STSL | Hatalar, hatalar, hatalar..

Spor Toto Süper Lig'in 19.haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan takımımız sahadan 2-0 mağlup ayrıldı. Bursaspor karşısında pozisyon üretmekte dahi zorlanan ekibimiz Kenny Miller ve Vederson'a engel olamadı. Özellikle ilk golde hakemin ofsaytı atlamasının yanı sıra birde Kenny Miller'ın eliyle düzeltmesini es geçmesi haftanın tartışılan konusu olacaktır, şüphesiz. Vederson'un 40 metreden öylesine vurduğu ve Ufuk'un büyük katkılarıyla içeriye giren top ise gelecek haftalarda kalede değişimin göstergesi olarak yorumlanabilir. Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Eskişehirspor ile karşılaşacak olan takımımızda Ayhan Akman gördüğü kırmızı kart nedeniyle forma giyemeyecek.

Mücadeleye kalede Ufuk, savunmada Sabri-Servet-Hakan-Insua dörtlüsü, orta alanda Ayhan-Barış-Culio-Yekta-Emre ve ileride tek forvet olarak Kazım ile sahaya çıkan takımımız bırakın gol bulmayı, gol fırsatı bile yaratamadı. İlk yarıda Yekta'nın pasıyla ceza sahasına giren Sabri'nin şutu dışında kaleye doğru dürüst şutu olmayan takımımızda Ömer Erdoğan'ın darbesi sonrasında omzunun üzerine düşen Barış Özbek sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı. Ortasahada pek fazla varlık göstermeyen Barış'ın yerine bir başka ortasaha katili Mustafa Sarp oyuna dahil olurken, oyunun momentumu da ev sahibi ekibe geçiyordu. Bir başka ortasaha oyuncumuz Ayhan Akman'ın da ortasahada mücadele etmek yerine, maç boyunca hakemle mücadele etmesini de belirtmek gerekiyor. Ortasahada tek bir oyun kurucunuz olduğu zaman haliyle pozisyon üretmekte zorlanırsınız. Yekta ve Culio dışında ortasahada 'gerçekten' mücadele eden bir oyuncunun olmamasının karşılığını Bursaspor'un tek ve uzun paslarla savunmanın arkasına sarkmasıyla almaya başladık. Bu tür pozisyonlardan birisinde ortasahadan atılan uzun pasta Batalla içeri ortaladı, ofsayt-el/kol gibi bir çok ihlalle birlikte Bursa'nın yeni transferi K.Miller topu ağlarla buluşturdu. Kenny Miller'ın golüyle momentumu tamamen eline geçiren ev sahibi ekibin sol bek oyuncusu Vederson kaleyi cepheden gördüğü 45 metrelik mesafede Ufuk Ceylan'ın büyük katkısıyla topu ağlarla buluşturdu. Bu gol aynı zamanda Ufuk'un bundan sonra kaleye kolay kolay geçemeyeceğinin göstergesiydi. Ufuk bir nevi varolan kredisini tüketti.

Bu tür hakem hatalarının Galatasaray maçlarında olması artık rastlantıdan çıkmış durumda.. Sadece Bursaspor maçı değil, sezon başından beri bir takımın kaderi ile bu kadar oynanmaz. Evet, kötü olabilirsiniz, gerçekten formsuz olursunuz ve hatta güçsüz olursunuz fakat hakemler tarafından bu kadar ezilemezsiniz. Maçın ilk dakikasından itibaren ev sahibi takımın sert faullerine tek bir kart bile çıkartmayan bir hakem, konuk takımın en ufak faulünde oyuncuyu tersliyor, azarlıyor ve kart gösteriyor. Birisi bana Sabri'nin kartını açıklayabilir mi? Sabri'nin gördüğü kart itiraz sonrası değil, Bülent Yıldırım'ın ego tatminiydi. Devre arasında takımlar soyunma odasına giderkende itirazlardan dolayı Ayhan Akman'a da sarı kartını çıkartan Bülent Yıldırım görevini yapmış olmasının gururu ile soyunma odasının yolunu tutuyordu. İlk yarıda görevinin ilk bölümünü tamamlayan Bülent Yıldırım, ikinci yarıda da görevine devam ediyordu. Mücadelenin ikinci yarısıyla birlikte rakip kalede baskı kurmaya çalışan takımımız istediği final paslarını atamadı. Topu bir türlü üçüncü bölgeye taşıyamayan, hücum oyuncularını topla buluşturmakta büyük sıkıntı yaşayan takımımızda Ayhan Akman'ın atılmasıyla oyun planı ve varolmayan ama olmaya çalışan dengesi bozuldu.

Şunu idrak etmek ve kesin tanıyı koymak gerekiyor. Stancu forvet arkası veya ofansif ortasaha oyuncusu değil, forvet oyuncusu. Yani oyuna girdikten sonra Kazım'ın arkasında değil, önünde oynaması gerekiyor. Fakat şöyle bir gerçek var ortada... Ortasahadan topu alacak, forvetlere aktaracak oyuncularımız bulunmuyor. Culio topu aldıktan sonra tek başına bir yere kadar keza Yekta aynı şekilde.. Üçüncü ve hatta dördüncü bir kişinin çıkması gerekiyor. Ortasahada yaşanan bu kısırlık sonrasında Misimovic iddiaları dönmeye başladı. Bosna-Hersek'li oyuncunun affedilmesi söz konusu deniliyor. Ortasahada Hagi'nin sisteminde elbet bir ofansif ortasaha oyuncusu olması gerekiyor. Keza bu sistem ve bu takım döngüsünde topu ileriye taşıyabilecek, ileriye pas atabilecek bir oyuncu olması gerekiyor. Hazır ileriye pas atmaktan bahsediyoruz, bir noktaya değinmek istiyorum. Eğer bir takımın ortasahasında forma giyen 3 oyuncu da topu ileriye değil, yana ve geriye oynamayı tercih ediyorsa o takım maçı kaybetmeye mahkumdur. Mustafa, Barış, Ayhan; sözüm size.. Ne zaman ileriye pas atmayı düşünüyorsunuz?

16 yorum:

  1. YENİ ANADOLU TAKIMI GALATASARAY
    çıldırın marşını adnan polatın başkan olduğu günden itibaren icraatlarını anlatan sözlerle pekiştirsek ve de nakaratı önce "adnanım adnanım ,adnanım adnanım kükresene adnanım olsa son nakarat kısmında da istifa istifa , istifa istifa adnan polat istifa , 50bin kişinin son nakaratı hepbir ağızdan bağırdını hayal ettim tüylerim diken diken oldu...yakışmaz sanaaaaaa ttarenaaaaaaaa

    YanıtlaSil
  2. Bu takımdan Misimovic'i disipLinsiz diye A2 takımına gonderiyorlar. Ama bir bakıyorsunuz ki geride kaLan takımın tamamı da Disiplinsiz.. Bu yuzden adam olan ne yapar? Yapılması gereken o kadar basit ki.. Gonderirsin bu takımı (Servet ve yeni transferler haric cunku onları henuz tanımadık) A2 takımına ve dersin ki onlara Sezon sonuna kadar hepiniz kendinize bir kulup bulun, sezon sonuna kadar hepiniz A2 takımı ile caLısacaksınız. Bu kadar basit.. He yapamıyorsanız, O zaman afedersiniz ama Siktirolup gidersiniz yani..Cıkarırsın A2 takımını yeni transferlerle birlikte maclara 10 tane yese de bu taraftar onların arkasında durmazsa bende serefsizim. Yemin ediyorum Bir Galatasaray taraftarı olarak 26 yıllık omrumde en kotu Galatasaray'ı izlemekteyim. Tamam kotu gun taraftarı olmak bizim boynumuzun borcu ama Yemin ederim artık nefret ettirdiler takımdan beni yaa.. Taraftar da TT Arena'ya gitmesin arkadaslar bos tribunlere oynasın da gorsun seref, namus, forma askı yoksunu futbolcular ve yonetmekten anlamayan yonetim.. Burdan Tum GERCEK Galatasaray taraftarına sesleniyorum.. Artık bu takımı protesto etme zamanı geLdi de geciyor. Gelin birlik olalalım da maclara gitmeyerek protesto edelim bunları.. Bu takım ve basındakiler baska turlu gitmeyecek bu takımdan..

    YanıtlaSil
  3. Koray arkadaşım, o bahsettiğin şeyler protesto olmuyor ama. Kendi kendimizi baltalamak oluyor. Takim ne yaparsa yapsin merak etme o isin basinda olanlar geregini dusunur. Su akar yatagini bulur.
    Bence bize dusen gorev her zamanki gibi gidip desteklemek. Desteklemesekte cekirdegi citlemek. O bile yete bence:)
    Unutmayin ne kadar dibe inersek geri donusun tadi o kadar cok cikacak.
    Sevgiler,
    Benim hala umudum var...

    YanıtlaSil
  4. Mustafa Sarp, Ayhan, Barış, Emre Çolak. Bu 4 oyuncudan kaç tanesi Bursaspor'un ilk 11'inde oynar.

    YanıtlaSil
  5. bu takimin 18 kisilik kadrosunda ayhan, mustafa sarp, hakan balta, aydin ve baris bulundugu sürece bu takim kaybetmeye mahkum.
    takimda o begenmediginiz servet de olmasa su an düsmeye oynardi galatasaray. ama olsun siz yinede pinoyu alkislayin, adam sonucta kalecinin üstüne güzel sert sutlar cekiyor, pinoyu begenmicezde defansin bel kemigi serveti mi begenicez?

    bu arada stancu herkeze hayirli 5 millionlun euroluk transferimiz dün topa 3 defa dokundu.

    amaan olsun, yarin polat 3. sinif bir ligden veya 30 yasinda bir futbolcu daha getirir bizde tt arenada oleeey saldir cimbombomum diye bagirirz. cünkü bizde takima ayak uydurduk, 3. sinif bir taraftar olduk.

    YanıtlaSil
  6. yahu bu ayhan denilen insanın miyadı dolmadı mı artık? kaptan olarak çıktığın maçta ne hakla böyle gerizekalıca kartlar görüp takımını 10 kişi bırakırsın? yönetim okkalı bir ceza versin artık şu adama

    YanıtlaSil
  7. bu takımdan ne köy olur ne kasaba.. adnan p., ben senin kadar kisiliksiz bir insan hayatimda daha once gormedim.. kötüsün işte, çok kötüsün.. bırak artık git.. aziz kankanla git kadıköyde gülerek kahkahalarla maç izle.. Arenadaki taraftarlara da bir kaç sözüm var. HEPİNİZE YAZIKLAR OLSUN! çarşı olsa ayaga kaldirmisti simdi ortaligi. siz hala malak gibi maç izleyin.. benim GALATASARAY'IM bu degil, benim 2000lerdeki taraftarim bu degil..

    YanıtlaSil
  8. Bu maç sadece Galatasaraylı oyuncuların beceriksizliğiyle kesinlikle açıklanamaz bariz bir şekilde hakem puanlarımızı çalmıştır. Tamam Ayhan Mustafa Barış vs... oyuncular yeterli değil ama maçı izleyen arkadaşlar var ise görmüşlerdir ne zaman kontratağa çıkacak olsak hemen faulle durdurulduk hakem bazen faul bile vermedi maç henüz 0-0 iken golle sonuçlanabilecek bir pozisyonda Ömer Erdoğan topu elle kesti hakem bırakın kartı aynen devam ettirdi oyunu aynı Ömer Barış'ı sakatladı aynı Ömer Emre Çolak'a topla alakası yokken arkadan çok sert girdi kart yok keza diğer pozisyonlar ve ofsayt + elle kontrol 1. Gol. Tamam kabul Galatasaray bu kadar ruhsuz olmamalı ama hakkımızın yendiği bariz ortada uyumayalım arkadaşlar...

    YanıtlaSil
  9. Hakem falan hikaye. Başımızda hala Ayhan'dan, Mustafa Sarp'tan, Hakan Balta'dan, Barış Özbek'ten medet uman bir teknik direktör var. Emre Çolak'tan sol açık, yekta'dan sağ açık ve Aydın Yılmaz'dan futbolcu yaratmaya çalışıyor.

    Bu maçı kaybeden Hagi'dir. Takımın yarım pozisyonu yok maçta. Bırakalım hakemi falan.

    Misimovic'i antremanda mimleyip kadro dışı bırakan yürekten aynı cesareti ayhan, mustafa, hakan balta ve barış için de bekliyoruz. Ama yok. Onlara yemiyor işte.

    Bırakın Allah aşkına. Ne bu yönetimle ne de Hagi'yle olmaz bu iş. Aldığın adamı oynatmayacaksan bu maçta neden aldın? Hazır falan olmasa bile Ayhan'dan falan daha iyi performans göstereceği kesin. Hala Ayhan, hala Mustafa hala Barış. Yeter artık. sıkıntı geldi. Kim gelirse gelsin bu herifler oynuyor. Yeter.

    YanıtlaSil
  10. Biz bu hafta sadece kaybetmedik ayni zamanda kazandik , nasilmi? haftaya Ayhan ve baris yok :)

    YanıtlaSil
  11. herkes oyunculara takılıp kalmış vaziyette!! yahu çok ii kadromuz var bizim tek eksik bitane orta saha.. herkes 5 isim verio hala gitsin die.. bırakın dursunlar bizene!! ama haginin oyuncu seçimleri bu şekilde olduğu sürece bi yere varamayız!! ilk yarı ii oynuoduk gerçekten fakat tek yanlış oyuncu tercihleri ve yekta ile kazımın mevkisinde oynamamasından bizim adımıza kısır geçti.. kaldıki hagi stancuyu forvet kazımı kanat olarak kullansa ve barışın yerine yektayı orta sahaya çekse, hem topa daha çok sahip olur hemde daha fazla fırsat yaratırdık.. ayhanı sürekli söylüorum burda zaten bu adam 2 yıldır lüzumlu bir sarı kart görmedi henüz! tabi ufuk hakkında konuşmak doğru değil bence.. artık klübede bile oturmamalı uzun bi süre! galatasaray ona güvenip kaleyi teslim edio ama o kendine güvenmioken koca galatasaray ona nasıl güvencek artık anlamıorum.. geçen sene leonun yediği gol daha zordu zemin ıslaktı ve maçtan önce şom ağzımı açıp o şekilde gol yicemizi söylemiştim ama bu defa benle ilgisi yok.. ufuk artık dinlensin bence. barış ve ayhanda.. sarp pozisyon bilgisi yüzünden ve savunma yönü olmamasından dolayı oynamamalı.. gerisi hikaye.. ama dediğim gibi bizi bitiren haginin seçimleri.. tamam takım diri fakat bi kere doğru kadro ile çıkmadı daha yada olumlu bi değişiklik yapmadı.. ilk yarıda sol kanattan gelioduk bişiler üretioduk emre, insua ve culio sayesinde 2. yarıda orayıda kilitledi ve sonra ayhanda olayın rengini değiştirince herşey bitti! hakemde üniformanın altına bursa forması giymişti sanırım.. ama onu suçlamakla uğraşamıcam çünkü biz zaten o oyunla gol felan atamazdık.. saol ufuk saol hagi saol hakem saol ayhan! en büyük teşekürüm bursaya ve hakeme çünkü haftaya hem ayhan hemde barış yok! belki hagi mecburen yektayı yerine çeker ve kanada kazımı koyup forvete stancu yada iileştiyse baroşu koyar!

    YanıtlaSil
  12. aykut-caygin kardeşim

    Hep hataları başkalarında arayarak onların arkasına sığınırak buralara geldik. Evet hakem rezaletdi, maçı katletti, bizi katletti ama ilk golü vermeseydi, Ufuk ikinci golü yumurtlamasaydı ne olacaktı ? En iyi ihtimal ile berabere bitirirdik. Kazanmak hayal. Bir tek pozisyonumuz yok. Bir tane sabrinin şutu yok. Bunlardamı hakemin suçu. Hakem mi şut attırmadı bize ? Bu maçı 180 dk 11 kişi oynasaydık bu dizilişle, bu kazma oyunucularla ( BAM ) yine gol atamazdık.
    Bu nedenle evet hakeme lanetler yağdıralım ama arkasına sığınmayalım.

    YanıtlaSil
  13. Galatasaray bu saatten sonra bir oyuncu almasın bu kadroya ahengini bozarlar maazallah: Ayhan,Mustafa Sarp, Barış gibi first class isimler var kadroda malumunuz. Misimovic'i sakız çiğnedi diyen bir adamı halen başımızda tutuyoruz. Misimovic'i kazanmamız gerek!!! Nasıl ki Adnan Polat düşerken tutmak istiyoruz, aynısını Misimovic'e de yapalım adamı oynamadan göndereceğiz yok böyle bir şey!!!

    Ayrıca blogu açıldığından beri takip ederim ilk kez bir ricam olacak bu Misimovic konusu beni deli etti. Bununla ilgili bir yazı yazarsanız çok memnun oluruz, malum kimse konuşmuyor bile, kapalı kapıların ardında neler oluyor?

    YanıtlaSil
  14. o kadar kötü oynuyoruz ki hakem hataları olmasa bile yine kazanamayacağımız aşikar.Anlamadığım şu; geçen hafta zar zor galip gelen takımı sanki muhteşem top oynamışlar gibi bozmamak.kazım yekta emre hep farklı yerlerde oynuyor.Ne geldiyse bu farklı mevkilerde oynayan adamlardan geldi başımıza.bu takım sene başında bu kadar para harcamadı transfere.hagi bu kafayla çok durmaz durmamalı.yönetim de yaptığı bu transfer ve hoca yanlışlarıyla başarısızlığa damgasını vurmuştur.seneye hagiyi ve getirdiği topçuları bedavaya gönderelim.yeni hoca bu topçuları istemezse takım komple değişsin.yeni transfer yapılmasın bu takıma.yararından çok zararı olur.eldeki gereksizleri (bam)göndermeden veya onları hala oynatanları göndermeden bu takımdan bi cacık olmaz.

    YanıtlaSil
  15. Barış,ayhan,hakan,gökhan,mustafa gitsin yerlerine adam akıllı oyuncular alınsın bu takım düzelir.

    YanıtlaSil
  16. Allah aşkına bu kazmalar ne zaman gidecek.kim gelse oynatıyor bunları arkadaş.ben bunları ilk 18 e almam.misimovic gibi yetenekli bir oyuncu kadro dışı ama baltalar kazmalar takımın vazgeçilmezleri nedense.bu iş transferle de çözülecek gibi görünmüyor.evvela kafaların değişmesi lazım.bam lar la olmuyor görün artık.daha başımıza neler gelmesi gerekiyor.

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0