Sancılı Geçen Rövanş | St.Petersburg : 78 - Galatasaray : 70

Takımımızın kazandığı bu başarı için öncelikle tebriklerimizi iletelim. İlk maçı izleyememiştim ancak bu maçı izleme şansına kavuştum. Önce bazı noktaların altını çizmek gerekiyor. Takımımız hepimizin bildiği gibi Avrupa'ya katılma düşüncesi içerisinde değildi sezon öncesinde. Hazırlıklarımızı lige göre sürdürürken ekstra bir olay ile Avrupa'ya katılma şansı doğdu. Bu şans doğarken de karşımıza da hiç de küçümsenmeyecek bir rakip olan Petersburg çıktı. Bu kısa süre içerisinde takımımızın hazırlanıp iki maç sonucunda gruplara kalması çok önemli bir başarı. Basketbol açısından bazı fikirler elde etmiş olsak ta bu takımın daha resmi olarak çıktığı ikinci maç olduğunu vurgulayalım. Şimdi 8 sayı ile kaybetmemize rağmen gruplara kaldığımızın maçın akılda kalan yönlerini ortaya çıkaralım.

İlk olarak hücumumuza değinelim. İlk maçta alınan 11 sayılık avantaj ister istemez hücumdaki temponun yavaşlamasına, maç içerisinde frene daha çok basılmasına sebep oldu. Buradan ilerlersek bugün hücum performansımızı iyi olduğunu söyleyemeyiz. Hücumumuzu şekillendirecek üç oyuncumuzun ( Tutku - Taylor - Evren ) bugün istenilen seviyede olmamaları bu tablonun oluşmasını sağladı. Oyun içerisinde sağlayacağımız hücumlarda bu oyuncuların çeşitliliğe gidememeleri, bireysel yeteneklerin daha çok ön plana çıktığını gösterdi. Bugün bireysel yetenek bazında Preston Shumpert çok iyi ve takımı taşıyan bir performans sergiledi. Geçen sene Simas Jasaitis ile gördüğümüz dış atışların benzerini bugün de gördük. Ancak önemli bir farkın altını çizelim. Evet Preston'ın kullandığı atışların bazıları takımın yarattığı boşluklardan sonra oluştu ancak Preston bireysel yeteneği ile çok kritik sayılara imzasını atmayı başardı. Bu sayılara giderken de 4 numarada olduğunu vurgulayalım. Bu sezon bir çok maçta bu eşleşme problemini lehimize kullanacağız. Bugün takımımızdaki Radoslav Rancik'in alternatifsiz oluşu baya bir göze çarptı. Ermal'i topla yeterince buluşturamadığımız zamanlarda Luksa & Rancik ikilisi ile çok yumuşak kalıyoruz pota altında. Bu yumuşaklığı gruplara kalınmasının da ardından bir takviye ile pekala kapatabiliriz. Bu nokta şuan ki güzel tabloda küçük bir ayrıntı olarak kalmış olabilir ancak ileride daha büyük sorunlara yol açacaktır.

Genel tabloya baktığımızda iyi değildik bugün. Ancak takımın daha sadece 3 - 4 antremandır tam kadro çalıştığını göz önünde bulundurmak gerekiyor. Antremanlar ilerledikçe daha iyi hücum performansların altına imzamızı atacağımız bir gerçek.

Kötü hücumun olduğu bir günde Oktay Mahmuti seviyesinde bir savunma beklemek de abesle iştigal olacaktır. Bugün o istenilen sertliği yakaladığımızı söylemek çok güç. Petersburg'u düşük yüzde de tutmuş olabiliriz ancak özellikle maçın sonlarına doğru savunmada düşmemiz, takımın başına ne denli sorunlar açtığını gösterdi. Evren'in gelmesi ile birlikte kısa savunmasında daha dirençli hale geldiğimiz aşikar. İki maçta Domercant üzerinde gösterdiği bu direnç, Evren'in bize kısa vadede kazandırdığı en büyük kazanç oldu kuşkusuz. Bugün biraz ritmi bulduğunda eski günlerinden kesitler sundu bize Domercant. Oyun kurucu ikilisinde Taylor - Tutku ikilisiyle fizik açısından daha aşağıda kalmamız oyun içerisinde çok göze çarpıyor. Diğer bir nokta olan pota altı rotasyonunda savunmada önemli işlerin yanı sıra gelecek için kafalarda bir o kadar önemli soru işaretleri de kalmadı değil. Ermal ve Luksa ikilisinin çok çabuk faul problemine giriyor olması, rotasyonumuzu çok kısıtlıyor. İlerleyen maçlarda takıma daha da çok alışacaklardır ancak sadece 3 oyuncudan verim alabilmemiz tehlike. Hücumda belirttiğim 4 numara eksikliğinin altını savunma da bir kez daha çizeyim.

Şunun asla ve asla unutulmaması gerekiyor. Biz maçlarımızı ilk önce savunmamız ile kazanacağız. Burada yaşayacağımız her düşüş, maçın kaybedilmesi yolunda en önemli sebep olacaktır.

3 hafta öncesine kadar Avrupa hayali bile kuramazken bugün Eurocup'ta gruplara kaldık. Basketbolumuz açısından çıkarılacak bazı noktalar elbette var ancak bu olayın tadını çıkartalım.

Tebrikler Galatasaray..

Arca Yıldırım

1 yorum:

  1. Galatasaray basketbol takımını geçen seneden beri sürekli takip etmeye başladım.Geçen sezon skor yükünü çeken Rancik ve Evren'den bu senede aynı şeyleri bekliyorum ama taktik anlayışmıdır, sezon başındanmıdır,yorgunlukmudur bilmiyiorum ama bir türlü olmuyor.Özellikle Rancik.Çok fazla top kaybı yaptık biraz daha dikkatli olsaydık top kaybı konusunda Shumpert'ın o son hücumumuzdaki sayısını beklemiyicektik.Luksa Andric'in bu kadar faullu oynaması neden peki?Sanki faul yapmadan duramıyor gibi geliyor bazen bana :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0