Ölçü değil ama..

Spor Toto Süper Lig'de son derece kötü bir ilk yarı geçiren Galatasaray, hazırlık kampında ilk maçını dün Bundesliga temsilcisi Hannover96 karşısında oynadı. Altyapıdan oyuncularımızın ve yeni transferlerimizinde forma giydiği karşılaşmada takımımıza galibiyeti getiren goller Hakan Balta (pen), Sabri Sarıoğlu ve Kazım Kazım'dan geldi. Galatasaray haftaiçi kupada Beypazarı Şekerspor ile karşılaşacak. Hazırlık kampının ikinci maçı ise 15 Ocak tarihinde Aslantepe TT Arena'nın açılış maçı olan Ajax Amsterdam karşılaşması olacak.

Mücadeleye Ufuk, Serkan-Cana-Servet-Insua, Ayhan-Barış-Hakan, Arda-Aydın ve Bilal ilk onbiri ile çıkan takımımız mücadelenin ilk yarısında doğru futboldan bir hayli uzaktı. Pozisyon bulmakta ve organize olmakta sıkıntı yaşayan takımımız 19.dakikada takım kaptanımız Arda'nın yerde kalmasıyla penaltı kazandı. Penaltıyı kullanan Hakan Balta topu ağlarla buluşturunca Galatasaray pozisyon dahi üretmeden ilk golünü bulmuş oldu. Seyir zevkinden son derece uzakta olan ilk yarıda altyapıdan yetişen Billa'e parantez açmak gerekiyor. Sahip olduğu topların hemen hemen hepsini basit oynayan ve tüm topları olumlu kullanan genç oyuncu ortasahada forma giyiyor. 1992 doğumlu Bilal bu sezon istikrarı ile göz doldururken, ortalamanın üzerinde bir hıza sahip. Hızı ve dinanizmi ile A2 takımın ortasahasında görev alan Bilal, sol kanattada forma giyebiliyor. Maçta bir başka parantezi Serkan için açmak gerekiyor. Genç sağbek bu sene gelişimini devam ettiriyor. Savunması, hücuma verdiği destek ve yaptığı bindirmeler ile potansiyelini farkettiren Serkan, Sabri'nin yokluğunda kuşkusuz sağ tarafta formayı verebileceğiniz bir isim olmaya başladı. Sezon başında hazırlık maçlarında ve ara sıra oynadığı lig maçlarında da son derece etkili olan Serkan, gelecek seneler adına umudumuzu arttırmaya devam ediyor.

İkinci yarıya Ufuk<->Aykut, Serkan<->Sabri değişikleri ile başlayan Galatasaray, rakibi karşısında üstünlüğünü korumaya devam etti. 63.dakikada son derece organize bir köşe vuruşunda Arda ceza sahası dışına topu gönderdi. Aydın topu hiç bekletmeden Sabri'ye indirdi. Çalışılmış ve defalarca pratiğe dökülmüş bir duran top çalışması olduğu gayet net, belli. Aydın'ın duruşuda, Sabri'nin topa vuruşuda herşey planlı, programlı. Sezonun kalan kısmında da sık sık göreceğiz gibi bu tür duran top çalışmalarını. Umarız alternatifleri vardır :) Sabri'nin golüyle rakibi karşısında skoru 2-0'a taşıyan takımımızda golden sonra Ayhan<->Mustafa, Arda<->Kazım, Barış<->Culio, Bilal<->Emre değişiklikleri gerçekleşti. Bu değişikliklerin ardından ortasahada ve hücumda biraz daha etkin olmaya başlayan takımımız rakip kalede bulduğu fırsatları değerlendiremedi. Bir kaç dakika sonra Pino'nunda oyuna girmesiyle rakibi karşısında oyunu yarı sahaya yıkan takımımız aradığı üçüncü golü dakikalar 87'i gösterdiğinde kaydetti. Culio'nun gönderdiği uzun pas sonrasında savunmanın arkasına sarkan Insua, içeriye pasını çıkarttı. İçeride müsait pozisyonda bulunan Kazım bu ikramı boşa çevirmedi ve topu ağlarla buluşturdu. Galatasaray Kazım'ın bulduğu bu golle maçında skorunu ilan etti.

Insua için maçın yıldızı diyebilirim. Keza Arjantinli oyuncu gerek savunmada yaptıklarıyla, gerek içeri bindirmeleri ve sol tarafı adeta otobana çevirmesiyle hücumları başlatan isim oldu. Çağlar'ın sakatlığı, Hakan'ın artık ortasahada oynamaya başlaması derken umarım Insua sol tarafta forma giyer. Çağlar düzelse de, düzelmese de Insua'nın sol bekte oynaması gerekiyor. Keza içeri yaptığı bindirmelerle rakip savunmanın dengesini bozabiliyor. Culio için ise oynadığı sürede ve takıma katılalı 2 gün olmasına rağmen attığı paslar ile son derece etkili oldu. Özellikle Kazım'ın golünde Insua'ya 3 kişinin arasından gönderdiği uzun top ayaklarına ne kadar hakim olduğunun göstergesi. Elbette bu maç çok ciddi bir ölçü değil fakat kumaş ortada.. Beklentileri büyütmemek gerekiyor, ortasahada Cana'nın partneri Culio olacak. Sonuçta alıp maçı götürebilecek bir oyuncu değil fakat yanındaki oyuncular ile uyumu ile maçın kazanmasında rol oynayabilecek bir oyuncu.

Sonuçta bu maç büyük bir ölçü değil ama işlerin olumlu yönde olduğuna dair iyi sinyaller var. Ali Sami Yen'e veda ederken, Beypazarı Şekerspor maçında takımı değerlendiririz. Tabii maçı ne kadar izleyebilirsek...

10 yorum:

  1. Ölçü olacak önümüzdeki ilk maç ligdeki ilk deplasmandır
    Sami Yen'de son maç, yeni stadda ilk maç derken takımın durumu aldatıcı olabilir

    YanıtlaSil
  2. culio cananin alternatifi degil bence cananin partneri olmali

    YanıtlaSil
  3. Culio Cana'nın alternatifi mi olacak ? Yoksa yanyana mı oyanayacaklar ? Ben bunu merak ediyordum. İyi oldu değindiğiniz. Nedir yani Culio'nun olayı ? Cana Culio ve önlerinde bir 10 numara oynasa fena olmaz mı ? Insua yerine Çağlar oynarsa ve yabancı kaleci almazsak o 10 numara bile yabancı olabiliyor Formica mesela...

    YanıtlaSil
  4. Cana'nın alternatifi yazmışız, yanlış olmuş. Cana'nın partneri.

    YanıtlaSil
  5. Biglia ile ilgili bir duyumunuz var mı ? O kadar çok haber varki hangisine inanacağımızı şaşırdık. Ayrıca sizin daha öncelerde yazdığız doğru hamle olarak nitelendirdiğiniz futbolcular sadece takip ettiğimiz mi yoksa ciddi şekilde almaya çalıştığımız oyuncular mı ? (Özellikle almanyadaki türk oyuncular için soruyorum bunu)
    Son olarak mutu,emana ve ronaldinho ile ilgili bir yazı yazarmısınız ?

    YanıtlaSil
  6. Misi işi ne alemde Wolfsburg'a gitme durumu vardı?

    YanıtlaSil
  7. maci sadece sabrinin müthis golünü izlemek icin degerdi

    YanıtlaSil
  8. Hakan Balta'nın oynadığı hiç bir takım başarılı olamaz. Ben hayatımda bu kadar kötü bir futbolcu görmedim.

    Insua ise büyük ihtimalle yabancı kontenjanına takılacak. Çağlar varken oynaması çok zor. Çünkü stoperde de büyük sıkıntımız var. Orta sahaya bir yabancı daha geleceğini düşününce daha sırada forvet var. Bu nedenle çok zor Insua'nın oynaması.

    YanıtlaSil
  9. Biglia transferi yatmistir, Anderlecht ile kampa gitmis kendisi. Asagidaki haberde odemeler icin banka garantisinin verilmediginden dolayi transferin gerceklesmedigi seklinde.

    http://www.sporza.be/cm/sporza/voetbal/Jupiler_Pro_League/110108_biglia_niet_galatasaray

    YanıtlaSil
  10. benim siteye girişle ilgili bir sorunum var..evdeki pc den giremiyorum siteye..dns ayarlarını değiştirince girebiliyorum ancak...sizlerde de böylemi acaba ?

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0