12.Şampiyonluk İçin 12000 Taraftar!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ni normal sezonda aldığı 2 mağlubiyet ile 11 yıl aradan sonra ilk kez lider tamamlayan Galatasaray Medical Park, play-off maçlarında mağlubiyet yüzü görmeyerek finalde mücadele etme hakkını kazandı. Ezeli rakibi Fenerbahçe kadın basketbol takımı ile play-off final serisinde karşılaşacak olan Galatasaray Medical Park normal sezonu lider tamamladığı için ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor. Ev sahibi avantajını elinde bulunduruyor, bulundurmasına ama takımın taraftardan bir ricası var. Sahada 12, tribünde 12 BİN ASLAN !


Normal sezonu lider tamamladığı için ilk iki maçını evinde oynayacak olan kadın basketbol takımımız, gerek görülmesi takdirde serinin son maçını da evinde oynayacak. 10 Nisan Pazar günü saat 14:00'te oynanacak karşılaşma ile başlayacak olan final serisinde ilk maç haliyle Abdi İpekçi Arena'da. Pazar günü oynanacak olan karşılaşmanın ardından serinin ikinci maçı 12 Nisan Salı günü saat 20:00'de yine Abdi İpekçi Arena'da. Takımımızda bulunan herkesin (yöneticisinden-malzemecisine) tek bir dileği var. Tüm tribünlerin kırmızı, kıpkırmızı olması!

Son şampiyonluğu 10 yıl evvel Fenerbahçe karşısında kazanan Galatasaray kadın basketbol takımı elde ettiği 11 şampiyonlukla ligde en çok şampiyonluk yaşayan takım ünvanını elinde bulunduruyor. Fenerbahçe kadın basketbol takımı ile bu sezon bir çok kez karşılaşan takımımız "hedef" olarak nitelendirebileceğimiz iki maçtan da galibiyetle ayrıldı. Sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda eszeli rakibi ile karşılaşan kızlarımız sahadan 75-58 mağlup ayrıldı. Ligin ilk yarısında Caferağa Spor Salonu'nda oynanılan karşılaşmada da rakibi karşısında 74-68 sahadan mağlup ayrılan Galatasaray Medical Park ezeli rakibine Avrupa Kadınlar Ligi'nde de boğun eğdi.

Tamika Catchings'in takıma katılmasıyla ezeli rakibi karşısında son iki maçından da galibiyetle ayrılan takımımız sezonun ilk yarısında kaybettiği maçların bir nevi intikamını almış oldu. Ligde evinde taraftarının müthiş desteği ile ezeli rakibini 76-66'lık skorla deviren Sarayın Sultanları hem liderliği hemde ikili averajda skor üstünlüğünü eline geçirdi. Sezonun son haftalarında oynanılan Türkiye Kupası'nda da rakibini yarı finalde 63-60'lık skorla mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde de Tarsus Belediyesi'ni 68-53'lük skorla mağlup eden Galatasaray Medical Park kupanın sahibi oldu.

Serinin maç programı şu şekilde;
10.04.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
12.04.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu)
15.04.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu)
17.04.2011 Fenerbahçe - Galatasaray Medical Park (Caferağa Spor Salonu) *
19.04.2011 Galatasaray Medical Park - Fenerbahçe (Abdi İpekçi Spor Salonu) *

* Serinin ilk üç maçında takımlardan herhangi birisinin galibiyet sayısını 3'e çıkartması durumunda bu maçlar oynanmayacak. İki takım arasında ki galibiyet sayısının 2-2 eşit olması durumunda serinin son maçı 19 Nisan tarihinde Abdi İpekçi Arena'da oynanacak.

1 yorum:

  1. Orda olacağız yarın ve salı günü için biletlerimizi aldık sahayı dar edeceğiz onlara..

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0