Hoşçakal sevgilim..


Ali Sami Yen.. Sami Yen.. Yen.. Bu sesler yankılandı dün gece Ali Sami Yen'de. Ali Kırca'nın muhteşem şiiri, ağlamamak için kendini zor tutanların gardını kırdı. Mecidiyeköy'e gelen herkesin suratında son derece farklı bir duygu vardı. Kimisi ağlıyor, kimisi stada uzun uzun bakıyor, kimisi donuk bir ifadeyle stada yürüyor.

Bir baba gördüm, oğluna stadı anlatıyordu. Bak oğlum burası Sami Yen dedi. Ufaklık kocaman açtı gözlerini, stadı inceliyordu. "Çok kocaman burası ama televizyonda ufaktı baba" dedi. Yanımızda o şaşkın ifadesiyle, gülüşmelere sebep oldu. O sırada çocukluğum aklıma geldi. Babam da beni almıştı böyle omzuna, böyle anlatıyordu bana.. Ne kadar şanslıyım ki, Sami Yen'de nice zaferlere tanıklık edebildim.

Maç öncesi herkes eskileri yad ediyordu. Kimisi ilk maçını anlatıyor, kimisi efsane maçlarda tribünde ki anılarını anlatıyordu. Herkesin bir anısı vardı Sami Yen'de. Ali Sami Yen Stadı'na gelen herkesin kendisine göre bir anısı vardır. Stada giren herkes önce bir baktı etrafına.. Kimisi gözyaşlarını zor tuttu, kimisi donuk gözlerle baktı, kimisi hüngür hüngür ağladı. Yayınlanan klipler, söylenen o duygu yüklü sözler, tarihi anımsatan görüntüler. Her biri duygu yoğunluğunu daha da arttırdı, duygu patlaması yaşandı. Sami Yen'de dün gece ağlamayan kalmamıştır diye tahmin ediyorum. Özellikle Ali Sami Yen'e veda için hazırlanan klip muhteşem ötesi olmuş. Klibin sonunda taraftara edilen teşekkür tüyleri diken diken ediyor. Ali Sami Yen Stadı'nın duvarları konuştu dün gece, betonun ruhu olur mu dediler? Oldu. Hep söyleriz ya "Ah şu duvarların dili olsa da konuşsa" diye.. Dün gece konuştu o duvarlar, beton bloklar. Tarihi anımsattı, yorulduğunu söyledi, yaşlandığını söyledi.

47 yıllık sevgilimizden ayrıldık dün gece.. Marşlarla, zaferlerle, destanlarla tarih yazdığımız evimizden ayrıldık. Şimdi yeni zaferlere, destanlara tanıklık edeceğimiz bir evimiz var. Ali Sami Yen'in ruhunu alarak gidiyoruz Aslantepe'ye.. Dün gece ışıkları söndürdük. Ama son bir kez daha haykırarak; Burası Sami Yen burdan çıkış yok!
ALİ SAMİ YEN..
SONSUZA KADAR !

5 yorum:

  1. sezon başında ali samiyenin kapanış maçında takım başında hagi olacak,takım beypazarını bile zor geçecek,servet röveşata ile gol atıp takımı kurtaracak ve samiyene veda golünü kazım atacak deselerdi herkes kıçıyla gülerdi.
    hayat bazen öyle insafsızki...

    YanıtlaSil
  2. yikmasalar bari, yazik olur, en azindan müze olarak kalsin

    YanıtlaSil
  3. Efsanelerin çıktığı maçın videosunu veya veda gecesinin tamamını elinizde varsa koyarsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  4. serveti sevmeyen ölsün,o ne rövasataydi öyle, hakan sükürü hatirlatti vallahi, resmen ligimizdeki golcülere tas cikartir cinstendi, helal olsun aslan servet'e,yakisti;
    dogruyu sölyemek gerekirse ilk an ben gözlerime inanamadim :), vay be servet sen neymissin dedim icimden;
    o vuramasaydi bile arda da voleye hazirlanmisti;
    gercekten son iki macta sabrinin golü ile beraber 2 mükemmel gol atildi!
    bu arada culio fena gitmiyor,malum 3 sene balkan suyu icmis,ama tam karar vermek icin bekleyip görmek lazim...

    @atakan senyoruk
    bende izlemek isterim, malum krali özledim!

    YanıtlaSil
  5. üstat dün lorik cana'yı sahada göremedik acaba tribünde miydi bir bilgin var mı?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0