Misimovic sorunsalı..

Aslında yok böyle bir sorunsal. Kadro dışı kalma sebebi de net değil. Kadro dışı kalmasının sebebi disiplinsizlik olmadığı veya verimliliği açısından olmadığı belli. Bizim bildiğimiz antremanda kendisini sol tarafta deneyen Hagi'ye "Solda oynamaktansa forvet arkasında oynamayı tercih ederim. Çünkü orada daha verimli olurum. Beni solda oynatmayın, forvet arkasında oynatın." diye şikayette bulunduğu ve bu isteği sonrasında da "Senin nerede oynamana ben karar veririm." mantığı ile oyuncuyu cezalandırma amacıyla kadro dışı bırakması. Peki bu disiplinsizlik midir yoksa verimsizlik midir? Tam tersi. Oyuncu verimli olmadığı yerde değil, verimli olacağı yerde oynamak istiyor. Eğer sahada verimsizlik nedeniyle kadro dışı bırakılıyorsa, Misimovic'ten önce bırakılacak çok isim var. Resmi siteden beklenen performansı karşılamaması nedeniyle diye komik bir açıklama yapılmıştı. Herhalde şu anda ilk 11 çıkan veya oyuna her maç sonradan dahil olan Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin, Hakan Balta, Mustafa Sarp, Barış Özbek, Ayhan Akman, Aydın Yılmaz performans açısından beklentileri karşılıyor. Elbette bu oyuncuları kadro dışı bırakın falan demiyoruz ama Misimovic'i "beklentileri karşılamamak" adı altında kadro dışı bırakıp, gerçekten beklentileri karşılamayanları her maç oynatmak ayrı bir durum...

Misimovic için transferin ikinci taksidi ödendi. Wolfsburg'a bu gidişle 8 milyon euronun tamamı ödenecek. Yönetim tarafından da ufak ufak baskılar, nabız yoklamalar başlıyor. Takımın sahaya dizilişinde forvet arkası oyuncuya ihtiyacı olan, forvetten veya kanattan devşirme ile bu bölgeye takviye yapan Hagi'nin kadro dışı bıraktığı oyuncuyu affetmesi gündemde.. Misimovic uzun bir süredir tek başına gerek kondüsyon gerekse bireysel çalışmalarını yapıyor. Kadro dışı kalmasına rağmen ve takımdan ayrı çalışmasına rağmen ekstra idmanlarda yapan Bosna-Hersek'li oyuncunun takıma katılmasıyla, takımın çehresinin değişeceği bir aşikar. Bu kadro dışı kalma cezası oyuncudan çok, takıma zarar vermiş durumda. "Çok yaptırımlarımız olacak." denildikten sonra sadece Misimovic'in kadro dışı kalması komedi dalında oskarlığa adaydır. Ara transfer döneminde CSKA Moskova, Zenit ve Spartak Moskova ile görüşen fakat kulüp tarafından gönderilmeyen Zvjezdan Misimovic'i önümüzdeki haftalarda takımla birlikte çalışmaya başladığını görürse kimse şaşırmasın.

Bu arada o kadar yazdık, ettik. Söz sizde.. Misimovic için yapılan ankete katılımınızı bekliyoruz. Soru açık, cevaplar net. Sezon başında 8 milyon euroya Wolfsburg takımından transfer edilen Zvjezdan Misimovic takıma katılsın mı, katılmasın mı?


19 yorum:

  1. Büyük ihtimal Hagi birkaç haftaya gider. Bunu yönetim de Misimovic de tahmin ediyordur. Bu yüzden bir yere gitmedi Misimovic. Ya bakıyorum gerçekten Anadolu takımları çok iyi oyuncular getiriyorlar. Ligimizin değeri git gide artarken takımımız ise gözümüzün önünde eriyip gidiyor.

    YanıtlaSil
  2. @ FCN Blog

    Hernekadar efesane 10 numara Hagi herzaman bizim icin vazgecilmez olsada son maclarda yapmis oldugu gereksiz maceraperest hamleler teknik direktorlugu acisindan herkesin kafasinda citti soru isaretleri birakmaya basladi. Oncelikle Misimovic'in affi ile ilgili kulaginiza gelen citti bir girisim varmi? Ayrica yonetim ve Hagi arasinda ki iliski hakkinda bilgileriniz varmi?

    YanıtlaSil
  3. İyi de katılsa ne olacak bu saatten sonra ? Geçmiş olsun artık. Sezon sonu Hagi de gider, Misimovic de gider.

    YanıtlaSil
  4. misimovic de bizi affedecek mi? gelse oynayacak mi?? biz affettik diyince her sey birden degismeyecek ki tek tarafli bir sey degil sonucta

    YanıtlaSil
  5. Hagi gitmeden Misimovicin affedilmesi cok yanlıs bir hamle olur...

    Misimovici sezon sonu iyi bir fiyata satmaktan baska bir amacı yoktur bu affın. Yani, herkesin bildiği gibi bu yönetim para için herşeyi yapar... sonucta sportif basarı değil sene sonunda ne kadar kar ettiği önemlidir Galatasaray A.Ş. nin(!) .

    YanıtlaSil
  6. adim mustafa birakin misimovici nereye gidecekse gitsin.geldiginde ne oynadiki hic bi sey.culio bile ilk macinda bu futbolcu dedirtti.misimovic eger gercekten top oynamak isteseydi simdiden coktan en az kiralik olarak giderdi.adamin tek derdi para.zaten gsarayin bugunlere gelmesinin sebebide yabancilarin sadece parami kazanayimda nolucaksa olsun.bu arada hagi antrenor olarak bize bisey vermez.seneye gelecek hocayla simdiden anlasip disardan takimi seyretsin

    YanıtlaSil
  7. 10'un adı Hagi ;

    10 u hepimiz çok seviyoduk ,10 unla şampiyonluklar yaşadık , 10 unla avrupa kupaları kazandık,sonra futbolu bıraktı 10 u çok özledik derken teknik direktörlüğe başladı takımımızın başına geldi 10 unla ezeli rakibimizi 5-1 yendik , türkiye kupası kazandık , sonra istenilen performansı alamadık diye 10 u sezon sonu gönderdik , 10 dan sonra çok teknik adamlar geldi , şampiyonuklar yaşadık , mağlubiyetler yaşadık derken takım tepe taklak yuvarlanmaya başladı ,belkide tarihinin en kötü yuvarlanışlarından biriydi , ve takımın başına bu tepetalak düşüşten kurtulmak için yine 10 u getirdik , geldiğnde 10 u 'ı love you' tezahuratlarıyla karşıladık , yine stadyumları 10 un için aynı tezahuratlarla inlettik, ki gerçekten seviyoduk da , yenildik yine yılmadık yine kesmedik tezahuratlarımızı 10 u destekleyen , neyse lafı daha fazla uzatmadan ; puan tablosuna baktımda geçen gün

    10 uncu sıradayız...

    YanıtlaSil
  8. Taraftar çok yanlış yaptı.Taraftar Misimovic'in kadro dışı bırakılma sebebini öğrendikten sonra arkasında durmalıydı.Göz göre göre Bundesliganın asist kralı harcandı,yazık oldu adama.

    YanıtlaSil
  9. Bülent Korkmaz geldi Lincoln´ü küstürdü adini duyurmak icin.Hagi geldi Misimovici küstürdü bu suc yönetimin degilde kimin?

    YanıtlaSil
  10. Yazıyı oukuduktan sonra anket soruları biraz tuhaf geldi bana. Yani "Afedilsin" ve "Afedilmesin".
    Birini af etmek için o kişi bir suç işlemiş olması gerekir. Misimovic afedilmesini gerektiren ne suçu işlemiş ki ?
    Bence şıklar şöyle olmalıydı "Hagi kişisel Ego tatmininden vazgeçmeli mi" veya "Hagi takımın içine etmeyi bırakmalımı" yada basitçe "Hagi gitsin mi".
    Benim bu anket sorusuna cevabım belli :
    HAGİ BİR AN ÖNCE ÇEK GİT. I love you (futbolcu) Hagi.

    YanıtlaSil
  11. @Gökhan
    gökhana katılıyorum Hagi gider ancak Galatasarayın ciddi bir sistem sorunu var
    soruyorum bu kadroya karabük-manisa veya herhangi bir forma giydirin ilk 5 e giremez mi oyuncular çok mu kötü tabii ki hayır ancak antrenörler mantıklı değil yada egoları... kardeşim galatasaray zamanında 4-4-2 ile uefayı aldı ve bu sistemi en iyi oynayan takımdı.şimdi aşağıdaki gibi bir kadro yapsak ligde geri kalan maçlardan 10/15 kazanamaz mıyız?

    Zapata(ufuk)

    sabri(serkan)-servet(gökhan)-neil-insua(H.Balta/Çağlar)
    ----------------------------------------------
    pino(kewell/E.Çolak/yekta)-culio-cana-Arda(kewell/yekta/E.Çolak)
    ------------------------------------------------
    Kazım(misi)-Baros(stancu/kewell/pino)

    YanıtlaSil
  12. @UB işte bu kadro bir türlü yapılamıyor nedense şu BAM denilen kabus adamlar sakat veya cezalı değillerse mutlaka kadrodalar. Rıdvan sorup duruyor Cana'dan 100 tane var diye. Acaba BAM üçlüsünden kaç tane var? Ya arkadaş nedir bu adamlar torpilli falan mı? Ya da ellerinde bir koz falan mı var bu adamlardan kimse vazgeçemiyor. Sadece Ayhan'a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz o kadar. Mustafa ile barış bu takıma ne vermiş ki bugüne kadar hala kadroda kalmayı hak ediyorlar? Ayhan kalsa iyi bir yedek olur belki kimse sesini çıkarmaz ama Mustafa ve barış kalitesindeki adamların ben floryada antrenman yapmasını bile sindiremiyorum içime.

    YanıtlaSil
  13. Ufuk

    Sabri Cana Servet İnsua

    Yekta Neill Culio

    Stancu Baroş Arda

    COk iyi pres yapan bi kadro bence hem savaşçı hem genç bi orta saha ve forvet hattı . bence bu sekilde 4-3-3 de oynanabilir

    YanıtlaSil
  14. hala cana'yı stoper görmek isteyen adamlar var ya... ne diyeyim daha.

    YanıtlaSil
  15. şu adnanlar haciler allah aşkına gitsin yaa yeter artık allah belanızı versin yaa....rezil ettiniz bizi aleme...

    YanıtlaSil
  16. Haginin elinde cidden 2nci yarı cok iyi kadro var.Fb den neyi eksik bu kadronun sadece onlardaki futbolculardan en iyi verimi almaya calısıyorlar tıpkı gerizekalı selcuktan aldıkları gibi..G.Antep macını onun taktiksel hataları yüzünden kaybettiğimiz aşikar.Titreyin ve kendinize gelin Ruhsuzlar.Bugün Ruhsuzları değil stadı görmeye gidiyorum.

    YanıtlaSil
  17. Bu takım 4-4-2 oynamalı.Yekta iyi ara pasları atabilen biri misimovicin yokluğunda ön libero mevkinde kullanılabilir.Kanatları kullanarak çok iş yaparız.

    ---------Zapata-------

    --------Neil-Servet-----

    Sabri---------------Insua

    ---------Cana(Ayhan)-----------

    Kazım---------------Culio(Arda,Emre Çolak)

    ---------Yekta-----------

    -----Anıl(Baros,Pino)--Stancu(Kewell)-------

    YanıtlaSil
  18. @DIS

    Neill CAna dan 10 kat daha yaratıcı oldugu için liberoya koydum . yoksa bende bayılmıorum cana ya ama gidipte hakanın stoper oynamasından daha iyidir cana nın oynaması

    YanıtlaSil
  19. Adnan Sezgin pazar gecesi Rusya ile gorusmeler oldugunu teyit etti. Bence satilacak. Sonra resmi siteden Elano tarzi bir aciklama gelir. Misimovic'in onumuzdeki 3 yillik alacaklarindan su kadar kar edildi falan diye...

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0