Aslantepe'ye Kartallar Üşüşünce

Çağdaş ve büyük bir stadyum hayalimiz o kadar uzun yıllardır vardı ki, bu sürede çağdaş olan da değişti, büyük olan da. Ama sonunda konforlu, 52bin kapasiteli, FIFA’nın en son standartlarına uygun, ne şehrin dışında ne de tam içinde bir futbol mekanına kavuştuk. Ne yazık ki, özellikle açılış protestoları nedeniyle bu stat ne kadar bizimdir, ne kadar devletindir, ne kadar milletindir… çok tartışıldı. Sponsor adının kullanımı nedeniyle (Aslantepe ya da Sami Yen deyince ne kadar da bizden halbuki!), bir de daha 2 maç oynanmış olmasından olsa gerek tam anlamıyla da benimseyemedik, fırsatımız olmadı.


İNÖNÜ YIKILIYOR
Bu arada, Beşiktaş da haklı olarak artık iki ezeli rakibinin de lüks stadyumlarının yanında sönük kalan ancak şehrin en güzel noktalarından birinde, en güzel manzarasına karşı konumlanmış stadını, yenilemek istiyor. Aslında bu projeleri bir süredir gündemdeydi, fakat yıkım için izin alamamışlardı. Geçtiğimiz günlerde bu konudaki izin alındı ve artık resmen İnönü yıkılıp yerine sanırım 3000-5000 fazla koltuklu yeni İnönü yapılabilir.

GEÇİCİ KARTAL YUVASI NE OLACAK?
Tabi sorun bu noktada şu: Beşiktaş evsiz kaldığı dönemde nerede oynayacak?
Aralarında Beşiktaş Jimnastik Kulübü yöneticilerinin de bulunduğu bir kısım akıllarda bu soruya gelen cevap şu olmuş: TT Arena. Yani bizim stadyumumuz. Hani şu yeni yerleştiğimiz, çok beklediğimiz, bizim camiamızın gerçek kılmak için yıllar boyu çaba gösterdiği hayalin vücut bulduğu yer… Serdal Adalı, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk futbolunun çıtasını yükseltmek için yaptırdığı Türk Telekom Arena” olarak biliyor ve tanımlıyor burayı. Kasımpaşa’nın stadıyla kıyaslıyorlar, orası bize yetmez diyorlar, 80bin kişilik Atatürk Olimpiyat Stadı’nı da öylesine laf arasına sıkıştırıyorlar. Basına yansıyan şekliyle amaçları stadımızı paylaşmak.

ÇARŞI ASLANTEPE'YE ÇIKMALI MI?
Tabi ki oluşması durumunda bu durum Dünya’da bir ilk olmayacaktır, belki bazıları abartıldığını düşünecek bu nedenle ama bismillah deyip maçlara henüz başlamışken bu stadı ezeli rakiple paylaşmak, Beşiktaş-Galatasaray derbilerini kendi stadımızda Beşiktaşlı bir çoğunluğun , daha bizim sallandırdığımız bayrak sayısı belliyken siyah-beyaz bayrakların önünde “Burası İnönü, buradan çıkış yok” gibi tezahüratlarla oynamak fikri, sanırım hiçbir Galatasaraylıya cazip gelmez. Stadın Galatasaray için, Galatasaray’ın feragat ettiği haklardan gelen gelirlerle yapılmış olduğu sürekli atlanıp, üstünde zaten tüm kulüplerin hakkı olduğunu alt mesaj olarak taşıyan açıklamalarsa bizi bu paylaşım fikrinden ancak uzaklaştırabilir.

SİZ DE SESİNİZİ DUYURABİLİRSİNİZ
Bize ulaşan bazı okurlarımıza da, bu durum ve bu haberler ters gelmiş. Onlar yönetimin BJK’nin hasılatının bir kısmı karşılığında, 2012’nin ekonomik kriterlerini düşünerek bu şartları kabul etmelerini istemiyorlar. Siz de onlardan biriyseniz, Galatasaray resmi sitesine giriş yaptıktan sonra, “Bize ulaşın” kısmından, kendi ad ve soyadınızla aşağıdaki maili göndererek, destek olabilirsiniz.

KATEGORİ: YÖNETİM - KULÜP KONULARI

KONU : TÜRK TELEKOM ARENA

"GALATASARAY SPOR KULÜBÜNE

Son dönemlerde gerek görsel gerekse yazılı basında, Beşiktaş Jimnastik Kulübünün yeni stadlarının yapım aşamasında geçici bir süreliğine de olsa maçlarını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynamak istediklerine dair talepleri olduğu konuşulmaktadır.

Ali Sami Yen stadımızdan ayrılacak olmamızın acısını içimizde tutarak 15 senedir özlemle ve gururla beklediğimiz yeni mabedimizin daha sevincini bizler tam yaşayamamışken, başka takımların bu stadda hangi şartta ve hangi sebepte olursa olsun lig maçları yapma ihtimali ben ve benim gibi binlerce GALATASARAY taraftarını huzursuz etmektedir.Bu tür istek ve uygulama taraftarlarımız tarafından kesinlikle kabul edilemez.

Gerekli açıklamaların derhal yapılmasını rica ederim.

İSİM:

SOYİSİM:

7 yorum:

  1. baslik keske "kargalar ususunce" seklinde olsaydi ;-)

    YanıtlaSil
  2. gerek kalmadı açıklama geldi. vermiyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Bence milli servet açısından bakılırsa BJK nin de yeni stad yerine burayı paylaşmamız cok mantıklıdır. Ama karsılıgında ise BJK nin İnönü'nün üst kullanım hakkından vazgecmesi sonucunda elde edilecek kar paylaşılmalıdır. Bu kar da kulup basına 100milyon Dolara gelebilir. Paranın bu kadar değerli oldugu dönemde mantıklı olmakta yarar var.

    YanıtlaSil
  4. Ben Olimpiyat'ta oynadığımız sezon tüm maçlara gitmiş ve o eziyeti çekmiş biri olarak stadımı Beşiktaş ile paylaşmak istemem. O zaman onlar bizi geri çevirmişti, şimdi armut piş ağzıma düş olmaz. Kimse kusura bakmasın. Olimpiyat'ın şimdiki hali o dönemle karşılaştırılamaz bile, gitsinler paşa paşa oynasınlar Olimpiyat'ta.

    YanıtlaSil
  5. Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçındağ,bu durum için ,Biz Beşiktaş'ı ancak evimizde oynayacağımız maçta misafir etmekten memnun oluruz. Sadece bu kadar olabilir' diye açıklaması var.Haberin adresi

    http://maraton.com.tr/GSaraydan-Kartala-ret_130374.html

    YanıtlaSil
  6. STAD İSİMİN DOĞRU ŞEKİLDE YAZARMISINIZ

    ALİ SAMİ YEN SK TÜRK TELEKOM ARENA

    YanıtlaSil
  7. @FSG

    Senin gibi GALATASARAY lının ben.... para için başka neler yaparsın anlat bakalım?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0