Kupaya Kötü Başlangıç | Galatasaray Cafe Crown : 80 - Beşiktaş Cola Turka : 89

Türkiye Kupası D grubundaki ilk maçımızda Beşiktaş Cola Turka ile karşılaştık. Geçen hafta St.Petersburg gibi çok önemli bir maçın ardından çıktığımız karşılaşmada istediğimiz oyunu oynayamadık ve sahadan 89-80 mağlubiyet ile ayrıldık. Maç içerisinde bizlere bariz yansıyan bazı noktalar vardı. Bu noktaları ortaya çıkararak mağlubiyet yolunu belirginleştirelim.

* İlk değinilmesi gerekilen nokta kuşkusuz savunma. Bugün Beşiktaş kadrosuna baktığımızda, Chatman odaklı bir takım görüyoruz. Onun üzerinde kurulacak baskı, Beşiktaş'ın skor bulmasındaki en büyük engel olacağı aşikar. Ancak bugün Chatman üzerinde istediğimiz baskıyı maalesef kuramadık. Chatman kendi skorunu rahatça bulurken takımını da en iyi şekilde yönlendirdi. ( 20 sayı - 8 asist ) Nitekim kenardan gelen Cüneyt de çok kritik katkılara imzasını attı. Bu noktada Taylor & Tutku ikilisinin savunmada bir kez daha zayıf kaldığını görüyoruz. Bu ikilinin takım savunmasına direk katkısı olduğundan sezon içerisinde Evren'i bu bölgede göreceğimizi düşünüyorum.

Kısa savunmasından pota altındaki savunmaya geçersek, burada yumuşak kaldığımızı daha önce belirtmiştik. Ancak bugün bunun yanına ayak hızı probleminin de eklendiğini gözlemledik. Cevher & Ogilvy ikilisinin dış atışlarına bir türlü çare bulamadık. Bugün neredeyse %50 ile üçlük attı Beşiktaş. Bu noktada Shumpert'în eksikliğini fazlasıyla hissettik. Belirtilmesi gerekir ki Rancik'in sezona formsuz girmesinden dolayı en çok yarayı bu bölgeden alıyoruz her maçta.

Genel savunma tablosuna baktığımızda Oktay Mahmuti'nin takımı böyle olmamalı dedirtecek cinstendi. Savunmada yumuşak kaldığımız bir gerçek. Bunu mücadele gücüyle kapatabiliriz ancak birebir savunmada gerekli sertliği bir türlü yakalayamıyoruz. Zaman geçtikçe takım daha iyi savunma yapacaktır ancak gerekli yere hamle gelmediği müddetçe hocamızın istediği savunma düzeyine gelebileceğimizi düşünmüyorum.

* Bugün 80 sayıyı Beşiktaş potasına bıraktık. Ancak bu iyi hücum yaptığımızı göstermiyor kesinlikle. Balık baştan kokar lafını en iyi şekilde yansımasını gördük bugün. Taylor Rochestie'nin hücumda yanlış seçimlere gitmesinden dolayı takımımız hücum ritmini yakalayamadı. Tutku ile bir ara ikili oyunlara gitsek de o devamlılığı sağlayamadık. Bundaki en büyük sebep, hücumda sazı eline alarak çeşitliliğe gidecek oyuncunun çıkmamasıydı. Joshua & Evren ikilisinin maçta etkisiz kalması, üstüne de Taylor'ın kötü performansı eklenince yenilgi kaçınılmaz oldu. Kısa odaklı oyunumuzda istediğimiz verimi sağlayamazken pota altında Ermal ve Luksa ikilisini daha fazla düşünebilirdik. İki oyuncuda maç içerisinde sırtı dönük topu aldıklarına sayıya gitmeyi başardılar. Maç içerisinde bu noktayı oldukça fazla unutuyoruz.

Oyuncu genelinden genel tabloya bakacak olursak, hücum setlerimizin daha oturmadığını vurgulamak gerekiyor. Dağınık bir görüntü veriyoruz. Bu dağınıklığı ortadan kaldıracak oyuncular elbette kısa oyuncularımız. Bunun içinde takıma süre vermek gerekiyor. Kısa oyuncularımızın takımı tanımasıyla birlikte daha efektif bir takım izleyeceğimizden şüphem yok.

Kupaya isteğimiz başlangıcı yapamamak elbette kötü oldu. Bu moral bozukluğunu bir an evvel atmak gerekir. Nitekim maçlar gün aşırı oynanıyor ve yenilenmeyen kafa yapılarıyla gruptan çıkmamız daha zor hale gelebilir.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0