STSL | Seriler bozulmaya devam ediyor.

Spor Toto Süper Lig'de 10.haftasında evinde Antalyaspor'u konuk eden takımımız sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Mücadeleyi baştan sonra üstün götüren takımımız Servet Çetin ve Pino'nun golleriyle ilk devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda kalesinde gördüğü gole engel olamayan takımımız bulduğu fırsatları gole çeviremeyince sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Fenerbahçe derbisinde güzel oyun ortaya koyan kadroyu koruyan teknik direktör Gheorghe Hagi sahaya bir kaç değişiklik dışında geçtiğimiz hafta ki kadroyu korudu. Sahaya kalede Ufuk, savunma dörtlüsü olarak Hakan Balta - Lucas Neill - Servet Çetin - Serkan Kurtuluş; orta alanda Lorik Cana - Mustafa Sarp - Barış Özbek - Zvjezdan Misimovic - Sabri Sarıoğlu ve ilerde Juan Pablo Pino ilk 11'i ile çıkan takımımız ilk 10 dakikada rakibi karşısında üstünlük kurmaya başladı. Ortasahayı kalabalık tutan, ileride çok çabuk çoğalan takımımız arka arkaya bulduğu fırsatları bir türlü gole çeviremedi. Misimovic'in kullandığı korner vuruşu sonrasında Servet Çetin ile golü bulan takımımız, aradan fazla zaman geçmeden Juan Pablo Pino ile ikinci golü bulan takımımız devreyi bu skorla kapattı.

İkinci devre hareketlenen, baskısını arttıran konuk ekip Medical Park Antalyaspor aradığı golü ikinci yarının başında buldu. İlk yarının son 15 dakikalık periyodunda rüzgarı arkasına alan ve rakip kalede tehlikeli pozisyonlar bulan takımımız yerine Antalyaspor rüzgarı arkasına almaya başladı. İkinci yarıda kısmen savunma, kısmen Ufuk'un zamanlama hatasıyla topu ağlarımızda gördük. Golün ardından yüklenmeye başlayan Antalyaspor ataklarına kontrataklar ve ortasahada kontrolü ele almaya çalışarak cevap veren takımımız mücadelenin sonlarına doğru baskısını arttıran Antalyaspor kalesinde tehlikeli pozisyonları bulmayı başardı. Ortasahada direnç gücünü arttıran Antalyaspor takımımızın kontrollü olmasıyla oyuna hakim olmaya başladı. Oyuncu değişikliklerinin ardından önde baskısını arttıran ve rakip kalede sık sık pozisyona giren takımımız aradığı, istediği ve maçı bitirecek üçüncü golü bulamadı. Misimovic, Pino, Emre ile rakip kalede tehlikeler bulan takımımız maçın sonlarına doğru hakimiyetini arttırdı. Oyunun sonlarına doğru özellikle 85-95 arası rakip kalede pozisyonlara giren takımımız fırsatları değerlendiremeyince sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.

2001 yılından bugüne kadar İstanbul'da bize karşı maç kaybetmeyen Antalyaspor'un yaklaşık 9 yıllık serisi bu maçla birlikte sona ermiş oldu. Sahi, geçtiğimiz hafta da Kadıköy'de ki 10 yıllık galip gelememe serisini bozmuştuk öyle değil mi? Hemde bugünden kat ve kat daha iyi oyunla.. Gelecek hafta deplasmanda Trabzonspor ile karşılaşıyoruz, Kewell-Baros sahada olacak.

15 yorum:

  1. ilk yari 5lik yapmasi gereken takimimiz, 3. sinif ali turanin girmesiyle bir sallandi ve golüde hemen yedi; sonra derbideki rol oynayan 3 lü önliberodan biri de cikinca sonucu iyice tehlikeye attik, beraberaber kalma degil,
    yeniliyorduk az kalsin, eger antalya buldugu gol pozisyonlarini iyi degerlendirebilseydi!
    yani hagi ve tugay 3lü önliberodan vazgecip böyle devam ederseler, kötü yoldalar simdiden söylim! fakat öbür türlü, yani 3lü önliberoyla kolay kolay yenilmeyiz, buda böyle biline!
    rykaard bosuna gitmis olur yoksa!
    umarim bu bir kerelik hata olur ve tekrarlanmaz!

    YanıtlaSil
  2. bu ne hakkaten ya. barış m.sarp cana bir arada. ayhan olsa onuda koyarlardı herhalde. cana niye çıktı bu arada?

    YanıtlaSil
  3. Şu takım kadıköyde iyi oynamış olabilir ama bugün tamamen şans bizden yanaydı diyebiliriz.

    Bu takımda M.Sarp-Servet-Hakan Balta üçlüsü resmen sırıtıyor. Bikaç iyi hareket 3 misli amatör hata. Rijkaard gitti ama bunlar hala aynı hatalarla aynı takımda oynamaya devam ediyorlar. Anlaşılacak gibi bir durum değil.

    YanıtlaSil
  4. ya hagi daha yeni geldi takımı tanımaya çalışyo. sarpıda ,hakan baltayıda diğerlerinide görmek istedi ama hayalet sarpı ,hakanı ve pas yapamayan barışı artık oynatacağını pek sanmıyorum altyapıdan cumhur, işte musa ,emre yüksektepe kazandırılır ve insua yeniden şans bulacaktır ama takımın durumu ortada emre çolağa gençlere şans veryo hagi biraz zaman lazım 7de eksiğimiz vardı....

    YanıtlaSil
  5. 10 yıllık galip gelememe serisini bozamadık

    YanıtlaSil
  6. 3 ön liberoyla oynayan takım mı var ya ne dediğinizi bilmiyorsunuz resmen :D en fazla 2 ön libero kullanılır. Oldu olacak kale çizgisine dizilsin bütün takım.

    Bizde tek ön libero oynar, bir çift yönlü orta saha bir de ofansif orta saha. Bugün ilk yarıda 2 çift yönlü orta saha tek ön liberoyla oynadık, ofansif orta saha yoktu. (forvet arkası yani) İkinci yarıda Emre Çolak oyuna girince Mustafa Sarp ve Barış çift yönlü rollerine devam ettiler ama biri ileri çıkarken diğeri libero görevi yaptı ve Emre solda Misimovic de ofret arkasında oynadı.

    İzlediğiniz takımın sistemini anlayın önce, daha sonra eleştirirsiniz şu kadar ön liberoyla oynanmaz diye.

    Zaten 3 ön libero olunca 7 defansif oyuncu olur, 7 defansif oyuncuyla oynayıp bu ligdeki bir takımdan gol yiyorsan vay haline. 3 ön libero.. :D

    Neyse Misimovic kendine güveni gelince iyi oynamaya başladı, özellikle 2. yarı kendi yerine geçince mükemmel oynadı. Basıp top da kaptı birkaç kere, Pino da iyiydi.

    Keşke Ali Turan yerine Mehmet Batdal oyuna girseydi, Pino sağ kanada geçseydi, Sabri de sağ beke. Ali Turan bu takımın sağ bekinde olduğu zaman takım eksik oynuyor. Hatta gerçekten sağ bek boş olsa daha iyi bile olabiliriz

    YanıtlaSil
  7. Admin bey elano sakatlandim? Neden oynamadi?

    YanıtlaSil
  8. Elano Blumer geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle forma giyemedi.

    YanıtlaSil
  9. öncelikle herkese iyi geceler.. bu saatte beni yazmaya mecbur hissettiren kişi rıdvan dilmen dir.
    bi yorumcu ki güya türkiye nin en tarafsızı imiş külahıma anlatsınlar- ancak bu kadar taraf tutabilir.. gs ı kewell i baros u elano yu yerin dibine sokmak için elinden geleni yaptı. tv başında sinir oldum. birileri bu adamı artık durdurmalı güntekin onay da buna çanak tutuyo.. konuşulan tek konu buydu diyebilirim.. bu adamar gs ye ne vermişmiş neden oynamıyolarmışmış ve her zamanki gibi cana ve pino gibi bir sürü adam varmışmış gs ın ligin en formda ekibini bu kadar eksiğe rağmen iyi bir oyunuyla mağlup etmesi. ilk yarının başı hariç oyunu gayet güzel kontrol etmesi ve pozisyonlar bulması umrunda bile değil..nerden vurabilir gs yi onun derdinde. nasıl yerebilirim.. nasıl kötülerim..BU ADAM NASIL GÜVENİLİR VE TARAFSIZ OLUYOR BİRİ BANA ANLATSIN!

    YanıtlaSil
  10. ya inanın sadece hagi nin maç içinde yaptığı taktik ve oyuncu değişlikiği ile ilgili biraz güzel bişeyler söylendi 15 dk
    *kalan 1 saat adam vurdukça vurdu
    *ayıptır ya
    *7 tane oyuncu eksik
    *g.zan hariç hepsi gs için çok önemli adamlar
    *arda baros kewell elano ayhan ve yeri gelince maça hareket getiren aydın
    *e be allah tan kork
    *karşındaki takım ligin en formda ekibi nerdeyse
    *ve pino son hareketlerde doğru tercihleri yapsa çok daha rahat kazanacağız
    *ama tek kelime etmedi adam ya
    *ki bugün yapılan 3 değişiklikten 2si sakatlık yüzünden oldu oyuna istediği gibi yön veremedi hemde
    *serkan ve hakan da sakatlandı
    *oldu sana 9 sakat bak şimdi haftaya ts bizi yenerse kendi sahasında nasıl zevkle laf sokacak bunları düşünmeden adi herif..
    msnde arkadaşıma derdimi anlattım ordan kopyalayıp yapıştırdım bunu :)

    YanıtlaSil
  11. teşekkürler sevgili yönetici :) ben sabaha yayınlanır sanıyodum ama uyumamışsın ordaymışsın :) son bi not ekleyeceğim: pino kendini buluyo baros geldiğinde çok daha faydalı olacaktır bence.. sağda pino nun bu performansı solda arda önde baros ve arkasında formu yükselen bi misimoviç ile çok etkili oluruz.. özellikle sami yendeki maçlarda pino ve baros yanyana oynar elano da sağda oynarsa etkimiz artar rakibi çabuk açabiliriz diye düşünüyorum..ve şu 3 mesaj hakkında yöneticinin fikrini merak ediyorum :) saygılar iyi sabahlar :))

    YanıtlaSil
  12. Hiçbirşey değil de şu Rıdvan ve saz arkadaşı Güntekine her geçen gün daha beter kıl oluyorum.Adamların işleri güçleri Galatasaray'ı kötülemek arkadaş.Olamaz böyle birşey ya bir ara Bank Asya'da orta sıralardaki bir takımdan mı bahsediyorlar diye düşünmedim değil...Bütün oyuncuları kötüleyip durdular Baros'tutunda Elano'ya kadar...Baktılar takım düzelmeye başladı bu sefer saha dışı olayları konuşmaya başladılar.Neymiş efendim Baros 44 maçta 19 maç yalnız oynamış da bu profesyonellik olamazda yönetimin buna ceza kesmesi lazımmışta ulan ilk önce kendi takımının oyuncusuna laf at sonra gel Baros'a konuş.Emre değil miydi bu adamı sakatlayan o zamandan beri doğru dürüst oynamayamadı bu zavvalı şimdi çıkıpta Baros'u kötülemek senin ne hadiine,ha birde Niang'ı örnek veriyor profesyonelliğinden dolayı bunun gibi olacakmış bütün oyuncular,ulan 10 yılda bir oyuncunuz oldu ne yapacağınızı şaşırdınız,sormazlarmı adama Niang'ın ne profesyonelliğini görmüşsünde kalkıp örnek veriyorsun.Neymiş Elano gribal enfeksiyon kapmış ya sözde bu adam kendine iyi bakmıyormuş,eee bee dümbelek hangi mevsimde bulunduğumuzun farkında mısın?Oyuncu insan değil mi ki hastalanmasın...Neyse bu zırtavozlardan bahset bahset bitmez...Allah bunları başımızdan eksik etsin.(Hepinizin AMİN deyişlerinizi duyar gibiyim:)Saygılarımlar..

    YanıtlaSil
  13. 3 önlibero sistemini begenmiyenler, ilk yarimi daha iyi oynadik ve daha etkili olduk, yoksa 2. yarida 2 önliberoya dönüncemi?
    elinizi kalbinize koyun ve dürüstce cevap verin;
    haa futbolu seyretmeyi bilmeyenlere ve at gözlüklülere bir diyecegim yok (mesela yayinci kurulusun spikerleri ve yorumculari...)
    ayrica 3. sinif futbolcu ali turanin girmesi de oyunu kötü etkiledi ve golü yedik,ayni sekil hakanin cikmak zorunda kalmasida kötü oldu!
    arti antalya da ayni bizim sistem gibi oynadi;onlar da önceden 4 forvetle oynuyordular bizim rijkaardin yaptigi gibi ve ligin alt siralarindaydilar,ama nezamanki orta sahanin ortasindaki oyuncularin sayisini cogalttilar,iste ozaman yükselise gectiler!!!

    YanıtlaSil
  14. @herkes

    Arkadaşlar sonucta kendi içimizde bir kampanya yapıp bu adamı izlemezsek reytingi de düşer programı da. Açıkça gerek yönetim tarafında gerekse forumlar tarafında bu adamı izlemek istemediğimiz ntv ye izletmemiz gerek. Gerekirse herkesin mail atması lazım ben artık katlanamıorm resmen izlemiyorum.

    FB-GS maçının devre arası konusmasında resmen FB bizi nasıl yener onun taktiğini anlattı. Nasıl bir tarafsızlık,nasıl bir ahlak anlayışıdır bu anlayamıyorum cidden.

    YanıtlaSil
  15. @FSG

    ntv ve ntv spor daha doğrusu ntv kanalları reytinge göre yayın yapmazlar. hatta reyting parametrelerinde bile yer almıyorlar. orda yayınlar reytinge göre değilde içeriğe göre yapılır. reyting gibi bir kaygıları yok yani, belkide ondan bu kadar rahat davranıyorlar. ama topluca mail atma olayına katılıyorum..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0