Oyun İstikrarının Önemi | Galatasaray Cafe Crown : 91 - Tofaş : 66

Geçen hafta gelen Karşıyaka mağlubiyetinin ardından sahamızda Tofaş ile karşılaştık. Maça sert savunma ile giren takımımız, hücumda istediği sayıları da bulunca skorda avantajı yakaladı. Maçın genelinde iyi oynayan ancak bunu sürekli hale getiremememiz en büyük sorundu kuşkusuz. Farkın 15'lerden bir anda iki baskete düştüğüne şahit oluyoruz. Bu istikrarsızlığın gelecek maçlarda başımızı çok ağrıtabileceği aşikar. Maçın ilk ve son periyotunda gösterdiğimiz oyun gerçekten kalitemize yakışır düzeydeydi. Bu iyi oyunun iki temel noktası vardı. İlki savunma düzeyimizin Avrupa standartlarına çıkması, diğer nokta ise hücumda acele etmeden akıcılığı sağlamamız. Bu iyi oyunumuzun sonucunda maçtan 25 sayı farkla, 91-66 galip ayrıldık. Şimdi maçta oyunumuzun iki tarafında dikkati çeken noktaları ortaya çıkaralım.

İlk olarak takımımızda farkı yaratan noktadan başlayalım. Hazırlık döneminde takımımızın yiyeceği sayı limitini 70 olarak belirtmiştik. Bu sene kazandığımız maçlara bir göz attığımızda bu sayı limitini hep koruduğumuzu görüyoruz. Dünde oyunun bazı bölümleri hariç savunmamızı iyi yaptığımızı söyleyebilirim. Sezonun üçüncü maçını geride bırakmamıza rağmen artık savunma prensiplerinin takımımızda sağlandığını düşünüyorum. Kısa oyuncular üzerinde kurduğumuz baskı, rakibimizin oyunu rahat kuramamasına sebep oluyor. Bu baskıyı dünde çok iyi bir şekilde gördük. ( Tofaş : 14 top kaybı ) Savunmamızda baskımızın yanında yardımlaşmanın da üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Penetreye başlayan rakip oyuncu, karşısında mutlaka yardıma gelen bir oyuncuyu görüyor. Bunun dezavantajı da var ancak takımımız, savunmada kaymayı yerinde yaparak bu sorunu ortadan kaldırıyor.

Savunmamızda iyi noktaların ardından her maçta yaşadığımız noktayı belirtmeden geçmek olmaz. Tahmin edilmiştir muhakkak, takımdaki ribaund sorunu. Bu sorunun bir çok sebebi var. İlki uzun rotasyonumuzda yaşadığımız sıkıntı, diğeri ise takım olarak ribaund konusunda gösteremediğimiz konsantrasyon. Bu konuyu her maçta görmemiz gerçekten tedirgin edici.

Savunmamızdan bahsettikten sonra gelelim 91 sayı bulduğumuz hücum tarafımıza. Takımımız, yarı saha basketbolunu yansıtmaya çalışıyor. Bu set hücumları, maçlar ilerledikçe daha da verimli olacaktır. Dün özellikle skor potansiyeli yüksek olan oyuncularımıza çok iyi pozisyonlar hazırladığımız bir gerçek. Bu pozisyonların oluşmasında en etkili isimleri kuşkusuz Tutku Açık ve Taylor Rochestie idi. Özellikle Tutku Açık'ın sezonun şuana kadar en etkili performansını sergiledi. Attığı 13 sayının yanında verdiği 7 asist, takımın akıcı hücum etmesindeki en büyük rolü almasını sağladı. Bu poziyonların bitirilme kısmında ise Caner - Shipp - Shumpert üçlüsü etkilerini fazlasıyla gösterdi.

Uzun rotasyonumuza geldiğimizde 22 sayıyla sahanın en etkili ismi olan Luksa'nın yanında pek etkili isim olduğunu söyleyemeyiz. Takımımız yaptığı ikili oyunlar sonucu Luksa'ya müsait pozisyonlar hazırladı. Luksa'da bunları çok iyi değerlendirdi gerçekten. Ayrıca geldiğinden beri sorun yaşadığı faul çizgisinde 10/10 atması dikkat çekiciydi. Bir pivota göre ayak hızının iyi olması bize çok avantaj sağlıyor. Yüzü dönük birebiri olması takıma ekstra sayılar sağlayacaktır. Ermal - Rancik ikilisinin vasatı aşamadığı bir maç oldu. Ermal ikinci yarıda etkiliğini biraz olsa hissettirse de Rancik'in form düşüklüğü bariz yansıdı.

Takım olarak iyi savunma yapıp, hücumda prensiplerimizden vazgeçmeden oynuyoruz. Eksiklerimiz olsa da takımımızın iyi yolda olduğunu çok net söyleyebiliriz. Aklımızda yüksek hedefler olmamalı kesinlikle. Maç maç düşünerek yola devam edersek çok daha etkili bir takıma sahip olacağımız aşikar. Taraftarımızın da maçlara gösterdiği ilgi takdire şayan. Her maç böyle desteği görmek büyük mutluluk.

Arca Yıldırım

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0