ST Süper Lig Panorama - Hafta 7

Züğürt tesellilerinden en çok sevdiğim zıtlıklarla ilgili olandır. Bu kara geceler olmasa, gündüzün kıymetini kim bilirdi? Resimde bile renkler zıtları kullanılmazsa sönük kalır, eksik kalır. Onun için, bildiğiniz gibi sürekli iyi bir takım olmak sıkıcı olurdu. Neticede hep şampiyon olsaydık değerini bilemezdik ve tabi asıl bugünlerde sevebilmek önemli sarı-kırmızıyı. Şimdi stada gidince gol sevinci yaşayacağımızın garantisi yok belki, ama yeni stad o kadar güzel ki, futbol görmesek bile sıkılmayacağız mesela… Neticede hepimiz metin olmalıyız, çöküşümüzü belgeleyip televizyonlarda yayınlayanlar, daha hiçbir şey görmedi. 7. haftadayız şunun şurasında.


HEY GİDİ KARADENİZ
Efendim İstanbulluların puanları bu hafta Karadeniz sularına döküldü. Bizim Kardemir Karabük’e 2-1 yenilmemiz ve özellikle ilk dakikadaki penaltı çok ilgi çekici de olsalar, asıl odak noktası ve haftanın maçı daha doğudaki, Trabzon-Beşiktaş oldu. Ligimizin flaş takımı Beşiktaş yine yenildi, ne garip.




GÜNEŞ YÜKSELDİ

Aşk-ı Memnu’da çok beklemiştik Ednan Bey’in yükselmesini. Senaristler her nedense "kızmak/sinirlenmek" yerine bu kelimeyi tercih etmişlerdi. Ednan demişken… Neyse.
Trabzon onla, o Trabzon’la mutlu: Şenol Güneş takımını iyi yönetmesinin yanı sıra, galibiyete rağmen öğrencilerini eleştirebilmesiyle de… yükseldi. "Bazı oyuncularım yeteneklerini sergilerken kontrolü kaybedip oyunun güzelliğine zarar verdiler" diyebildi. Bu nedenle kendisi, haftanın teknik adamı.

OLDU MU ŞİMDİ O?
Teofilo Beşiktaş’ın kaptanı İbrahim Toraman’a yumruk attı, hem de maç bitmek üzereyken. Gerginlik neden kaynaklandı bilmiyorum, futbolda çok daha kötü kavgalar gördük, bir tanesi iki sezon önceki 0-0 biten Galatasaray- Fenerbahçe maçından hatırlanabilecek tek şey olan olmak üzere. Onun için fazla üstüne gitmiyor ama yine de haftanın çirkini ilan ediyoruz.

HAYKIRIŞ
Arkadaki sarı-kırmızı çizgiler stad bulamayanın hep Ali Sami Yen’e koştuğunu hatırlatıyor, İ.B.B’nin turuncusu canlandırıyor, ışık da çok güzel ama en güzeli Bursalı oyuncunun havadaki duruşu ve haykırışı. İşte haftanın fotoğrafı.

TEHLİKE
Bu enteresan pozisyonu paylaşmamak da olmazdı, onun için yeni bir kategori bile açtım: haftanın tehlikeli hareketi. Gençlerbirliği’nin tanıdık yüzü Serkan Çalık Fenerli oyuncuyla adeta dans ediyor. Hoş.

BAŞIN SAĞOLSUN RIJKAARD
Haftanın acı haberi Hollanda’dan geldi. Futbolda kaybetmeye alışabilirsin, hırslı biriysen ağır gelir tabi, ama elbet bir gün o ağırlık üzerinden kalkacaktır, 6-0 dahi zaman aşımına uğrar. Ama ebeveyn kaybetmek, her yaşta, her zaman, Dünya’da biraz daha yalnız olmak anlamına geldiğinden heralde, ağırdır. Toprağın bol olsun Herman Rijkaard.

Bu arada, ben bu yazıyı yazarken Arda Turan’ın sağlığı hakkındaki vahim haberler de gelmişti. Eğer “Ya herkes sakatlanıyor, bir giden bir daha geri dönmüyor, ama Arda onların yanında sapasağlam” derken Maaşallah demeyi unuttuğum için nazar değdiyse, çok özür dilerim. Yine de benim ihmalimin adamın sakat olduğundan haberdar olup da yine de antrenmana çıkmasına neden olan diğer tüm “boşver bir şey olmaz”cıların yanında oldukça küçük olduğunu düşünüyorum takdir edersiniz ki…
Geçmiş olsun Kaptan, kendine “iyi” bak.

Siz de kendinize iyi bakın okurlar.


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0