İstikrarın kelime anlamı = Culio.

Juan Emmanuel Culio.. Galatasaray'ın devre arasında Romanya temsilcisi CFR Cluj 1907 takımından transfer ettiği 27 yaşındaki ortasaha oyuncusu. Ortasahanın hemen hemen tüm bölgelerinde forma giyebilen 27 yaşındaki Arjantinli oyuncu için Rumen ekibine ödenen meblağ 2 milyon euro. Tecrübeli oyuncu için ise yıllık son derece cüzi bir miktar (mesela Kazım'ın yarısı, Arda'nın dörtte biri) ödenecek. Son derece ucuz bir transfer olan Culio transferini hep birlikte yorumlayalım. Önce Arjantinli yeni transferimizi tanıyalım.

Buenos Aires'te 1983 yılında dünyaya gelen Juan Emmanuel Culio, futbol hayatına Flandria'da başladı. Altyapı eğitimini aldığı Flandria takımında 2002 yılında A takıma yükselen Culio, 2 sezon boyunca takımında 44 maça çıktı, 19 kez fileleri havalandırdı. 2004 yılında Almagro forması giyen Culio yeni takımında 8 maç forma giyebildi. 2005 yılında Independiente takımında forma giyen Arjantinli oyuncu bu sezonda yalnızca 1 maç forma giyebildi. Independiente'de geçen bir yıllık sürenin sonunda Racing Club takımına transfer olan 27 yaşındaki ortasaha oyuncusu 3 maçta forma giydi. 2006 yılında Racing Club macerasının ardından 2007 yılında La Serena takımına transfer olan Culio, yeni takımında da bir sezon forma giydi. La Serena takımında 19 maçta forma giyen Arjantinli oyuncu 2 kez fileleri havalandırdı. Juan Emmanuel Culio, 2007 yılında La Serena'dan 500bin euro karşılığında CFR Cluj takımına transfer oldu. Flandria takımından sonra her sezon farklı bir takımda forma giymeye başlayan Culio, en uzun futbol kariyerini CFR Cluj'da geçirdi. 3.5 sezon Romanya temsilcisinde forma giyen Arjantinli ortasaha oyuncusu kariyerindeki en büyük başarılara da burada ulaştı. CFR Cluj takımında iki (2) lig, üç (3) yerel kupa ve iki (2) süper kupa olmak üzere toplamda yedi (7) kupa kaldırma başarısını gösteren 27 yaşındaki ortasaha oyuncusu burada 89 maçta forma giydi. 89 maç sonunda istatistik hanesine 6 gol yazdıran Culio, milli formayı giymedi.

Son derece mücadeleci, güçlü, hırslı, agresif ve sert bir oyuncu olan Culio ortasahada her bölgede forma giyebiliyor. Ortasahanın gerisinde, ortasında ve iki kanatta da forma giyebilen 27 yaşındaki Arjantinli oyuncu bileklerine hakim bir oyuncu olarak göze çarpıyor. Tercihen sol ayağını kullanan Culio aynı zamanda oyunu geriden kurabilen bir oyuncu özelliği taşıyor. Son derece sert ve etkili şutlar ile rakip kalede tehlike yaratan Culio, dönen topları olumlu kullanmadaki başarısı ile dikkatleri çekiyor. 176 boyunda olan Culio fiziği ile son derece güçlü. Girdiği ikili mücadelelerde kolay kolay yıkılmayan 27 yaşındaki ortasaha oyuncusu genel itibariyle istikrarlı bir oyuncu. CFR Cluj takımında yarım sezonluk dönemde 18 lig, 6 Şampiyonlar Ligi ve 1 kupa maçında forma giyen Culio, 3 gol-8 asistlik performans ile takımına katkı sağladı. CFR Cluj takımının en istikrarlı oyuncularından birisi olan Arjantinli oyuncu bu sezonun kalan bölümünden itibaren 3 yıl daha Galatasaray forması giyecek.

CFR Cluj takımında istikrarı ile önplana çıkan Juan Emmanuel Culio'ya formamız altında üstün başarılar diliyor, takımımıza katkı sağlamasını temenni ediyoruz. Yeni oyuncumuza hoşgeldin diyor ve istikrarı ile ortasahamıza güç katmasını temenni ediyoruz.

18 yorum:

  1. Tek bir şey diyeceğim. Bence Hagi teknik direktörlükten anlamıyor.

    YanıtlaSil
  2. insallah hayırlı olur oynar da hiç ümidim yok desem de yanlış olmaz.hagi takımı kendi kurup sene sonunda da bişey yapamazsa daha beter olur bu takımın hali.önce hagi gider sonra getirdikleri sonra hagiyi getirenler en son da polat gider bu durumda.adama bidiyeceğim yok tanımıyorum ama şampiyonlar liginde oynamayı reddedip gs ye gelen adam paradan baska bişey görmüyordur.gs de hedefi ne olabilir sampiyonlar liginde oynayıp piyasa yapmakmıdır yoksa sadece aldım parayı rahat emeklilik yaşarım mıdır.ne desem bos valla.

    YanıtlaSil
  3. keske hürriyet göceri alsalardı.. en azından yabancı kontenjanını doldurmazdı.. ayrıca bu elemanın ortasahanın solundan başka bir yerde oynatılacagını sanmıyorum..

    YanıtlaSil
  4. istatisliklere baktım da begenmedigimiz ayhan barıs mustafanın gol ortalamaları bu adamınkiden daha iyi ayrıca bu oyuncu genel olarak sol acık olarak görev yapıyormuş bizim BAM üçlüsü ön libero.. takımın yaratıcı oyuncuya hasret olduğu bir dönemde gercekten harika bir sol acık transfer edildi emegi gecen herkesi tebrik ediyorum.!!! futbolcu die brezilyadan ayakkabı boyacısı da transfer ederler bunlar yakında..

    YanıtlaSil
  5. Resmi sitede 1983 doğumlu diye yazıyor sizde 1985.

    Bu sene değil Galatasaray'ın önümüzde birkaç sene daha karanlık. Kazım'ı da alarak iyice taraftarı soğuttular.Adnanlar gitmeden bu takıma rahat yok!

    YanıtlaSil
  6. vasat, tutarsa yutar mantığı ile yapılmış bir transferden başka birşey değil...

    YanıtlaSil
  7. futbolu Ardan'in 4te biri etsin eyvallah derim...

    YanıtlaSil
  8. Culio'dan çok umutluyum lincoln ve elano'da bu kadar emin değilim ama culio tt arena'nın yıldızı olur...yazın bi yere (ertem şener twitter dan)

    YanıtlaSil
  9. gelir yarim sezon oynar, ondan sonrada kurtulmak icin ugrasiriz. dün kazimin geldigine kiziyordum bugün bu transferi görünce iyki kazimi almisiz diyorum.

    YanıtlaSil
  10. Herşeyden once Adnanların gitmesinden yanayım ama biz elanoları joları lincolnleri g.das santosları f.meiraları gördük..Onların isimleri vardı da n oldu ? Hep hüsran ve klube çok büyük maddi kayıpları oldu.Transferleri isimleriyle değil,sahadaki performanslarıyla değerlendirmek daha doğru olur.Bekleyelim görelim.

    YanıtlaSil
  11. KALECİ

    cağlar neil servet sabri

    culio cana biglia arda


    pino baroş(kazım)


    fena kadro deil aslında :) Bu takıma jo,dossantos,elano,misimoviç geldi 1 gıdım katkı yapmadan gitti beğenilmeyen pinonun yaptıkları ortada belki bu adamda fena deildir takıma iyi uyum sağlar.Oynayana kadar ön yargılı davranmayalım lütfen..

    YanıtlaSil
  12. Kayseri bile Amrabat'ı alırken nerdeyse bu transfere sevincez...

    Kaka+Essien sentezi Culio Hoşgeldin...

    Keita+Disiplin sentezi Colin KAzım sen de hoşgeldin...

    Ne kaldı geriye kupa mı?

    YanıtlaSil
  13. hay yıldızınız batsın yeter be.. kimseye saygınız yokki.. rosickyi alsa gelse şakşakçılığa başlıcaksınız tekrardan sonra sakatlansa bu yönetim anca bunu yapar diceksiniz azcık safınızı düzgün tutun be.. son maçta gördükki bindirmeler koşular yapılınca takım azcık işleyince beğenmediğiniz bi çok topçu ii işler yapıo.. trabzona bakıom adamlarda yıldız yok bireysel olarak beğendiğim çok ii oyuncular yok.. bursada durum aynı.. ama ilk 2 de onlar var avrupada bizden daha ii götürdüler işi bence.. 2000li yıllara dönüp bakıom 160 boyunda 4 tane adam geride önlerinde kimsenin beğenmediği hakan + arif geride oyun kurmayan bülent ve kalede dedeme benzettiğim taffarell ama kupayı aldık.. nasıl? yardımlaşarak ve gerçekten bütün olarak.. şimdi yıldız yıldız die bağırcağınıza bırakında takım 2. yarıya umutla başlasın ve bişiler yapmaya çalışsın.. ayrıca kendi taraftarı maçlarına gitmeyen, uefaya bile belki gitcek takıma hangi yıldızı isterdiniz?? kim gelsin istersiniz? yada daha önce izlemediğiniz adama şimdiden kazma muamelesi yapmak insancamı sizce? oynasın beğenmezsek protesto ederiz gider! ama bi oynasın!!!! ali turan stoper die geldi sağ bekte oynayamıo die gitti.. adam ii topçuydu kayseride ve nelere katlandı ama nekadar çabuk silindi.. artık bi seçim yapın! mücadele eden koşan yüreğini koyan bi takımmı yoksa jo gibi oyuncuların olduğu bi takıım istiosunuz!!

    YanıtlaSil
  14. Haldun Üstünel yönetimden ayrıldığından beri sitenizi çok üzülerek takip ediyorum. Öyle bir havadasınız ki bu analizin ya da transfer haberinin başlığını da keşke şöyle atsaydınız: Polianna'ya tecavüz ettiler;"Ohhh be g..tü kurtardık!" dedi.
    Bence artık sizin de dengeniz bozuldu;ama hangimizin bozulmadı ki?
    Şu saatten sonra Adnan Sezgin eşek transfer etse şaşırmam.Siz de doğru hamle-7,eşek deyip geçme" diye entry girersiniz...

    YanıtlaSil
  15. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  16. Ufuk

    Sabri Neill Servet Çağlar

    Cana Biglia Culio

    Kazım Arda

    Baros(gelicek forvet kimse ya da)

    YanıtlaSil
  17. @mehmetali93 sabri yi sol kanada koyup, etkisiz hale getiren, terim ve hiddinkten sonra 3. kisin, tebrikler...!

    YanıtlaSil
  18. Stadı doldurmaya yetecek, insanları tatmin edecek bir isim geleceğini sanmıyorum maalesef. Herkes orada burada Ronaldinho'dan bahsetmekte, fakat Blackburn'ün 2 yıllık astronomik rakamlarla yaptığı teklif söz konusu.
    Kısacası Ronaldinho'yu unutsun ve boşuna ümitlenmesin insanlar. Bu şartlar altında bit yeniği olmayacak, isimli bir transfer yapamaz bu yönetim. Alabileceğimiz en büyük yıldız şu an için Mutu gibi görünüyor, ki Mutu'nun da geleceğini sanmıyorum.
    Sonuç olarak Kazım transferine çok laf ettik ama içimde bir "belki" var. Aklı başında davranabildiği nadir zamanlarda iyi işler yapabiliyordu çünkü. Bekleyip göreceğiz, beklendiğimiz süreçte de en azından Biglia, Cenk Tosun / Tunay Torun (tercihim kesinlikle Tunay), Mehmet Ekici / Taner Yalçın (tercihim kesinlikle Mehmet); Galatasaray'a kazandırılır umarım. Başka bir önemli konu da Mehmet Batdal(!) O çocuk verilmemeli, en çok kiraya gitsin gidecekse, ama gönderilirse çok ağlarız ileride. Çok iyi yerlere gelecektir.

    @Socanoso
    Yorumun gerçekten haklı ve komik, neyse ki önüne Kazım'ı koymayarak merhametli davranmış... :)

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0