını çizelim.

İkinci periyotta Türk Telekom'u 7 sayıda tutmamızın ardından aldığımız o direnç maçın sonuna kadar devam etti. Sadece üçüncü çeyrek ve dördüncü periyodun bir bölümünde Sani Becirovic önderliğindeki hücumlarda potamızda sayı görsek de savunma sertliğimiz istenilen düzeyde devam etti. Bugün gösterdiğimiz bu savunmada çok etkili bir kaç isim vardı ki onları zikretmeden geçersek yanlış olur. İki maçtır ilk beş çıkarak özellikle savunma sertliğini bir gömlek yukarı çıkartan Caner Topaloğlu, geçen yıldan görmeye alışık olduğumuz baskılı savunmasını devam ettiren Evren Büker ve özellikle ikili oyunların savunmasında çok iyi iş çıkaran Luksa Andric & Radoslav Rancik ikilisi savunmamızın temel direkleriydi.

İlk iki maçta olduğu gibi takımın savunmada tek zorlandığı noktanın savunma ribaundları olduğunu düşünüyorum. Dün Oyak'a 14 hücum ribaundu veren takımımız bugün Türk Telekoma 16 tane ikinci şans tanıdı. Bu noktanın takıma yapılması gereken 4 numara alternatifi ile kapanacağı ortada.

* Bugün takımın hücumdaki performansına göz attığımızda, bireysel bir kaç ismin bugün çok iyi performans verdiği göze çarpıyor. Pota altında topu her aldığında müthiş oynayan Ermal Kurtoğlu, sezona formsuz başlayan ancak oynadıkça açılan Radoslav Rancik ve bugün en etkileyici hücum performansının altına imzasını atan Caner Topaloğlu hücumda öne çıkan isimlerdi. Üç isimden bugün 48 sayı gibi çok önemli bir katkı aldık. Bu isimlerin yanında bugün ayrı bir parantezi hak eden oyuncu kuşkusuz Göksenin Köksal'dı. Kenardan gelerek 10 dakikalık süreçte 8 sayı - 1 asist yaparak geleceğe umutla bakmamızı sağladı. Oktay Mahmuti elinde gelişimini devam ettireceğinden şüphemiz yok. Umarız uzun zaman sonra kendi altyapımızdan bir oyuncuyu takımın önemli parçalarından biri haline getiririz.

Genel hücum tablosuna baktığımız vakit, oyun temposunu düşük tutarak set hücumlarına giden görüntümüzden ödün vermedik. Yaptığımız iyi savunma sonrası gelen hızlı hücumlardan da sayılarımızı bulduk bugün. Dün gibi bugün de Taylor - Shipp - Shumpert gibi takımın temel taşı olan oyuncularımız kadroda yoktu. Bu nedenle takım hücumundan tam verim beklemek şu dakika için yanlış olacaktır. Bugün daha çok bireysel performans üzerinden oynadık ancak rotasyon tamamlandığında daha efektif bir takım göreceğimiz aşikar.

Gruba Beşiktaş yenilgisi ile başladıktan sonra aldığımız iki galibiyet çok önemliydi. Geçen hafta Petersburg maçı ile Avrupa Kupasına girme sınavından başarı ile geçen takımımız, bugün de Türkiye Kupasında son 8'e kalma sınavından başarıyla çıktı. Takımı ve teknik kadromuzu canı gönülden tebrik ediyoruz. Liglerin başlamasıyla beraber bizlere daha güzel günleri göstereceklerinden şüphemiz yok.

Arca Yıldırım

1 yorum:

  1. bu takıma ve oktay mahmuti'ye inanıyorum. mağlubiyetler tabii ki olacaktır. ancak sabredip destek verirsek çok iyi yerlere gelecektir takımımız.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0