Kanımızın yetmemesi, kanımıza dokunuyor.

Avrupa'nın hatta tüm dünyanın en önde gelen sağlık kuruluşlarından birisi olan Kızılay'ın uzun bir süredir kan bağışı adına yapmış olduğu bir kampanya bulunuyor. Ülkemizde ciddi bir problem olan kan bağışı ve uygun kanın bulunamaması durumu üzerine harekete geçen yetkililer kan bağışçılarından temin etmiş oldukları kan ünitelerini stoklayarak hayat kurtarıyor. Her üç kan bağışının bir insan hayatını kurtardığını düşünürsek ve bir insanın yılda sadece 4 defa kan verebileceğini düşünürsek ciddi bir rakamdan bahsediyoruz. 70 hatta 80 milyonluk ülkede 1 milyon kan bağışçısı aranıyordu. Kızılay yaptığı tüm organizasyonlar sonrasında da olumlu bir tepki ile karşılaşarak, halkın bu konuda ki ilgisini uyandırmayı başardı.

Galatasaray taraftar grubu ultrAslan'ın önderliğinde şimdi yeni bir organizasyon yapılacak. Yarın evimizde oynayacağımız Eskişehir maçı öncesinde stadımızın bulunduğu alana kurulacak olan gezici araçlar ile taraftarlarımız kan bağışı yapabilecekler. Böylesine önemli bir organizasyonda sağlığı ve sıhhati yerinde olan tüm taraftarlarımızın katılımını bekliyoruz. Önemli bir durum, önemli bir organizasyon.

"Cimbomum feda olsun sana kanımız!"


Kimler kan verebilir?

* Ağırlığı 50 kg’ın üzerinde, 18-65 yaşları arasındaki sağlıklı her birey 3 ay ara
ile yılda en fazla 4 kez olmak üzere kan bağışlayabilir.
* Kan vermeden önce yorgun, uykusuz ve aç olmamalı
* Son 24 saat içinde aşırı miktarda alkollü içki almamış olmalı
* Son 3 gün içinde aspirin almamış olmalı
* Kullanılan ilaçlar, aşılar doktora bildirilmelidir.
* Kan verme esnasında mutlaka TC kimlik numaranızın yazılı olduğu kimlik belgesi ibraz edilmelidir.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0