ANKET | Seçim 2011

14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Galatasaray'da başkanlık seçimleri için adaylık adına bugün gerekli süre bitti. Adaylar listelerini hazırladı, başvurularını yaptı. Bugün gün içerisinde ortaya çıkan mahkeme kararı da seçime engel olamıyor. Keza bu mahkeme kararı sadece yönetimin genel kurula bağlı aldığı seçim kararını etkileyecek gibi görünüyordu fakat yönetim zaten böyle bir karar almadı.

Sizlerinde bildiği gibi yönetim kurulunun 6 Nisan tarihinde yaptığı toplantıda başkan Adnan Polat'ın "Seçim kararını ibra edilmediğimiz için değil, böyle devam etmeyeceği için alıyoruz" açıklaması vardı. Galatasaray Spor Kulübü'nde seçim tarihi 13 Nisan günü açıklandı. "TMK madde 75/1, eski tüzük Madde 26.A, yeni tüzük madde 28.1 ve Yönetim Kurulu’nun 05.04.2011 tarih 013 sayılı kararı" gerekçesiyle açıklanan olağanüstü seçim 14 Mayıs günü gerçekleştirilecek.

Galatasaray'da mevcut bulunan yeni tüzükte 28.1 madde gereğince yönetim kururu kararınca olağanüstü seçim yapılabilir. Bu nedenle de 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan seçimin önünde şuanda herhangi bir engel bulunmuyor. Bizlerde bu doğrultuda Galatasaray Spor Kulübü'nün 14 Mayıs tarihinde gerçekleştireceği seçim öncesinde taraftarlarımıza sormak istiyoruz. Sizin eğer oy kullanma hakkınız olsaydı, siz oyunuzu kime verirdiniz?

Oylama 13 Mayıs akşamına kadar sürecek. Görelim bakalım, FCN Blog okuyucuları kimi başkan olarak istiyor?


5 yorum:

  1. Bu bana oyun icinde oyun gibi geliyor su adaylarda acaba kim ünal aysala kafa tutabilir?sadece göze batmasin diye 2 isim daha aday oldu kanaatimce

    YanıtlaSil
  2. Ne başkanlar ne de yönetim kurulları aysal ve ekibine kafa tutamaz

    YanıtlaSil
  3. Bülent Tulun'la çalışması dışında Ünal Aysal'a hayır demem.Daha taze Zapata kazığını atmış bir adama iş vermek yine aynı saçmalıkların tekrarlanması demek.Bülent Tulun gerçekten bu takımı sportif direktör olarak yönetecek adam değil.Futboldan o denli anlıyo ki "Ledesma'ya çok gerek yok Galatasaray'da,o bölgede zaten Mustafa, Barış, Ayhan var. Alternatifler çok, o yüzden pek gerekli değil" gibi bir laf etti devre arasında.Şimdi Zapata boşta diye Adnan Polat'a Zapata'yı öneren adamdan bahsediyoruz.Tam yetkiyle geldiğinde nasıl saçmalayacak kim bilir.

    Bence kim başkan olursa olsun yeter ki Bülent Tulun ile çalışılmasın.Can Çobanoğlu falan var gidip getirsinler.Hatta yabancı bir sportif direktör bile olabilir ama Bülent Tulun asla! Yoksa bu seçimde yine Galatasaray kaybeder.Bize pas futbolu oynayan proaktif bir takım yaratacak bir teknik direktör ve yeni oyuncuların yanında gerçekten uzman bir de sportif direktör lazım.Doldur boşalt futbolu oynatan Gerets veya Mustafa Sarp'ı futbolcu sanan Bülent Tulun lazım değil.Van Gaal veya Benitez gelsin.Çuvalla para kazanmak için Suudi Arabistan'e Fas'a giden hedefsiz Gerets bu takıma birşey katmaz.Ligde şampiyon bile olsak kaos futboluyla, karambol futboluyla, doldur boşaltla Avrupa'da bir halt edemeyiz.Trömsö'yü hatırlayın.

    Son olarak geçen Mart seçimlerinde Adnan Öztürk profesyonellerle çalışma sözü vermişti.Şimdi Aysal'ın listesinde yönetici olduğuna göre bu sözü hala tutabilir.Rijkaard'a adam gibi ortasaha ve defans oyuncuları alamayışımız yönetimin kabahati.Yeni bir yönetim geleceğine göre profesyonel bir sportif direktör, çağdaş futbol oynatan bir teknik direktör ve de aklıyla futbol oynayan genç yetenekli oyuncular lazım.Cana filan da gönderilmeli.Pas atamayan kim varsa gönderilmeli.Sadece sert savunma yapıyor diye kimse kadroda yer almamalı.Aklıyla futbol oynayan bir takım yaratılmalı.Tüm kazmalar temizlenmeli.Başkan her kim olursa olsun en başta sportif direktörü doğru seçmeli.Bu kişi yönetime gireceği açıklanmasına rağmen çıkıp televizyonlarda futbol yorumlayan Bülent Tulun olmamalı.Veya para kazanmak için Marsilya'dan Arabistan'a giden reaktif kaotik futbol oynatan Gerets olmamalı.Bu şartlar sağlandığı takdirde kim başkan olursa olsun başarı "ihtimali" sağlanmış olur en azından.Yoksa Tulun'la, Gerets'le Sarp'la başarılı olamayız.

    YanıtlaSil
  4. Turgay Kıran'la diğer adaylarla ilgili bir de ek.

    Turgay Kıran 2004'te başkan adayı olmuştu.O dönemlerdeki açıklamaları biraz hayalperest izlenimi veriyordu.Daha sonra Özhan Canaydın yönetimine girdi mi bilmiyorum ama hayalperestlik konusunda epey başarılıydı. Örneğin Tgrt'deki bir programda takim beş parasizken "Riquelme'yle ilgileniyoruz" demiş, karşilığında da Tgrt sunucusundan "Riquelme bu hafta sonu takimin üc golüne de imza atti. Takip ettiğiniz futbolcunun form durumu hakkinda bizden de size boyle bir bilgi olsun, yardım olsun" seklinde hafif ayar yemişti.(Kaynak: Ekşi Sözlük)

    Bir de daha sonraki 2006'daki seçim öncesinde yine aday olup Zidane, Morientes, Pires, Juninho'yla temas kurduk demişliği var.(Kaynak: http://sondakika.milliyet.com.tr/2006/03/20/son/sonspo36.asp) Sanırım ne kadar hayalperest olduğunu anlamak için biraz gazete arşivlerini taratmak fikir verebilir.

    Kısacası zamanında parasızlıktan futbolculara maaşlarını ödeyemediğimiz günlerde Zidane'la görüştüğünü filan söylemiş bir adaydan bahsediyoruz. Başkan seçileceğini sanmıyorum ama yine de Turgay Kıran dışındaki seçeneklerin hiç birisi de tatmin edici değil.

    Ünal Aysal geçen seçim profesyonel yönetim sözü veren Adnan Öztürk'ü listesine alsa da Bülent Tulun ve Gerets'den bahsedilen ortamda benim başkan görmek istediğim bir aday değil.

    Diğer taraften her ne kadar Rijkaard'ın kalması konusunda ısrarlı olsa da Mehmet Helvacı'ya Adnan Polat'ın otoritesini sürekli -hala yönetimde görevliyken- basın yoluyla zayıflatması sebebiyle biraz soğuk bakıyorum.Yönetim dışında olsa da eleştirse etik bulurum ama içinde bulunduğu yönetimi, başkanı dolaylı olarak basında eleştirmesi pek doğru bir tavır değil.Hoşuna gitmeyen işler yapılıyorsa Haldun Üstünel gibi istifa edip dışarıdan yönetimi eleştirmeliydi.Son dakikaya kadar istifa etmeden bunu yaptı.Dolayısı ile Rijkaard konusundaki doğru tavrına rağmen bence başkanlık için uygun aday değil.

    Turgay Kıran konusunu tekrar anlatmaya gerek yok.

    Hiç bir başkan adayı geleceğe dair umut vermiyor.Hiç birisinin vizyonuyla önümüzdeki üç yılı daha iyi olacakmış gibi gelmiyor.Sade bir taraftar olarak bu adayların hiç birinin başarı getireceğine inanmıyorum.Ama bazı doğru bulmadığım sorunlar çözülürse Ünal Aysal'a hayır demem.

    YanıtlaSil
  5. Ferhat arkadaşım ilk defa tam anlamıyla benim gibi düşünen ikinci insansın diğeri kardeşim :D
    bu takıma rijkaardı getir ve şuan dünyanın en önemli mevkisi olan böleye ayhan sarp barış üçlüsünü koy böyle bişey nerde varya ayhanı bi nebze kenarda tutarak barış sarp cana servet hakan balta gibi serkan kurtuluş gibi '' ki serkan kurtuluş 3.ligde dahi oynayamayacak kapasitede bir oyuncu ne işi var bizde inanılması olanaksız''adamları bu takıma koyarak rijkaarddan modern futbol güzel futbol bekleniyor geçen sene başında keitalı elanolu kadro rüya takım deniyor jo lu santoslu ama o takımında orta sahası sarp barış ayhan böle bi rüya takım olabilirmi servetin defansta olduğu kalede leo franco aykutun oldugu gerçekten bunların bu takımda olduklarına ve hala bazılarının milli takımlara seçilmelerine kafayı yiyorum sinir oluyorum bunların arkaları sağlam demekki 1 metreye pas atamayan adamlar kafası zerre kadar çalışmayan bir servet var zaten aynı şekilde cana abi futbol ayakla oynanır bu adamlar topu kaval kemiğiyle oynuyor bu kadarmı yakışmaz bi insana top oynamak bi de şu varki şunu anladım bu takıma tevez gelse atıyorum işte terry gelse falan oyuncunun 6-7 maçını galatasarayda izlemeden sevinmiycem isim falan tabi önemli ama o kaliteyi sahaya koyabilmesi önemli ünal aysal çok aklı başında konuşuyo ama unutulmamalıki adnan polat ilk geldiğindede dünyalar bizim olmuştu herkes yaptıgı işle oynadıgı topla değil yapacağı işle oynayacağı topla değerlendirilmeli ki gördük bizim kulüpte bunları şuan yapan kimse yok saygılar

    YanıtlaSil

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0